Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Gyufamustra

Sorozatunkban – természetesen a teljesség igénye nélkül – olvasóinkat a vásárlásban szeretnénk segíteni. Hetente kétszer egy-egy terméket pásztázunk végig szerte Szegeden, minden alkalommal tíz üzletben (a kisboltoktól a multikig) nézünk körül. Ezúttal a legolcsóbb biztonsági gyufa után kutattunk a város boltjaiban.

Ahány bolt, annyifajta gyufásdoboz – állapította meg árkommandónk, miközben azt kutattuk, hol lehet legolcsóbban hozzájutni darabjához. A magyar találmányt – Irinyi János vegyész 1836-ban szabadalmaztatta – több újságosnál és kereskedésben már kiszorította az öngyújtó, pedig utóbbival sokkal macerásabb begyújtani a gáztűzhelyt. Más kérdés, hogy a modern tűzhely sem igényli már a lánglobbantót: legtöbbjükben elektromos szikragyújtót helyeztek el.

A pásztázott boltok közül gyufára legolcsóbban az illatszerboltban akadtunk. Igaz, a doboz hátoldalán átlag 38 szálat tüntetett fel a gyártó (a többinél ez a szám 40-43), de a 6 forintos árat még így is kedvezőnek találtuk. Küllemre mégis a drágább darabok tetszettek: a Vitéz utcai Start ABC-ben kapható gyufa dobozáról egy vidám kakas, az Ortutay utcai kiskereskedésben beszerezhetőről Budapest látképe tekint a vásárlóra. De mivel nem szépség-, hanem árversenyt rendeztünk, a passzázssori Rossmannba betérve nem árt, ha a sampon és tusfürdő mellé néhány pakli gyufát is kosarába csúsztat az ember.

1. Rossmann (Jókai u. 7.9.) 6 Ft
2. Spar (Szentháromság u. 73.) 7 Ft
3. Luma ABC (Sárkány u. 22.) 8 Ft

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Postaátszervezés: bezár az egyik ópusztaszeri fiók

Itteni múzeumát sem kíméli a Magyar Posta Zrt.: március első napjától bezárja az ópusztaszeri… Tovább olvasom