Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Gyulai vérfürdő a kínálat

GYULAI VÉRFÜRDŐ – olvasható egy, a szegedi dómban elhelyezett plakáton. A plakáttal az egyetemi lelkészség gyulai kirándulásra invitált.
A plakát várfürdő-látogatásra invitál. Fotó: Gyenes Kálmán
– Nem hiszem, hogy megbotránkoztattuk volna a híveket. Nálunk senki nem kifogásolta a plakát címét, tartalmát, senki nem mondta, hogy megütközött volna rajta – nyilatkozta lapunknak Juhász Nóra, a Katolikus Egyetemi Lelkészség munkatársa.

A lelkészséget azért kerestük meg, mert a szegedi dómban elhelyezett hirdetőtáblájukon GYULAI VÉRFÜRDŐ címmel helyeztek el plakátot. A meglepőnek mondható cím alatt az alábbi szöveg olvasható: „Persze valójában várfürdő, csak – gondoltuk –, így jobban felhívja. A figyelmet. Egy fantasztikus, frenetikus, utolérhetetlen és megismételhetetlen kirándulásra hívunk Téged: Gyulára."

A programok között szerepel(t) a várfürdő tesztelése, a vár megmászása (Falra mászni tilos!), buli, hepaj, stb.

Az atya a plakátról

– A plakát a fiatalok hangján szólalt meg, ha valaki ismeri a lelkészség életét, az nem lepődik meg a címen. Egyébként magán kívül senki sem kifogásolta a plakát tartalmát – nyilatkozta Kondé Lajos, a belvárosi plébánia vezetője. Az atya megjegyezte: nem érti, hogy mi a baj a címmel, ami szerinte nem bulváros.

Juhász Nóra azt mondta, viccből írták a plakátra a gyulai várfürdő helyett a gyulai vérfürdőt, ilyesmivel máskor is éltek. Arra a kérdésre, nem tartja-e túlzásnak, hogy egy templomban a gyakran bírált bulvársajtó eszközével éltek, azt mondta, erre nem gondoltak.

– A rendezvényre sokan jelentkeztek, sikeres volt a gyulai kirándulás – tette hozzá Juhász Nóra.

A fogadalmi templom rendjére felügyelő Steiner Béla azt mondta, sokan olvassák a dóm bejáratánál elhelyezett hirdetőtáblákra feltűzött plakátokat.

– A vérfürdőset is meg-megnézték, de senki nem fűzött hozzá negatív megjegyzést – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkotmánybíró lett Paczolay Péter

Balogh Elemér jogtörténész után a Szegedi Tudományegyetem újabb oktatója lett tegnap az… Tovább olvasom