Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Gyurcsány: A választási küzdelem nem háború

A választási küzdelem nem háború, mert magyar magyar ellen nem háborúzik – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, szocialista kormányfőjelölt szombaton Szegeden a városi sportcsarnokban megtartott MSZP-nagygyűlésen közel négyezer ember előtt.
Fotó: Frank Yvette
– Az elkövetkező hetekben beszéljetek minél több emberrel, barátokkal, ismerősökkel, szomszédokkal, és mondjátok el nekik, mit akar az MSZP – kérte Hiller István szombaton Szegeden a városi sportcsarnokban megrendezett szocialista nagygyűlésen a jelenlévőktől. Az MSZP elnöke beszédében kijelentette: a rendszerváltás óta a Gyurcsány-kormány volt a legsikeresebb a nemzeti érdekérvényesítésben. „Aki tud igent mondani, az Magyarország érdekében cselekszik" – zárta szónoklatát a pártelnök, majd felmutatta az IGEN – MSZP táblát, amit üdvrivalgással fogadtak a csarnokban.

A hangulatot fokozandó levetítettek egy Gyurcsány Ferencről szóló kampányfilmet, ami után a miniszterelnök a feleségével, Dobrev Klárával vonult be Robbie Williams Too much love című számára. Az utolsó taktusokra néhány tánclépést is lejtett a színpadon a kormányfő.
– Nem tudom, mondták-e már, Gyurcsány Ferenc vagyok. Imádok Szegeden lenni! – kezdte beszédét a miniszterelnök óriási ováció közepette. A kormányfő szónoklatában elmondta: a választási küzdelem nem háború, mert magyar magyar ellen nem háborúzik.

Gyurcsány Ferenc (balról) bemutatta a megyében induló szocialista és koalíciós országgyűlési képviselőjelölteket. Fotó: Frank Yvette
„Magyarországnak nem vezénylő tábornokokra, hanem nyugodt, okos, felelősséget vállaló politikusokra van szüksége. Olyan politikusokra, akik számon kérhetők, ellenőrizhetők, akiket nem a szavuk, hanem a tettük minősít." Gyurcsány az elmúlt napok incidenseire utalva azt hangsúlyozta, hogy a magyar baloldal nem fogja felvenni a rágalomból, rosszindulatból és gyűlöletből szőtt, elédobott kesztyűt. A kormányfő arra kérte a Fidesz országos listájának vezető politikusát, hogy „csapataikat rendeljék vissza az utcákról."

Pártja Új Magyarország programjáról szólva azt hangsúlyozta, hogy hazánk a biotechnológia és bioenergetika, a gyógyszeripar, valamint az informatika területén lehet a régió legjobbja. Gyurcsány Ferenc a nagygyűlés végén a színpadra hívta és bemutatta a megyében induló szocialista és koalíciós országgyűlési képviselőjelölteket – Ujhelyi Istvánt, Sándor Klárát, Botka Lászlót, Bedő Tamást, Szirbik Imrét, Bacsa Pált és Buzás Pétert.


Kurjantások és arányok

Gyurcsány Ferencet szombaton Mohácson kifütyülte az utcán a jobboldali demonstrálók egy csoportja. Voltak, akik piros lapot mutattak fel a kormányfőnek, mások azt kiabálták neki, hogy „Le veled! Menj haza!" Szegeden szombaton a Glattfelder téri szökőkút- és szoboravatáson akkor kurjantotta el magát egy fiatalember, amikor Gyurcsány az avatóbeszédébe kezdett. „Hazaáruló!" – kiáltotta a bőrdzsekis fiatalember, mire az ünnepre összegyűlt tömegből hárman is hangosan odavetették: „Anyád!" A biztonságiak figyeltek-füleltek, de a bőrdzsekis nem szólt többet. Egy darabig álldogált még a téren, aztán elsétált.

A kampány időszakban mindent a népért tesznek a pártok. A szökőkút- és szoboravatáson is ez derült ki, ahol az ünnepi procedúrát hajazta a tűzijáték. Olyan mesterséges csillaghullást rendeztek a Novotel tetejéről, amiről a kívülállónak olyan érzése támadhatott, mintha Szegeden százévente adnának át egy szobrot.

Biztonsági csók

A sportcsarnok bejáratánál szakaszosan engedték be az embereket a nagygyűlésre, ugyanis benn mindenkinek át kellett mennie a biztonsági kapun is. Egy idősebb férfi arról érdeklődött a bejáratnál, hogy Gyurcsány Ferenc hol megy be a csarnokba, ugyanis szeretné megcsókolni a miniszterelnököt. A marcona biztonsági ember nemhogy arra nem válaszolt, hol megy be az épületbe a kormányfő, de azt sem árulta el, hogy benn tartózkodik-e már vagy sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kis pártok szerint a nagyok elvitték előlük a szelvényeket

Hódmezővásárhelyen száll harcba a legtöbb képviselőjelölt az országgyűlési választásokon – a… Tovább olvasom