Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Gyurcsány a hibás - ezer matricát osztott szét a Fidelitas

Szeged - Ezer darab „Gyurcsány a hibás" feliratú matricát osztott szét egy hét alatt Szegeden a Fidelitas. A városban egyelőre csak néhányat lehet látni, leginkább megállókban vagy oszlopokon. Akadnak már módosított példányok is...
„Biopolisz és kétezer ágyas klinika", „logisztikai ugar", „egyes számú kórház: eladó!", „déli Tisza-híd" – ezekre a projektekre tettek virtuálisan „Gyurcsány a hibás!" matricát a szegediek a gyurcsanyahibas.blog.hu szerint. A Tisza-parti városban egy hete osztogatja a Fidesz ifjúsági szervezete a matricákat, amelyeket az emberek oda ragaszthatnak, ahol szerintük szemmel látható a kormányfő kudarca.

– Ezer darab matricát osztottunk szét egy hét alatt a városban, és további egy hétig tart az akciónk. A reakciók továbbra is többnyire pozitívak, sőt egyre többen javasolják, gyártsunk „Botka a hibás" matricákat is – fogalmazott Losonczi-Tóth József, a Fidelitas szegedi csoportvezetője. Hozzátette: ők maguk nem ragasztanak, csak osztanak, az emberekre bízva, hová helyezik a kormányzat eme kritikai eszközét.

A Fidelitas ezer matricát osztott szét Szegeden. Fotó: Karnok Csaba
A Fidelitas ezer matricát osztott szét Szegeden.
Fotó: Karnok Csaba

Mint múlt héten megírtuk, egyesek a Deák Ferenc Utcai Óvodára, mások a városházára ragasztottak volna. Tegnap körbenéztünk a belvárosban, azt kutatva, hány matricát találunk.

Kiderült: a szegediek törvénytisztelők, nem akarnak szabálysértést elkövetni azzal, hogy épületekre ragasztanak. Nem fogadott minket matrica sem a Deák Ferenc utcában, sem az egyes kórház bejáratánál, sem a klinikák környékén. A városban számos oszlopon olvasható figyelmeztetés is visszatartó erő lehet: a sárga hirdetmények szerint aki plakátol, az az eltávolítás költségén túl további 10 ezer forint szabálysértési bírságot köteles fizetni – ennek ellenére ezekre került néhány matrica.

Van, amit már át is ragasztottak. Fotó: Karnok Csaba
Van, amit már át is ragasztottak...
Fotó: Karnok Csaba

Felfedeztünk például egy ragasztmányt az Aradi vértanúk terén, a villamosmegállóban, egy trafón. Nem találtunk indokot a helyszínválasztásra – talán a trafó mellé nemrég felszerelt SZKT-jegyautomata nem tetszett a matrica tulajdonosának. Úgy tapasztaltuk, a szegediek kedvelik a villamosmegállókat, ha Gyurcsány Ferenc felelősségéről kell véleményt mondaniuk: a Széchenyi téren, a nagyposta előtti oszlopon is látható matrica. Szemben a tér számos pontján találhatunk maradványokat, megtépett példányokat. Van, ahol módosították a kiragasztott cetliket: az egyiken például a Gyurcsány nevet fehérrel leragasztották, és zöld filccel ezt írták rá: „Orbán a hibás".

Olvasóink írták

85 hozzászólás
 • 85. Edd 2008. szeptember 01. 18:41
  „mani, te hogyan találnád meg azt az embert aki felragasztotta a matricát...”
 • 84. realista 2008. augusztus 28. 13:24
  „25. hozzászólás haramia 2008.08.12 09:22
  Nem kellene hitelesebb forrás után nézned????”
 • 83. realista 2008. augusztus 28. 13:20
  „32. hozzászólás madártej 2008.08.12 09:54
  Nem volt nagyon alvadt az tej,amiből készültél?”
 • 82. Gergana 2008. augusztus 18. 23:12
  „gyarmati nő: Az hogy valaki bekerül a felsőoktatásba, nem jelenti azt hogy feltétlenül képtelen az önmérsékletre, és piára költi a pénzét. Persze elhet hogy nálad igen...”
 • 81. vik 2008. augusztus 14. 12:33
  „Szerintem mongyon le!!!!!!!!!!!!! De amugy ijenkor már nem ezen kéne szarakodni h ki a hibás ,nem mind1. Most ezzel már nem változtatnak semmin h matricáznak, de nekem tök 8 . LÉNYEG a LÉNYEG h ~~~LEGALIZE IT GANJA~~~ enyi”
 • 80. mani 2008. augusztus 13. 23:23
  „Szépen áll a kezükben a matrica,ha letették mennek az önkormányzethoz gyorssegélyért........”
 • 79. mani 2008. augusztus 13. 23:20
  „Ki fogja ezeket letakarítani?Az eső?--Ha lenne egy rendelet hogy minden kihelyetzett hirdetésért (matricáért)fizetni kell,nem lenne ennyi matrica mindenhol,meg a lépcsőházi ajtókon.”
 • 78. gyarmati nő 2008. augusztus 13. 15:55
  „Fel ne robbanj az előítéletektől, bigyó-felügyelő! Ebből látszik, hogy te nem voltál egyetemista, azaz részeg...”
 • 77. gyarmati nő 2008. augusztus 13. 15:54
  „radikalis!
  A nemzeti radikalizmusnak a nemzeti radikalizmuson túl mi a koncepciója? Nekem mindig az a bajom a nemzetivel meg a radikalizmussal, hogy nem tudok távolba mutató (gazdaság)politikát kinézni belőle.”
 • 76. bigyó-felügyelő 2008. augusztus 13. 15:51
  „De nagyon ráérnek erre! Bocsánatot kérek, hogy ha tévedek, de ez a 3 kiscsikó ránézésre még főiskolai v. egyetemi hallgató, ami persze nem baj és biztos, hogy nincs semmi jobb dolguk, mint plakátolni!
  Az a sok idióta iskolás rajtuk kívül meg képesek elmenni dolgozni.
  Biztos, hogy kapnak érte pénzt, mert kell a munka utáni egyetemes lerészegedéshez!

