Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Gyurcsány: nem elég spórolni a stabil költségvetéshez

Szeged - Emberes kihívás, melyet a hátunk közepére sem kívántuk, "olyan, mint az influenza: külföldről jött, de nekünk itthon kell védekeznünk ellene" - így fogalmazott a válsággal kapcsolatban a miniszterelnök Szegeden. VIDEÓVAL
Gyurcsány Ferenc szerint ma Magyarországon a kormány első számú kötelessége, hogy megóvja az ország pénzügyi stabilitását. Azonban csak spórolással, csak a költségvetési kiadások csökkentésével nem jut előre az ország, és a kormányfő szerint most olyan változások sokasága kell, melyek előreviszik az országot.

Nagyon feszes költségvetés kell, mely a tervek szerint három alappilléren nyugodna. Ezek az adórendszer átalakítása, a szociális támogatások feltételeinek szigorítása és a jelenlegi nyugdíjrendszer átalakítása - mondta Gyurcsány Ferenc. Az adórendszerben adócsökkentéssel kell ösztönözni a legális munkavállalást, így több pénz marad a családoknál.

A szociális támogatások feltételeinek szigorítása azért fontos, mert sokszor olyanok is szociális támogatásból élnek, akik egyébként munkaképesek. Sokan alkalmi munkát, szürke munkát vállalnak a segély mellett. A kormány alapvető célja, hogy a családok elsősorban munkából tartsák el magukat, és a kormánynak felelőssége pedig az, hogy legyen elég munka - mondta a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc: Nem elég spórolni a stabil költségvetéshez! Fotó: Schmidt Andrea
Gyurcsány Ferenc: Nem elég spórolni a stabil költségvetéshez!
Fotó: Schmidt Andrea

A nép is osztja

Boytronic: Nincs karikás ostorom, nem vagyok betyár és nem hordok bő gatyát. A világ legszebb és legnehezebb nyelvét beszélem, rajtam kivül több millióan értik hogy mire gondolok, amikor azt mondom: Bokros-csomag...
Gyurcsány Ferenc úgy látja: a mai magyar nyugdíjrendszer stabil, nem kell félni attól, hogy nem lesz a következő hónapban kifizetés. Az átalakítása azért fontos, hogy azok is kapjanak nyugdíjat, akik 10 vagy 20 év múlva vonulnak nyugállományba. Jelenleg egyre több a nyugdíjas, és egyre kevesebb a nyugdíjjárulékot fizető, ezért hozzá kell nyúlni a rendszerhez - magyarázta.

2000 és 2006 között azzal volt az ország elfoglalva, hogyan tegye kényelmesebbé az életet. A nagyvonalú lakástámogatási rendszer bevezetése és a köztisztviselők megemelt fizetése mind a mai napig több mint 200 milliárddal terheli meg a költségvetést - mondta a miniszterelnök. "Sokkal nagyobb tempóban építkeztünk, mint amennyi terhet elviselhetett azokban az években az ország gazdasága, és most nekünk kell ezt rendbe rakni" - tette hozzá.

Gyurcsány és mások

Olvasóink írták

222 hozzászólás
 • 222. hargita 2009. március 09. 19:33
  „Kedves CID!
  Azt hiszem valamit félreértettél a hozzászólásomban.
  Gondolom, én meg ezért nem értem a kérdésedet...”
 • 221. CID 2009. március 08. 17:12
  „hargita : gondolom te arisztokrata nem voltál. Akkor talán kulák ? Hogy alkotni tudtak ? Miből, és hogyan te szerencsétlen ?”
 • 220. flexsnake 2009. március 08. 14:11
  „NA most tudtam végre megnézni a videót :D Ez is kb. olyan mint a szőke nő zsidózik...
  Idézem a videóból: ,,hallottam a hírtvn vagy az echon.... el van árverezve a parlament meg a korona..."
  Na erre aztán szükség van, népbutítás felső fokon :D
  Na ezért nincs párbeszéd mert a jobboldal szellemileg alulmaradott, pedig a 8általános úgy tudom kötelező :D”
 • 219. Papucsos 2009. március 08. 13:13
  „209.Akkor nézzél szét jobban....van sirály.Nézzél ki a Sándorfalvi szeméttelepre,meg a déli kikötőbe.
  Ennyi.”
 • 218. lelketlen 2009. március 06. 16:47
  „172.-nek.
  legal.
  ez ügyben fordulj Dr.Boncz Istvánhoz.Ő talán el tudja intézni,hogy ne figyeljenek tovább.”
 • 217. hargita 2009. március 06. 11:55
  „PEPE!
  Ki mondott Neked ilyen baromságot, hogy a kommunisták felépítették az országot? Mert, hogy abban az időben nem éltél, az biztos!
  Ugyanis láttad volna, hogyan vesznek el azoktól, akik tudtak valamit produkálni, és osztogatták szét a jó, hosszú nyelvű elvtársak között. Indokot az elvételre mindig találtak : pl. mert arisztokrata..., mikor az ő vagyonuk elfogyott, akkor a gyárosok, iparosok jöttek, mikor az is elfogyott, akkor következtek a kulákok, mikor már az övéket is mind elherdálták, akkor csak úgy ráfogták valakire, hogy népellenség, mert kellett a vagyona. Mikor már minden kifogyott, akkor meg elkezdtek kölcsönöket kéregetni!
  Hasonlítsd össze a módszereket a mai időkkel! Nos?”
 • 216. trixi11 2009. március 06. 10:30
  „No comment:
  http://index.hu/belfold/1989/2009/03/06/igy_mondott_le_gyurcsany_husz_eve/?rnd=67”
 • 215. LnéMárti 2009. március 06. 10:14
  „Gyurcsány nem veszti észre, hogy már annyira hiteltelen minden mondata, hogy teljesen felesleges beszélnie! Sehol, semmikor nem kell megszólalnia, mert minden egyes szava után a forint árfolyama zuhanni kezd! Fogja már be! Különben is bármit mond, ígér, már egy értelmes, a dolgokat végiggondoló, józan paraszti ésszel rendelkező ember sem hiszi el! Tényleg, mivel akar "ez" majd kampányolni? Mit akar ígérni? Minden eddigi ígéretét megszegte!!”
 • 214. PEPE 2009. március 06. 09:53
  „sólyomszem ! Már akkor h.... voltál mikor megszülettél, ezek nem kommunisták, azok fel építették az országot 46- után, sajnos nagy többségük már elment. Ezek nyugat csatlós kizsákmányoló kapitalisták.”
 • 213. fünfnull 2009. március 06. 08:58
  „Gyerekek! Nem lőtte le senki azt a barom nyudíjas rablót, aki felajánlotta az 1 %-ot a kormánynak? Azért, mert neki 200.000.- Ft nyugdíja van, mert seggnyaló volt-van, a jövő nemzedéke le van szarva? Ha ennyire vak, akkor ki kéne szúrni a szemét, úgyse használja! Bocsi a durvaságért, de ezt már nem lehet szebben leírni!”
 • 212. achilleus 2009. március 06. 08:33
  „Utoljára frissítve: 2009. március 6., 01:06
  - Ha most betérnénk Pozsgay Imre politikai patikájába, milyen gyógyszert ajánlana heveny válság ellen?
  - A Nyugat már a 18. század óta tudja, hogy a legolcsóbb válságkezelés a kormányváltás. Ezt ajánlanám.
  - Igen, de hogyan lehetne ezt megoldani, hogyan lehetne alkotmányos keretek között felelősségre vonni és elzavarni a Gyurcsány-kabinetet?
  - Ez így tényleg érdekes kérdés, mert a magyar alkotmány sokféleképpen korlátozza a népet, a kormányt viszont sehogy sem. A kormánypártban és a párt parlamenti képviselőiben látom az igazi hibát, akik félelmükben továbbra is támogatják Gyurcsány politikáját, azaz pozíciójuk védelme erősebb a népért érzett felelősségüknél.”
 • 211. Piki 2009. március 06. 08:19
  „SPÓROLNÍÍÍÍ???!!!!!!!!!!!!!!!!

