Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Gyimesi: Képesek vagyunk a város vezetésére

Szeged - A szegedi Fidesz képes arra, hogy ezt a várost kormányozza – jelentette ki Gyimesi László, a párt helyi elnöke. Állítja: nem fejlesztésellenesek, és a legfontosabb feladat Szegeden a munkahelyteremtés.
– A szegedi Fidesz elnökeként hogyan értékeli 2008-at?
– A tötymörgés és a tehetetlenség éve volt, ami következik az ország helyzetéből és a város vezetéséből. Nehéz lehet a kormánypárti polgármesternek, mert az országgyűlésben olyan döntéseket kell támogatnia, amelyek a város fejlődését ellehetetlenítik.

– És nehéz lehet azért is, mert az ellenzék szinte minden szegedi beruházást kifogásol.
– Amit úgy ítélünk meg, hogy a város számára fontos, azt támogatjuk. Nem vagyunk fejlesztésellenesek, az elektromos tömegközlekedés felújítását például támogatjuk, de többször elmondtuk: nem biztos, hogy jókor vesz a város milliárdokért új villamosokat.

– Mi a legfontosabb feladat Szegeden?
– A munkahelyteremtés. Botka László nem volt képes munkahelyeket teremteni, polgármestersége alatt 15 százalékkal nőtt a munkanélküliség. Vannak ugyan kereskedelmi beruházások, de ezek csupán átrendezik a munkaerőpiacot. A baráti körömben is tapasztalom, hogy a szakképzett
fiatalok nagy része kénytelen elhagyni a várost. Ezen kellene változtatni. Nem elég, ha egy polgármester csak irányít, meg kell találnia a lehetőségeket a város számára.

Gyimesi László: Az európai parlamenti választás nagy lendületet adhat a szegedi jobboldalnak. Fotó: Schmidt Andrea
Gyimesi László: Az európai parlamenti választás nagy lendületet adhat a szegedi jobboldalnak.
Fotó: Schmidt Andrea

– 2010-ben megmutathatják, önök hogyan csinálnák. Ki lesz a Fidesz polgármesterjelöltje?
– Jelenleg a kritériumokat határozzuk meg. Ehhez választjuk a jelöltet.

– Hányan vannak versenyben?
– Ez nem verseny, de jelenleg nincs napirenden a kérdés.

– Ön vállalná?
– Nagyon szép feladat, amelyre nehéz volna nemet mondani. De a kérdés egyelőre nem aktuális.

– Nem hivatalosan gyakran olyanok neve merül föl, akik nem Szegeden politizálnak: Becsey Zsolt, Nógrádi Zoltán. Miért?
– Szegeden 2002 óta ellenzékben vagyunk, 2006-ban sem sikerült az áttörés. A jobboldallal szimpatizáló szegediek ezért óvatosan figyelik a szegedi jobboldalt. Ilyen helyzetben a sikeres politikusok jobban megragadják a fantáziájukat, és Becsey Zsolt, Nógrádi Zoltán ilyenek. De nekünk, helyi fideszeseknek kell dolgoznunk azon, hogy sikeresek legyünk. Az európai parlamenti választás nagy lendületet adhat a szegedi jobboldalnak. A szegedi Fidesz képes arra, hogy ezt a várost kormányozza.

– Vagyonbevallásából az derül ki, hogy nincs lakása. Hol lakik?
– Édesanyámnál, családi házban. A tetőtérben, önálló lakásban.

– Fidesz-elnökként kap fizetést?
– Ez a feladat nem jár sem fizetéssel, sem tiszteletdíjjal. Ügyvédjelölt vagyok, ebből élek.

– Osztja azt a Fidesz-álláspontot, hogy cigánybűnözés nincs, csak cigány származású bűnözők?
– Úgy gondolom, hogy vannak csoportok, akik felmentve érzik magukat a társadalmi szerződés alól. Ez nem a cigány etnikumra vonatkozik, hanem minden, csoportba szerveződött bandára. Nem gondolom azt, hogy a cigányok azért bűnöznek, mert ez a származásukból ered, de ha a számarányukat nézzük, akkor magasabb a bűnözési ráta a köreikben. Ez összefügg azzal, hogy a munkanélküliség is nagyobb.

Olvasóink írták

 • 17. csanyiv 2009. február 16. 22:39
  „Freimann, látszik hogy nem sikerült értelmezni elsőre, amit írtam...
  Szóval, maradva a stílusodnál, jobb ha tájékozódsz, mielőtt hülyeséget írnál és megnéznéd azt is, hogy a 9 villamos (+ a 10 alacsonypadlós, csuklós troli) vételárából mekkora önrészt kell kifizetnie a városnak és mennyi támogatást tesz hozzá az EU. Segítek: egy villamos körülbelül 91 millió forintba lesz a városnak, feltéve, hogy a pályázók nem tesznek ennél jobb ajánlatot, ami egy hónap múlva kiderülhet. Az uniós közlekedésfejlesztési támogatás az vissza_nem_térítendő, nem pedig hitel...”
 • 16. Jani_02 2009. február 15. 19:28
  „Vágyak tények nélkül!
  ,,Képesek vagyunk a város vezetésére" - nyilatkozta Gyimes László, a Fidesz szegedi szervezetének elnöke néhány nappal ezelőtt. Ebből is látszik, a Fidesz elkezdte az önkormányzati választások kampányát. Hiába van még több mint másfél év a voksolásig, az ellenzéki párt már most megtesz mindent a hatalom megszerzéséért.
  Bővebben: http://szegedrol.info/”
 • 15. Freimann 2009. február 15. 15:49
  „jobbra-tartás
  Tiszaszigetről nem ismerheted, hogy mi történik a szegeden...

