Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Gyurcsány és Orbán vitája

Az árvíz ellen védekező, a gátakon dolgozó embereknek mondott először köszönetet Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor a két miniszterelnök-jelölt tegnap esti televíziós kampányvitájában.
Szigorú, előre egyeztetett szabályok szerint, másodpercre kimért időkeretekben zajlott tegnap Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor tévévitája. Ez nem volt akadálya annak, hogy helyenként kemény szócsatákkal tarkított, erőteljes nézetkülönbségeket is fölmutató vita bontakozhasson ki, amely gyakran átcsapott rövid programbeszédekbe. Először mindkét politikus két-két percben mondhatott bevezetőt. Gyurcsány Ferenc ebben azt hangsúlyozta, hogy erős és sikeres Magyarországot szeretne. Orbán Viktor arra szólította fel az embereket, hogy vasárnap mindenki menjen el szavazni, és a maga körül tapasztaltak alapján döntsön.

Az MTV stúdiójában rendezett vita során a két politikus nyolc témában fejtette ki véleményét. Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor először a mezőgazdaság, majd az adó, költségvetés, államadósság témakörében mondta el álláspontját. Ezt követően a lakás, otthon, családtámogatás, az egészségügy, az oktatás, a gazdaság és vállalkozások, a munkaügy, végül a nyugdíj, bérek, árak témája került sorra.

Igyekeztünk arról is benyomásokat szerezni, hogyan fogadták a tévénézők a két politikus mondandóját. A szegedi Alagút sörözőben hallgattunk bele, hogyan kommentálják a vendégek a vitában elhangzottakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viperával ütötték az ellenőrt

Viperával vágtak fejbe egy SZKT-ellenőrt Szegeden, az Ortutay utcai megállóban. Az ellenőr nem… Tovább olvasom