Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Gyorsszerviz, alma és rudi a bringásoknak

Szeged - A Magyar Kerékpárosklub a Dóm téren várta csütörtök reggel a bicikliseket.
– 19 éves korom óta télen-nyáron mindennap bringával járok dolgozni az Algyői útról az ATIVIZIG Medencés kikötőig. Nem is vágyom autóra, mert nem hízlalom benzinfalóval a fenekemet – mondta Fejes Imre csütörtök reggel a szegedi Dóm téren. Almát és Túró Rudit osztogattak a bringás reggelin az arra kerekezőknek a Magyar Kerékpárosklub aktivistái. Akadt olyan is, aki az autót hagyta otthon. – Majdnem mindennap biciklizem, de vezetek is. Ha több helyre kell szaladgálnom, akkor muszáj az autót elővenni, egyébként reggel a bringa praktikusabb – vélekedett Marton Dániel. Lefotózta magát a kocsikulccsal és a forgalmi engedéllyel, mert így, miután a fotót feltöltötte a Facebookra, egy kétfős luxushétvégét nyerhet a kerékpárosklub játékán.

Gyorsszerviz, alma és rudi a bringásoknak. Fotó: Kuklis István (galéria)

– A célunk, hogy növeljük a kerékpárral munkába, iskolába járók arányát – magyarázta Terjék Balázs programfelelős. Szegeden egyébként rengetegen bicikliznek, a korábbi évek tapasztalatai szerint a Dóm téren 7 és 8 óra között nagyjából 400-500-an hajtanak át. Ezúttal 600 darab Túró Rudival és 1 mázsa almával kedveskedtek a kerekezőknek a szervezők. A Decathlon áruház szervizsátra is kitelepült, gyors kerékpárellenőrzést végeztek, váltót, féket állítottak, gumit fújtak a szakemberek.

Gyorsszerviz, alma és rudi a bringásoknak. Fotó: Kuklis István (galéria)

Terjék Balázs elmondta, a Magyar Kerékpárosklub korábbi mérései szerint a bringára ülők 14 százaléka autóról váltott, a rendszeresen kerékpározóknak pedig 60 százaléka rendelkezik jogsival.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Finn filmek hétvégéje

A Finnagora kulturális és tudományos intézet a Belvárosi mozival és a Finn Filmalapítvánnyal együttműködésben pénteken és szombaton rendezi meg az első Szegedi Finn Filmnapokat. Tovább olvasom