Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Győztes csapaton változtat a Fidesz

Csongrád megye - A választókerületi tanács tudomásul vette a Fidesz központi elnökségének döntését – mondta Nógrádi Zoltán azzal kapcsolatban, hogy őt B. Nagy László váltja az egyik szegedi választókerület élén. Hozzátette azt is: "ilyen körülmények között" nem akar országgyűlési képviselő lenni 2014-től.
Bodó Imrét Bohács Zsolt, Nógrádi Zoltánt B. Nagy László válthatja az egyes, illetve a kettes Csongrád megyei választókerület élén a választókerületi tanácsok döntésének értelmében. A Csongrád-Szentes választókerületben Farkas Sándort és – amint megírtuk – Hódmezővásárhely-Makó körzetben Lázár Jánost jelölték a tanácsok. A jelöléseket Orbán Viktornak kell jóvá hagynia.

2010: Orbán Viktor Szegeden Bohács Zsolt, Bodó Imre, B. Nagy László, Nógrádi Zoltán társaságában. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Ismert: a választási rendszer átalakításával a korábbi hét helyett négy egyéni országgyűlési választókerület van Csongrád megyében. A legutóbbi parlamenti választásokon mind a 7 választókerületben a Fidesz–KDNP jelöltjei (Bodó Imre, Nógrádi Zoltán, Bohács Zsolt, Vincze László, Farkas Sándor, Lázár János és Mágori Józsefné) győztek. Területi, illetve országos kompenzációs listáról jutott a parlamentbe Csongrád megyéből B. Nagy László, Kalmár Ferenc, Magyar Anna (Fidesz–KDNP), Botka László és Ujhelyi István (MSZP), valamint Zagyva György Gyula és Varga Géza (Jobbik).

Amíg a Fidesz vásárhelyi és makói szervezetének közleménye szerint Lázárt egyhangúlag választották, addig – úgy tudjuk – Nógrádi Zoltán és B. Nagy László között szoros volt a verseny. Kerényi János regionális pártigazgató ezzel kapcsolatos érdeklődésünket elhárította azzal: a javaslat megszületett, a szavazati arányról pedig nem kíván nyilatkozni.

2010: Orbán Viktor Szegeden Bohács Zsolt, Bodó Imre, B. Nagy László, Nógrádi Zoltán társaságában. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– A választókerületi tanács tudomásul vette a Fidesz központi elnökségének döntését. Abból volt vita, ahogyan ez zajlott, mert az elnökség erről előzetesen nem egyeztetett a tanáccsal – fogalmazott Nógrádi Zoltán, aki ezzel együtt hozzátette: „egyébként tisztelem B. Nagy László urat".

A kérdésre, hogy Nógrádi és Bodó Imre listán még indulhat-e az országgyűlési képviselőségért, Kerényi úgy válaszolt, bármi elképzelhető. – Azért annyit tudni kell, hogy 2014-ben megyei lista nem lesz, csak országos, tehát szűkülni fog a képviselők köre – tette hozzá. Nógrádi Zoltán lapunknak azt mondta: ő biztosan nem indul. – Ilyen körülmények között semmiféleképpen nem akarok országgyűlési képviselő lenni – fogalmazott.

2010: Orbán Viktor Szegeden Bohács Zsolt, Bodó Imre, B. Nagy László, Nógrádi Zoltán társaságában. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A választókerületi elnök sok esetben az a személy, akit később a körzetben az országgyűlési képviselőségért indítanak. Ha például Lázár János lenne Hódmezővásárhely-Makó körzetben a jelölt, ő a polgármesteri posztért az összeférhetetlenségi szabályok miatt nem indulhatna. Hasonló esetben Bohács Zsoltnak az önkormányzati képviselőségről, B. Nagy Lászlónak – megválasztása esetén – a kormánymegbízotti posztról kellene lemondania.

