Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Gyűlik a pénz Varga Ádám kezelésére

A lapunkban már bemutatott 11 éves mozgássérült kisfiú, Varga Ádám érdekében szinte az egész ország megmozdult, gyűlnek az adományok a kínai gyógykezelésre.
Bori Zoltán, a Kossuth Zsuzsanna szakközépiskola pedagógusa, az olasz Milan focicsapat országos szurkolói csoportjának vezetője elmondta, dedikált Ronaldo-mezüket ajánlották fel árverésre. Egy kanadai magyar állampolgár vásárolta meg 100 ezer forintért, de mások is felajánlottak pénzt, így az árverésen összesen 420 ezer forint gyűlt össze.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajnos pénzzel nem tudja támogatni a kisfiút – mondta el M. Toronykőy Márta sajtóreferens –, ezért egy „élménynappal" ajándékozták meg. Tegnap hatéves testvérével együtt fogadták a Párizsi körúti székházban, ahol különböző eszközöket, fegyvereket, gumibotot, bilincset, pajzsot mutattak nekik, még ujjlenyomatot is vettek tőlük, és megnézhették a gyermekkihallgató szobát. Baktóban pedig rendőrkutyákat simogathattak. Varga Ádámot és testvérét mini rendőrré avatták a főkapitányságon, az erről szóló oklevelet és az ajándékcsomagot is tegnap adták át.

Információink szerint az apuka munkahelye, a MÁV is készül arra, hogy 100 ezer forintot adjon át a családnak. Az édesanya, Márkus Tímea érdeklődésünkre elmondta, hivatalos értesülése ugyan nincs, de számításai szerint eddig 2 millió forint gyűlt össze a szükséges 6 millióból. Az adományokat ugyanis egy alapítvány kezeli. (Alszámlaszám: Napos Oldal Alapítvány – Varga Ádám 11735005-20530530.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan látogatják ilyenkor a szegedi Koch-gyűjteményt

Sokan látogatják ilyenkor, idegenforgalmi szezonban az Európa-hírű Koch Sándor-ásványgyűjteményt… Tovább olvasom