  Kell ez a plakátolás, mert amíg szar van, addig madár is lesz rá!”
 • 75. gyarmati nő 2008. augusztus 13. 15:47
  „Dedó a köbön.”
 • 74. radikalis 2008. augusztus 13. 11:27
  „(Na épp azért kell minél többen vállalnunk, hogy ne a "tar fejű, üveges tekintettel skandáló"-k legyenek többségben közöttünk. Szerintem jó gyerekek ők is, de nem árt ha kultúremberek terelgetik őket.)
  FIDELITAS! Jöttök szeptember 6-án?”
 • 73. Moszat 2008. augusztus 13. 08:51
  „Én nem akarom, hogy a Jobbik vezető szerepbe kerüljön. Elhiszem, hogy vannak az elveik között radikális, megújító, jó fejezetek is, de alapvetően ijesztő a rasszista felhangú, agresszív magatartásuk. Tény, hogy nem mindenki ilyen, de pont elég sok közöttük a tar fejű, üveges tekintettel skandáló, árpád sávot "helytelenül" ki/fel/lehasználó dühödt csőcselék.
  Nem vagyok jobbos, sem balos, sem középső, sem rasszista, sem antirasszista. Csak ahogy anyukám nevelt, jó emberként próbálok élni: kukába dobom az utcán a szemetet, soha nem bántanám az állatokat, eszembe nem jutna gyújtogatni, verekedni , nem cigányozok/buzizok és nem vagyok hajlandó semmit sem skandálni...”
 • 72. OLIVER 2008. augusztus 13. 00:02
  „Ugyanmár...Nem segít itt senki.Ha Orbán,ha Gyurcsány,ha a Bodri kutya...Itt már mind1..hacsak valami olajsejk nem segít az országon:D”
 • 71. Noise 2008. augusztus 12. 23:48
  „Sajnos bármerről is nézzük, a szélsőjobb erősödőben van, és ezt az agyoniskolázott ingyenélő maszoposoknak is be kéne látniuk, bármennyire is fáj nekik. Bár ők most szerintem a névnapját ünneplő Klára miatt aggódnak...”
 • 70. Predator 2008. augusztus 12. 22:23
  „a reformok be fognak érni:D:D:D:D:D HÁHÁHÁHÁHÁHá

  Gatya... ez tényleg hiszi még? sztem ez Kádárnak is hitt még 86ban is hogy látjuk az alagút végén a fényt:D:D:D”
 • 69. S. E. 2008. augusztus 12. 22:16
  „Gratulálok gyerekek! Viki bácsi biztos megsímogatja a kis buksitokat.Amíg ti itt szítjátok az országot és unalmatokba nem udtok mit csinálni mert hát dolgozni minek inkább nyaljunk.Szóval míg ti b...átok a rezet addig Gyurcsány legalább próbál tenni vmit,és a reformok be fognak érni,ti viszont minörökre éretlenek maradtok.Higgyétek el nem úgy kel fel minden reggel hogy dejó már megint csesszünk ki az országgal!Hajrá Fidelitas Óvoda”
 • 68. örebro 2008. augusztus 12. 22:05
  „Nevetséges matricázás, holnapután pedig nyilvánosan kicsúfolják, majd több száz fityiszes egyszerre nyújtja ki a nyelvét Gyurcsány képére :-P ....can I get a milkshake, mum?...”
 • 67. sorpocak1 2008. augusztus 12. 21:08
  „Egy hét alatt csak ezer darab matrica? Csak nem szimpatizálnak olyan sokan a fityesz jobboldali szervezetével,vagy a fityesszel, mint azt hangsúlyozzák! Csak Szegeden több mint százezren élnek. Na most ez az ezer darab.....?”
 • 66. Gyurcsány barát 2008. augusztus 12. 20:57
  „GYURCSÁNY jó gyerek, jót akar, a kivitelezők a genyák.”
85 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bukszust az nyírjon, aki egykor elültette

Szeged - Balesetveszélyt háríthatunk el, ha az útkereszteződésekben időben levágjuk a túl magasra… Tovább olvasom