Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Gyűlik a pénz az inkubátorra

Szeged - Cikkünk novemberi megjelenése óta gyűlik a pénz a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány új inkubátorára.
Mint megírtuk, a speciális szolgálat másfél évtizedes, többször javított inkubátorral kénytelen menteni a dél-alföldi régió életveszélyben lévő újszülötteit, koraszülötteit, mert nincs forrásuk a nyolcmillió forintos új eszköz megvásárlására.

Kiadónk, a Lapcom Kft. elsőként adományozott 1,3 millió forintot – az idei Presztízs-gála bevételét – a szolgálatnak. Pintér Sándor, az alapítvány kuratóriumi elnöke, a szegedi gyermekklinika emeritus professzora elmondta: azóta többen ajánlottak fel 100-200 ezer forint közti összegeket a nemes célra, egy inkognitóját őrző adományozó pedig komoly ígéretet tett a hiányzó összeg teljes kiegészítésére.

A szolgálat rohamkocsijának segítségét évente 1250-1300 alkalommal veszik igénybe Csongrád, Békés, Bács-Kiskun megyében és Jász-Nagykun-Szolnok déli részén. Az elmúlt egy hónapban 103 babához riasztották őket.

Olvasóink írták

  • 1. cincogo 2007. december 25. 12:03
    „Magam is anya vagyok.. és tudom, nincs nemesebb cél amire gyüjteni lehetne, mint egy újszülöttet mentő inkubátor. Szomorú, hogy nincs rá támogatás.. de szerencsére vannak köztünk jóérzésű adományozók. Reméljük a Lions és a Rotary Klub is hozzájárul.
    Kellemes karácsonyt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyázat, veszélyes játékok a fenyőfa alatt!

Szeged - Ha nem boltban vesszük meg a gyerekeknek a karácsonyi ajándékot, sokkal könnyebben kaphatunk életveszélyes játékokat. Tovább olvasom