Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Gyimesi László panasszal élt

Gyimesi László szegedi fideszes önkormányzati képviselő panasszal élt a Csongrád Megyei Közigazgatási Hivatal törvényességi ellenőrzési főosztályánál.
Gyimesi László szegedi fideszes önkormányzati képviselő panasszal élt a Csongrád Megyei Közigazgatási Hivatal törvényességi ellenőrzési főosztályánál. A politikus azt mondta, reméli, a hivatal megállapítja, hogy jogszabálysértés történt, amikor Botka László polgármester megfelelő indoklás nélkül nem hívta össze a Fidesz-MPSZ és a KDNP frakció által kezdeményezett rendkívüli közgyűlést.

A két frakció „az egészségügy területén kialakult ijesztő helyzetre tekintettel" kezdeményezte a rendkívüli közgyűlés összehívását, de a beadvány formailag nem felelt meg az előírásoknak. A megismételt kérelem Gyimesi László szerint azonban már megfelelt, és ő azért fordult levélben a közigazgatási hivatalhoz, mert a szegedi önkormányzat szervezeti és működési szabályzata alapján a polgármester 15 napon belül köteles lett volna összehívni a közgyűlést, vagy megindokolni, miért nem tette meg.

Az önkormányzatnál egyelőre senki nem kívánt reagálni a fentiekre, a Csongrád Megyei Közigazgatási Hivatal pedig tegnap délig még nem kapta meg a képviselő levelét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borral is emlékeznek a népszerű basszistára

Gregor József nemcsak igazi borszakértő volt, hanem külföldön is szívesen keltette jó hírét a magyar… Tovább olvasom