Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Gyurcsány körúton

A pólusvárosok közül először Szegedre látogat a mai napon Gyurcsány Ferenc. A kormányfő a városok fejlesztési elképzeléseinek megismerése miatt indította el országjáró körútját.
A pólusvárosok közül először Szegedre látogat a mai napon Gyurcsány Ferenc. A kormányfő a városok fejlesztési elképzeléseinek megismerése miatt indította el országjáró körútját. Bajnai Gordon fejlesztési kormánybiztos kíséretében a város és az egyetem vezetőivel találkozik a városházán, majd az integrált klinikai tömb terveivel ismerkedik meg, utána a Szilánk cégcsoport telephelyére látogat el. Szeged két éve készíti elő azokat a programokat, amelyek a Nemzeti fejlesztési terv keretében megalapozhatják a város hosszú távú fejlődését.

Az uniós forrásokra a pályázatokat márciusban hagyják jóvá Brüsszelben – a városvezetés azt reméli, a részletesen előkészített szegedi programok elsőként nyerik el a támogatást. A kormány a brüsszeli jóváhagyás után áprilisban a pólusvárosok részére pályázatot ír ki. A miniszterelnök tavaly év végén közölte, e városok fejlesztésére a következő hét évben 600-700 milliárd forint áll rendelkezésre, évente 50-100 milliárd forintot kaphat egy-egy település.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Januártól csapadékdíj

Havi csapadékdíjat fizet januártól a vízműnek minden szegedi vállalkozás, amelynek területéről… Tovább olvasom