– Most nem országgyűlésiképviselő-jelöltet javasolunk az elnökség felé, hanem választókerületi elnököt – zárta le a témát Kerényi. Hangsúlyozta: „a választókerületi elnökök munkára szerződnek, nagyon komoly feladat, hogy az új választókerületi beosztásnak megfelelően az új körzetet felépítsék, megismertessék magukat. Ez hosszú folyamat lesz."

Olvasóink írták

86 hozzászólás
 • 86. Füvesember 2012. április 22. 18:46
  „A furgon véletlenül nem a Kárász utcán áll?
  A zuraknak szabad, a zembereknek meg nem?!”
 • 85. saturnus 2012. április 21. 16:15
  „Magyarország, Budapest, Hősök tere, 2012. március 17. Egy Jobbik nevű párt támogatásával ,,gárdistákat", azaz újnyilas rohamosztagosokat avattak ott. Egy jogerősen betiltott, szélsőjobbos, félkatonai szervezet nevében. Mindannyiunk közös szégyenére, a Magyar Köztársaság, a jogállamiságunk gyalázatára. Egy Fidesz nevű neohorthysta párt cinkos támogatásával és a magyar rendőrség tétlen asszisztálása mellett.”
 • 84. saturnus 2012. április 21. 14:04
  „Győztes csapat ezt sem reklámozza.Válságban nő az öngyilkosságok száma, 2010-re növekedésbe fordult az évek óta csökkenő statisztika Magyarországon is. Azt azonban nem tudjuk, hogy valójában hányan vetettek véget az életüknek a például a munkanélküliség miatt.”
 • 83. saturnus 2012. április 21. 13:53
  „Új hír a győztes csapatból,ról.
  Miközben Hende Csaba honvédelmi miniszter büszkeségei, magyar huszárok portyáznak Észak-Európában, hogy lóháton, eredeti viseletben vigyék hírét a magyar huszárszellemiségnek, itthon egy hadbírósági tárgyaláson derült ki, hogy az Afganisztánban szolgáló magyar csapatok fegyverzete nem feltétlenül hatékonyabb, mint egy Mária Terézia korabeli huszár kardja.Egy őrjárat közben támadás érte a csapatot,hat géppuskából öt nem működött, még csoda ,hogy senki sem sérült meg.”
 • 82. maci53 2012. április 21. 12:17
  „Nógrádi inkább marad Mórahalom polgármestere.
  Szegeden meg úgy is a kommcsik a nyerők,igaz,termelő munka nincs,de az állam pénzén jól elvannak a hivatalnokok,szidják Orbánt,pedig tőle kapják a fizut.Hajrá,körforgalmak,hajrá villamos.
  Igaz a jegy 295,-Ft,.”
 • 81. embör 2012. április 21. 08:09
  „"győztes csapat"....a fogalom mindenkinek mást jelent.”
 • 80. Lázárhelyi 2012. április 21. 08:08
  „A "győztes csapat" nem ezt ígérte!
  Remélem erre a szavazófülkében is emlékszünk majd, s akkor oda kerülnek ahová valók...”
 • 79. jq 2012. április 21. 08:00
  „Nem értem, miért erőltetik B. Nagyot (talán mindenképpen veszteni akarnak?) hiszen elég csúfosan leszerepelt...”
 • 78. bambinaXX 2012. április 21. 03:50
  „76. klj! minyonnak ez a véleménye Rólunk, így Rólad is: "Moslekzabalok ezek!, genjeiben hülye szolga nep!"
  ha te őt barátodnak nevezed, így "az" a teszt kérdéses neked is..”
 • 77. tom_peris 2012. április 21. 01:02
  „"Ilyen körülmények között semmiféleképpen nem akarok országgyűlési képviselő lenni"

  elismerésem Nógrádi Zoltán úrnak hogy felismerte azt hogy sokkal többet tehet azokért akik megválasztják, úgy hogy nem tör országyülési képviselői posztre.

