Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Gyurcsány a megasztáros Lakatos Krisztiánról blogol

Szeged - A Megasztár körüli viták a miniszterelnököt sem hagyták hidegen. Gyurcsány Ferenc blogjában azt írja, hogy a zsűri döntését el kell fogadni.
Részlet Gyurcsány Ferenc blogjából

Azt olvasom, már napok óta tart a vita, hogy Lakatos Krisztián megérdemelten esett-e ki a Megasztárból, vagy éppen ellenkezőleg. Olvasom a kritikát, helyenként vádat, hogy a versenyzőtársak egyikét-másikát kik és hogyan támogatták, helyes volt-e a zsűri döntése, vagy nem. Helyenként – azt kell mondjam –, méltatlannak gondolom a vitát. Az jut eszembe, olyan sokszor halljuk, hogy a politikusok csúnyán veszekednek, hogy összefogásra lenne szükség, amivel egyébként magam is egyetértek.

Nyugodtan mondhatom, elszomorító, milyen csúnya vita alakult ki egy ilyen döntés körül – ahogyan a zsűri, vagy ahogyan a nézők döntöttek –, miközben teljesen természetes, hogy a jelöltek, az énekesek számára ez életük egyik legnagyobb kihívása, valóban sok minden forog kockán számukra. De ez mégiscsak egy vetélkedő, játék, és ha ilyen indulatok törhetnek felszínre, akkor aligha lehet csodálkozni, hogy ennél lényegesen összetettebb és sorsfordítóbb kérdések kapcsán éles vitákat látunk, sőt sokszor a megegyezési képesség hiányát. Nem láttam Lakatos Krisztiánt, nem követtem a Megasztárt, fogalmam sincs, hogy ebben a vitában kinek lehet igaza és azt sem tudom, lehet-e igazságot tenni. Dönteni lehet így, vagy úgy, de a döntést el kell tudni fogadni. Újra mondom, ezzel semmilyen véleményt nem mondok Krisztiánról, aki nyilván nagyon tehetséges, mint ahogy, minden bizonnyal, a többiek is.

Na, gyerünk Barátaim, tegyük a dolgunkat!

Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. gardista33 2009. április 09. 08:18
  „csutka,tölem blogozhat de nem kéne ide beirni a baromságait. elég volt . egy bukott hazudozo cinikus valaki ö,aki nem volt mélto a min-elnöki pocziciora! asszem ezzel mindenki egyetért. huzzon egy svájci sapkát a fejére és kiabállja az utcán: én vagyok a kiráj! :DD”
 • 61. CID 2008. december 21. 18:26
  „Mi van Lakatos Krisztiánnal ? Ki a fene az a Lakatos Krisztián ? Ne avassunk már szenté egy romát, aki nem lop, öl, hanem """""""dolgozik"""""" Ez most az emberek legnagyobb gondja ? Miért baj az , hogy a miniszterelnök blogozik ? kontraszt : ezek szerint te is egy semmirekellő médiarabszolga vagy, csak azt hiszed, te vagy az igazságosztó, meg a nép hangja. Megkérdezném, miért van ennyi okostóni Szegeden, de gondolom, másutt is ennyi barom van, aki 5 perc alatt megoldaná az ország összes prolémáját. ( legalábbis azt hiszi az istenbarma )”
 • 60. csutka 2008. december 20. 19:23
  „Addig örüljünk még a Miniszterelnökünk blogozik”
 • 59. Sziti 2008. december 17. 19:52
  „Én csak annyit mondanék: Na gyerünk barátaim, tegyük a dolgunkat.”
 • 58. igazságkereső 2008. december 12. 20:20
  „Örüljön mindenki:Eszenyi Enikő lett a Vígszinház igazgatója.Ott is olyan vigan lehet majd a véleményt
  megváltoztani egy kis zsozsó ígérete fejében, mint a Megasztárban.Alapjában véve nincs ezzel semmi különös
  dolog, hiszen itt nálunk Magyarországon csak a jellemmel bíró embereknél van jelentősége az adott szónak.
  Egyébként nem sok embernek okoz gondot döntése egyik pillanatról a másikra történő megváltoztatásának!
  Itt a példa, lehet folytatni: Eszenyi Enikő igazgató úrhölgy!!”
 • 57. Zejko 2008. december 12. 15:10
  „54 Sok eszed van :D Aki hibát akar találni az talál!Fogadjunk a szomszédságodban megdöglött mindenki tehene :)”
 • 56. kontraszt 2008. december 12. 13:30
  „Gyurcsány Ferencnek száz százalékosan igazat adok és belátom kell a PR a miniszterelnöknek is. De ha ezt tényleg Ő írta és valóban igaz hogy rendszeresen olvassa az ezzel kapcsolatos híreket, akkor már nem örülök ennyire. Elég nagy baj hogy ilyen nehéz időkben egy miniszterelnöknek ilyen hülyeségekre van ideje.”
 • 55. kontraszt 2008. december 12. 13:26
  „Mintha a maradék esze is elment volna az ország polgárainak, beleértve egy kicsit magamat is. A Megasztár botránytól hangos az ország. Jómagam nem követem figyelemmel a műsort, nem mintha nem szeretném a zenét, de a Megasztár stílusa és meglehetősen kendőzetlen üzleti célkitűzései meglehetősen taszítanak. Úgy vagyok vele, ha a felfedezettek öt év múlva is porondon lesznek és túl a második, harmadik lemezükön már tényleg érdemes lesz rájuk figyelni, feltéve ha tetszeni fog amit csinálnak. Presze a Lakatos Krisztián körül kialakult botrány hullámai már hozzám is elértek, hisz ezekből képtelenség kimaradni, hisz a csapból is ez folyik. Másrészt Lakatos Krisztiánt gyerekkora óta ismerem, a helyi televízióban már sok évvel ezelőtt is bemutattam róla készült felvételeket, tehetségét már akkor elismertem és természetesen szurkoltam is neki. Sms-t persze nem küldtem, elvből! Sajnálatos hogy sok százezer, legtöbb esetben értelmes és nem is mindig tehetős ember nem látja a dolog lényeget és tömi a meglehetősen kétes erkölcsi megfontolással rendelkező kereskedelmi televíziók zsebét. Szomorú hogy ebben a nehéz helyzetben a lakosság nagyobb része nem az előttünk álló gazdasági nehézségeikkel hanem a Megasztár botránnyal foglalkozik. Különösen szomorú hogy mindezt a sajtó csak tovább szítja. A média összességének célja is eléggé nyilvánvaló és elítélendő, hisz az olvasó és nézőszám növelése, kvázi a profit növelése mellett más célja aligha lehet a botránykeltéssel, józan, felelősségteljes megnyilatkozással csak nagyon ritkán találkozni. Azt hogy az istenadta nép nem tudja a dolgokat a helyére tenni, teljesen érthető, hisz a kereskedelmi média és a bulvársajtó, professzionális módszerekkel igyekszik az emberek agyát kimosni, akik persze, tátott szájjal nézik műsoraikat és akár a villanyszámla helyett is nyomják az sms-t ezerrel. Vagy tízezerrel. A mértékadónak tartott napi sajtó is bánkódik eleget azon hogy miért éppen a Krisztián esett ki, miért most változtatott a zsűri, volt-e bunda, stb. Könyörgöm mi ennek a jelentősége? Aki nem teljesen hülye az tudhatja hogy egy ilyen műsornak nem az objektív értékítélet a célja, hanem mindenféle financiális és egyéb érdekrendszer kiszolgálása. Végső soron miért világtragédia, és miért így állítják be, ha valaki "csak" harmadik, vagy negyedik lesz egy ilyen jellegű megmérettetésen. Krisztiánnak több esze van mint a fél országnak, Ő nem bánkódik ezen. Tudja hogy a tehetségével és az eddig megszerzett ismertségével az Ő karrierje elindult és teljesen mindegy hogy hányadik lett. Folytatás: http://kontraszt65.freeblog.hu/”
 • 54. k-r-obi 2008. december 12. 09:26
  „Zejko:
  Bocsáss meg, hogy nincs olyan szó, hogy magyarkodás, de hiába kerestem a 43-as hozzászólásodban említett "pénsz" szót, azt sem találtam.
  Vagy esetleg egy i betűvel olyan mint te, csak több örömöt okoz?! :-D

  Továbbá kedves 40-es belabacsi!
  A régmúlt idők dicső királyainak nevében: nem kiráj, hanem király!”
 • 53. Zejko 2008. december 11. 21:02
  „Nem mondtam egy szoval sem hogy kommunista vagy amugy kevés kommunista van az országban mint náci se sok!Ezek gazemberek azért mondom hogy gazemberek mert gazemberek közt hallgatni cinkosság!!"jobbanmagyarozzunk"Horvát származásu vagyok ez a hazám épp annyi érzelem és szeretet fűz hozzá mint Horvátországhoz!!”
 • 52. fazer 2008. december 11. 20:47
  „#47 Hibiszkusz Úr! Bocsásson meg, elragadtattam magam! Tudja, mindig ez van, amikor valaki olyantól olvasok véleménynyilvánítást, akinek a minimális információja sincs meg az adott témával kapcsolatban, még rosszabb, ha homokba dugott fejjel nyilvánul meg.
  Én sem lógok naphosszat a neten, képzelje én is dolgozom! De ha érdekel egy hír, akkor próbálok több helyről tájékozódni.
  Mégegyszer bocsesz!

