Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Gyógyszertár lesz a Bécsi Kávéházból

A Sas és Dugonics patika tulajdonosa, a Pharmainvest Kft. vásárolta meg a Bécsi kávézó bérleti jogát. A kávézó alkalmazottait tegnap értesítették. A Pharmainvest többletszolgáltatásokat tervez az új gyógyszertárban.
Sör helyett hamarosan orvosságért térhetünk be a sarki helyiségbe. Fotó: Schmidt Andrea
Gyógyszertár lesz a Bécsi kávézóból. Az önkormányzati tulajdonban lévő helyiség bérleti jogát a Sas és a Dugonics patika tulajdonosa, a Pharmainvest Kft. vásárolta meg – tudta meg tegnap lapunk. A Bécsi ajtaján szerda óta kiírás adja tudtul: február 26-án bezár a kávéház. A vendéglátóhelyet egyébként már jó ideje árulták.
Tukarcsy László, a Pharmainvest vezetője elmondta: jelenleg az engedélyeztetési eljárások zajlanak.

Ahogy a Sas is „kicsit más gyógyszertár", úgy az új patikát is másnak tervezik egy átlagos gyógyszertárhoz képest. Plusz szolgáltatásokat kínálnak majd, de ezekről egyelőre Tukarcsy nem beszélt. Arra a kérdésre, hogy nem válnak-e saját maguk konkurenciájává, így válaszolt: a patikaliberalizáció hatására biztosan más is gondolkozik nyitáson a belvárosban. Szeretnék megelőzni a versenytársakat.

A vételár nem publikus

A Bécsi vételárával kapcsolatban sem az eladótól, sem a vevőtől nem kaptunk felvilágosítást. Papp Róbert korábban úgy nyilatkozott: a környékbeli vendéglátóhelyek szokásos tarifájára számítanak, ami százhúsz-százötvenezer forint négyzetméterenként. A négyszáz négyzetméteres kávézó esetében ez ötven-hatvan millió forint.

„Nagyon sajnálom, hogy megváltozik az épület funkciója, nem marad kávéház". Papp Róbert, a Bécsi társtulajdonosa csupán ennyit volt hajlandó mondani az adásvétellel kapcsolatban. Korábban megírtuk: az országos szakmai versenyen hatodik helyezést elért vendéglátóhelyet szolgáltatási profil megkötése nélkül árulták, a tulajdonosok mégis szakmai befektetőre számítottak.

A patikává válásról tegnap értesültek az alkalmazottak is. A tulajdonosok összehívták őket, és közölték: nem marad a kávéházi jelleg. Kereshetünk új munkát – kommentált Kovács Attila, az egyik pincér. Hozzátette: nem csak ő, kollégái is el vannak keseredve.

Már keresik az alkalmazottakat

Bár az új létesítmény helyszínét nem nevezte meg, a Weborvosnak Farkas Gábor, a Pharmainvest Kft. ügyvezetője úgy nyilatkozott: már keresik új szegedi patikájukba a gyógyszerészeket és a gyógyszertári asszisztenseket. A tervek szerint még az év első felében nyitnak.

Az üvegajtóra kiragasztott felhívást – melyben a tulajdonosok megköszönik a vendégek több mint öt éven át tartó szeretetét – többen csalódottan olvasták tegnap.

– Fel vagyunk háborodva. Ha kávézóba akartunk menni, az esetek hetven százalékában a Bécsit választottuk. Azt hittem, csak azért zár be, mert felújítják – mondta Szabó Zsuzsa, aki tegnap barátnőivel üldögélt az egyik asztalnál. Egyikük összeesküvést sejtve tőlünk kérdezte: politikai döntés áll-e az eladás hátterében.

– Ezek szerint hamarosan receptre adják itt a sört? – reménykedett két fiatalember, majd hamarosan már azon tanakodtak: hová ülnek be február 26-ától munka után.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillió 50 ezer forinttal zárult a Gregor-portré árverése

Egymillió 50 ezer forinttal zárult tegnapra virradó éjjel a Gregor Józsefet ábrázoló festményért… Tovább olvasom