  amúgy elismerésem a narancspárt felé is + gratuláció... sikerült leszerepelt embereket előtérbe tolni... jol fog ez még jönni a választásoknál... ha nem majd valaki ír egy smittdoktorit ebben a témában...”
 • 76. klj-54 2012. április 20. 21:07
  „65. Mignon 2012.04.20. 15:22
  Tudod Barátom, itt egyesek most jöttek az IQ tesztről és szerencsére negatív volt nekik:)”
 • 75. kormoska 2012. április 20. 19:32
  „Nógrádi és Bodó urak már túl humánusak,túl emberiek a fidesz mai vezetésének.Főleg Nógrádi Zoltán távolodott el erőteljesen a mai fidesz retorikától,megkockáztatom hogy tele lett a hócipője az országos politikával.Új,kemény pártkatonák kellenek akik még frissek és fogékonyak az emberek szívatására,még buzog bennük a tettvágy és hűségesküt tettek a Vityának.Egyébként ismerjük már pár éve Bohács és B.Nagy urakat,meg vannak sértve és sűrűn tesznek keresztbe Szeged fejlődésének.Idővel majd lecserélik őket is,ha máskor nem majd a 2014-es elbukott választás után de jut nekik kenyérre akkor is....”
 • 74. Lucia 2012. április 20. 18:43
  „Én is Mignon-nak ajánlom:
  http://www.youtube.com/watch?v=fCop-qbqqAg
  http://www.youtube.com/watch?v=OTA4W1Bz5Rk
  El lehet gondolkodni! Csak 1 picit...
  Érezd jól maga, "otthon". Egyáltalán nem irigyellek, Te hazátlan!”
 • 73. bánki 2012. április 20. 17:35
  „65. Mignon 2012.04.20. 15:22

  Egy dolog biztos !

  Agyhalott vagy !

  Nem kéne osztani az észt !!!”
 • 72. Ellenzéki 2012. április 20. 16:53
  „Kell Orbánnak a pártkatona!
  Ez biztos!
  Neki olyan kell aki ellentmondás nélkül megszavazza azt a mit parancsba kap!
  Ilyen a Bohács és a B.Nagy is!
  Bohács nem hajlandó a választóival találkozni, fogadóórákat nem tart, emailekre nem válaszol, a parlamentben fel sem szólal!
  Igazi jó katonája Orbánnak!
  A B Nagy sem különb!”
 • 71. pistimolnar 2012. április 20. 16:20
  „Ez a kis félőrült Napóleon-imitátor igencsak be lehet <moderálva>va, ha a főhajdúja is kíséri...”
 • 70. bambinaXX 2012. április 20. 16:05
  „65. Mignon - neked ajánlom, mert annyira "európai" helyen élsz, fényévekkel távol (?)tőlünk:
  http://www.youtube.com/watch?v=DhkO56WLc30&feature=related”
 • 69. fer981 2012. április 20. 15:57
  „a " csapat " jelző erős túlzás, a banda jelző sokkal jobban illene rájuk:)”
 • 68. pirosmedence 2012. április 20. 15:39
  „Ezek a fotók! Ennyi szélhámos, csibész politikust egy rakáson!!!!!”
 • 67. baba60 2012. április 20. 15:25
  „Milyen körülmények között nem akar Nógrádi képviselő lenni? De s...et nyalni a Dugó téren az akart 2010-ben. Sokkal egyszerűbb megsértődni hátha abból 2014-ben nem lesz szívás.Az sem értem, hogy Bohács Zsoltika is mit akar, mikor a helyi politikában sem lehet a hangját hallani. B.Nagynak pedig jó hosszú nyelve volt ott a téren, mert sikerült az előre lépés, de várjatok amikor a fagyi visszanyal. Nem kell tülekedni a körzetvezető testvéri beosztásra, mert nem biztos, hogy életbiztosítás lesz 2014-ben.”
86 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mentők menthetik meg a betegszállítást

Szegeden, minden egyes betegszállító autóra legalább 25 ezer lakos jut. A mentők több autót is be tudnának állítani, de egyelőre még nem kérték fel őket. Tovább olvasom