  #48 piszkavas! Mihez képest áll közelebb hozzám a Zejko véleménye? A tiédet nem ismerem! Amúgy maximálisan egyetértek Zejkóval: lassan tényleg eljön a bajonettes megoldás ideje (ne legyen rá szükség!).”
 • 51. piszkavas 2008. december 11. 20:46
  „Igen Zejko, az MSZP kormányra kerülésével ébredtem tudatomra, azóta gyurcsányról álmodok, és első utam a tetováló szalonba vezetett, jobb farpofámon vörös csillagot, balra gyf arcképét hímeztettem! Sarlóval és kalapáccsal ebédelek és származásom tekintve nem magyar, hanem KOMMUNISTA vagyok!

  Nem értem miért kell fekete-fehérben látni, és azonnal személyeskedni. Pláne, hogy alapjában véve egyetértek 42-43-al. De nem szeretem - és ez nem neked szól - ha a nagy magyar lóról ítélkezünk politikusok felett. Lehet őket szarembereknek tartani, az ország elcseszett vezetését a bőrődön érezni, ezért nemtetszést nyilvánítani, nem "jobbanmagyarvagyok"-ozzunk már...”
 • 50. piszkavas 2008. december 11. 20:34
  „Hibiszkusz ne szégyelld a magyarságod.Én sem az utcán arcoskodó, magukat nagybetűs magyarnak tartó droidok nemzettudatának fényében értékelem a saját magyar öntudatom. Az nem mérvadó! Az csak nagymagyarkodás... :)”
 • 49. Zejko 2008. december 11. 20:32
  „Fogadjunk ezt a provokácio szot 2006 ota ismered :D Azota sokat használják csak egyre több mindenre végén márt teljesen elveszti az értelmét ez a szo ,vagy inkább zavar mint olvaslak !!Én nem annak szántam kiváncsi voltam és megkérdeztem !!!Ennyi :)”
 • 48. piszkavas 2008. december 11. 20:27
  „Urban dictionary... Jajj köszi szépen.
  Fazer, ezt írd meg Zejkonak is... Kár leragadnia azon, hogy: magyarkodni. Abban nem érezted a provokációt, az erőltetett ostobaságot? Csak gondolom Zejko véleménye közelebb áll hozzád.”
 • 47. Hibiszkusz 2008. december 11. 20:25
  „39-eske Én rendelkezem annyi intelligenciával, hogy nem sértegetem"önt"lehet ,hogyha nekem is rengeteg szabadidőm lenne, állandóan az interneten csüngenék. De miután tisztességesen dolgozom sokszor napi 12 órát,igy sem időm sem erőm nem engedi. Ebből adódóan nem nézegetem az összes hireket,d e amig a rendőrség nem állapitja meg a gyilkos kilétét én nem mernék vádaskodni. Már pedig a rendőrség nem nyilatkozott. /ugy tudom/De ha már eltértek egyesek az eredeti témától kérdezem, mi van a szegedi kettős gyilkos busz sofőrrel?Ő nem roma származású, mégis gyilkolt .Nem kell ezt a témát feszegetni ,mert értelmetlen .Inkább a témához kapcsolódó vélemény t irjon, mintsem undoritó, becsmérlő szavakkal illessen ismeretlen embereket. Ilyenkor szégyellem, hogy magyarnak születtem!!!”
 • 46. Zejko 2008. december 11. 20:21
  „44. Urban Dictinoary:Lollerbate -To laught so hard :D És eme szo röviditése !Nincs mit! :)”
 • 45. fazer 2008. december 11. 20:17
  „#44 piszkavas! Kár leragadnod ezen, olvasd tovább a többi hsz.-t (hozzászólást) Zejkótól, érdemes!”
 • 44. piszkavas 2008. december 11. 20:13
  „Zejko a "lol"-t melyik szótárban találom?”
 • 43. Zejko 2008. december 11. 20:05
  „Van egy egyszerü dolog bár tragikus és könnyfakasztó!PL Josi barát műsorában láttam amikor sulyos beteg gyerekeket hivtak meg és elgondolkodtam hogy ilyenkor egyszerü polgároknak jut eszükbe pénszt gyüjteni egy egy életmentő mütétre!Eszébe se jut egy politikai patkánynak sem az eszében gyüjtést rendezni vagy ne adj isten adni ,tudjuk ezek csak vesznek meg lopnak ,de ha márt ennyire utálják őket ha nem is joszándékból de legalább politikai karrier egyengetés jo szinben feltűnés céljábol adhatnának pénzt beteg gyerekek megsegitésére,mert ugye őszinteséget ezektől nem várhatunk!!”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebontott bódék, dühös kereskedők a Marson

Szeged - Üldözi őket a szegedi önkormányzat - állítják a jogaikért kiálló Mars téri kiskereskedők,… Tovább olvasom