  csanyiv!
  jobb ha tájékozódsz mielőtt hülyeségeket írkálsz. Nézd meg a dokumentációt és látni fogod, hogy bizony a villamosok darabja 600 milla lesz és 9-et vesznek belőle. Az szerinted mennyi, ha nem több milliárd?”
 • 14. LukSzusz 2009. február 15. 12:28
  „Azok a régi begyöpesedett komcsi ivadékok majmolják Botkát,a felvett milliárdos hitelekről is szót kell emelni,a csatornázásra is 40000-Ft támogatás jár bekötésenként,azt sem Botka adja,előtte szerződést kötöttünk a Fundamentával.A panelt is az állam bácsi finanszírozza,Anna kút,kétszer lett felújítva egymás után,nagy üzlet,Mars téri Kocsma csarnok,a másik KÍnai ruhás-cipős,kellett piszokul,menj ki és nézd meg,Szent István tér,talán arra nagyobb szükségvolt mint egy lélegeztető gépre.Hogy majd mi fog elkészülni?Az még rejtély,egy biztos,olvasd el ezen urak vagyonnyilatkozatát,ha fele igaz akkor is ők jól gazdálkodtak,az Ország viszont az ilyen Botka-félék miatt a béka segge alatt.Menj ki az egyszerű emberek közé,hallgasd meg őket,ne olyantól kérj véleményt akinek a kilincse is aranyból van,csak jogállamban az ilyeneket az APEH is "védi".”
 • 13. szogi60 2009. február 15. 08:08
  „A FIDESZ irányitása alatt elkészült a Bartha sétány!(Kárász u.Banksétány!) Botka idején:Tarján felújitása!!! Anna kuti csomópont,panel felujitások(sok milliárdért)Szent István tér,csatornázás,Mars téri csarnokok,stb,amit az ellenzék mind Panamának nevezett,és végig akadályozott!Készül a villamos hálozat fejlesztése,aRokusi krt.Kossuth L.sgt kereszteződés átépitése a fürdőberuházás,és talán a belvárosi tiszaparttal issikerül valami kompromisszumra jutni!stb.stb.stb.Tudjuk hogy kit válasszunk!(Még ha ez a Gyimesi úréknak ez nem is tetszik!)”
 • 12. csanyiv 2009. február 15. 00:25
  „Támogatja a tömegközlekedés fejlesztését - bár egy kezemen nem tudom megszámolni az elmúlt két év jobbos ellenkampányait -, de a számokkal hadilábon áll. Mert nem milliárdokért vesz a város új villamosokat, hanem milliárdok tizedéért, tekintve, hogy a támogatás nagy része uniós pályázaton elnyert pénz, a pályázatírás meg központi forrásból ment, milyen érdemes lett volna kihagyni! A Bartha-érában a kiszervezett SZKT-s karbantartó cégek a trolikat többért javították, mint amibe most ez a "borzalmas nagy túlvállalás" kerülni fog...”
 • 11. jobbra-tartás 2009. február 14. 23:07
  „Ő az egyik legnagyobb szégyene a fidesznek. Polgármesterjelölt? még viccnek is rossz. Eddig mit csinált, semmit...és azt is rosszul.”
 • 10. Logaritmus 2009. február 14. 21:43
  „"Úgy gondolom, hogy vannak csoportok, akik felmentve érzik magukat a társadalmi szerződés alól. Ez...vonatkozik....minden, csoportba szerveződött bandára"

  Az ügyvédbojtár úr itt a Fideszről is beszél? :D”
 • 9. klj_54 2009. február 14. 20:46
  „Csutka, telibe találtad a lényeget:(”
 • 8. csutka 2009. február 14. 20:04
  „Mi választó polgárok tisztában vagyunk vele,hogy a politikusaink(pártállástól függetlenül)nem csak a város vezetésre hanem mindenre képesek.”
 • 7. csutka 2009. február 14. 20:04
  „Mi választó polgárok tisztában vagyunk vele,hogy a politikusaink(pártállástól függetlenül)nem csak a város vezetésre hanem mindenre képesek.”
 • 6. ukk-mukk-fuck 2009. február 14. 18:25
  „kamuneni!

  megfogalmaznád még egyszer, lehetőleg magyarul az utolsó hsz-t:-))

  (ne kapkodd el, van időm, csak nyugodtan)”
 • 5. gardista33 2009. február 14. 18:20
  „Jobbikot a szegedi közgyülésbe! uj fogalom született ma: gyurcsány-bünözés :D”
 • 4. teebee 2009. február 14. 18:17
  „Te Hülye vagy Gyimesi!Cigánybünözés van!van fehérgalléros bünözés is!Ez amit Botka csinál,te pedig szeretné!EZ a nyikhaj gyerek a fidesz elnöke?Fasza!Fasza!Így akkor se nyerik meg a választást,ha Botka,olyan helyzetbe kerülne mint Hunvald!nevetséges a Fidesz is!”
 • 3. KamuNeni 2009. február 14. 18:12
  „Nem hiszem hogy jelen pillanatban egy hivatalban levo un vezeto is kepes egy varost vezetni magyarorszagon ugy hogy az javadalmazo is legyen a lakossag szamara.”
 • 2. NH 2009. február 14. 17:56
  „Jelentkezzen akit meggyőzött ;o)))”
 • 1. Jani_02 2009. február 14. 17:51
  „15% nőtt a munkanélküliség?
  http://szegedrol.info/szeged/10-papir-birja/11--csak-pontosan-szepen.html”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem esett messze a labda a fájától

Szeged - Egyikük ugyanolyan „szűken" lő, másikuk hasonlóan jár, mint apja, s ugyanúgy a… Tovább olvasom