Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 5°C Még több cikk.

Gyűjtés a dévai árvák javára

Szeged - Jóakaratú emberek gyűjtést szerveznek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban élő gyermekek javára. Több mint ötszáz szerencsétlen sorsú gyermekről gondoskodnak ezekben az intézményekben – adományokból.
Az alapítvány szegedi barátai megtudták, súlyos élelmezési gondjai vannak az árvaházak lelkének, motorjának, Böjte atyának. Ezért határoztak úgy, hogy a Délmagyarországgal és a Rádió 88-cal összefogva gyűjtésbe kezdenek. Tartós élelmiszereket várnak, erre van most a legnagyobb szükség.

Déva nemcsak az adakozó emberi szeretet és összefogás jelképe, hanem a legnagyobb szükségé is. Ki ne találkozott volna már Erdélyben utcákon kóborló, éhesen, szutykosan, síró képpel kéregető gyerekekkel? Közéjük érkezett 1992-ben Böjte Csaba ferences szerzetes; kézen fogta, megölelte őket, és megpróbált emberhez méltó otthont teremteni számukra. Máig ezt teszi – egy otthonnal kezdett Déván, ma meg már Szászvároson, Petrozsénen, Szovátán, Gyergyószárhegyen, Nagyszalontán, Zsombolyán, Torockón, Kolozsváron is működnek Csaba testvér szeretetintézményei, melyekben több mint 500 árva gyerekről gondoskodnak, a legkisebbtől a ma már egyetemre járó fiatalokig. A nyomorúság persze nem ismer határokat, további otthonokra van szükség, fognak is még nyílni bizonyára, ám most a meglévők is szorult helyzetben vannak. Élelmiszerre van szükségük, de gyorsan.

Ezeket az S. O. S. jeleket fogva kezdenek gyűjtésbe a Dévai Szent Ferenc Alapítvány szegedi barátai a Délmagyarország és a Rádió 88 támogatásával mától egészen május 30-áig. Tartós élelmiszereket várnak, ami a cukortól, lisztől kezdve a konzervféléken át az étolajig bármi lehet. Mint minden jótékonysági gyűjtésnél, itt sem a mennyiség, hanem a jó szándék a legfontosabb. A sok kicsi is nagyon sokra tud menni. Láttuk ezt lapunk 1-2 forintos akciójánál, amikor pár hét alatt kétmillió forintot tudtunk összegyűjteni a 11 éves kisfiú, Varga Ádám gyógykezelésére.

A dévai alapítvány otthonai számára két helyszínen, a szegedi Piarista Gimnáziumban és az Alsóvárosi Művelődési Házban (Mátyás tér) fogadják az élelmiszeradományokat. Nagyobb tételnél a szállítás is megoldható.

(A gyűjtéssel kapcsolatban Polareczky Józsefnél lehet érdeklődni a 06-30-938-5623-as telefonszámon.)

Olvasóink írták

 • 3. atlasz 2008. május 21. 08:58
  „2004. dec. 5-e után a pártpolitikával szemben Jézus főparancsa vereséget szenvedett az árvák érdekeivel együtt. Böjte Csaba interneten olvasott nyilatkozata: "Gratulalok a gyozelmukhoz a kormanypartoknak, es konok szekelyseggel kijelentem, hogy amig ok sajat nepuk ellen uszitanak, es "gyozedelmeskednek" en nem kerek arvaim neveben es nem is fogok elfogadni toluk egyetlen vasat sem. Ha mar becsuletuk nincs, akkor a penzuk tegye oket boldogga."”
 • 2. Hné 2008. május 20. 11:45
  „Tavaly nyáron útba ejtettük a dévai gyermekotthont, és vittünk csokit, kekszet, konzerveket,s néhány apróságot a gyerekeknek. Az Atya nem volt ott, de a segítője elmondta, hogy minden hely telve van az élelmiszer adományokkal, úgyhogy ha legközelebb megyünk pénzt vigyünk.....
  Ja és megmutatta, a raktárakat, valóban teljesen tele voltak.
  Valami nem stimmel a dologban.”
 • 1. che 2008. május 19. 16:49
  „Sajnos nem sok jót hallottam ezekről az alapítványpkrol, a dévairól meg főleg ! A pénzek eltünnek, a gyerekekhez nem jut el ! Az élelmiszer adományokat szivesen venném videora amikor szét osztják...ott is meg van a rangsór, ki kaphat elsőként (nem a gyerekek!), aztán ha marad kapják a többiek...járni jár csak nem jut !!! Talán nem csak a gyűjtést kellene ilyen szépen megszervezni, hírdetni hanem az átadást, a felhasznállást is bizonyítani mert akkor az emberek még többet adnának abbol a kicsiből is ami nekük van hiszen valjuk meg őszintén: itt is nagy szükség lenne adományokra !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset Szatymaznál, két súlyos sérült

Szatymaz - Két ember sérült meg súlyosan abban a balesetben, ami kedd kora reggel történt az E5-ös… Tovább olvasom