  Miből, te félbarom?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 210. sólyomszem 2009. március 06. 07:59
  „"A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt !" (Márai Sándor)
  "A kommunistáknál kártékonyabb és veszélyesebb embertipust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra-és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így hív: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek; egészséges szellemü európai ember nem lehet kommunista. Nincs olyan vastag bõrt igénylõ hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása úgy kívánja."
  (Alekszandr Szolzsenyicin)
  Erről ennyit! És még lehetne folytatni a jelenlegi vezetőink jellemzőit, az egykori nagyjaink által.”
 • 209. Mignon 2009. március 06. 00:52
  „208-nak
  Nyilnan addig, mig a siralyok el nem repülnek.....!
  (Magy. o.-on nincs is siraly!)

  Szia
  :):):)”
 • 208. siraly 2009. március 06. 00:48
  „Meddig tűr a magyar ?”
 • 207. Mignon 2009. március 06. 00:12
  „Jo, meg a foto a föoldalon, amikor feher ingben Gyurcsany jön.
  Az elötte allo "testör"

  csampas!!
  Össze allnak a labafejei!!!!

  :):):)

  Jo ejt MIndenkinek!”
 • 206. hehe 2009. március 05. 23:07
  „Nincs karikás ostorom, nem vagyok betyár és nem hordok bő gatyát. A világ egyik legszebb és legnehezebb nyelvét beszélem, s rajtam kívül még több millióan értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom: Bokros-csomag.
  A hírnevem megelőz, ha külföldre utazom és szinte már örülök,hogy ha a turisták összekeverik Budapestet Bukaresttel. Megvetéssel gondolok Győzikére, Horváth Ágnesre, Pákóra és az egész képviselő-testületre. Nem szeretem a parlamenti közvetítést, a sárga combino-t, a szegfűt és a narancsot se. Itt élek Európa szívében, mégis azt mondják, el lehet innen menni. Bürokráciában mi vagyunk a császárok, és igenis.. nálunk vannak Európa legnagyobb adóterhei... Magyarország, én most leiszom magam!”
 • 205. hargita 2009. március 05. 22:52
  „Kedves mignon!
  Mi az, hogy ballib érzelmű? Baloldali liberális.
  Mert, hogy a liberalizmusnak is van többféle változata, irányzata.
  Miként van szélső-jobb, szélső-bal is, és minden pártnak van mérsékelt, a középirányhoz tartozó irányzata is.
  Kérdezz meg, egy politológust!”
 • 204. Mignon 2009. március 05. 22:52
  „Istenem!
  Segitseg!

  Mi ez a "Kapcsolodo cikkek"-hez ajanlat?????

  Vegyetek mar ki innen ezt a ket honapos szemetet!!!!!!!!!!!!!

  Bocsanat, ha durva voltam!”
 • 203. Mignon 2009. március 05. 22:48
  „Az Uj-Hagiban iszunk egy sört, ha addig kinyit, kedves BSC!
  (Ugye, nem felejtetted el?
  Lehet, dova is jön??)

  Szia”
222 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

150 milliós kábítószerfogás Röszkén

Röszke - 150 millió forint értékű kábtószert találtak a vámosok a Röszkei autópálya határátkelőn… Tovább olvasom