Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Gyurcsány: Szeged és az orbáni jobboldal keze

Szeged - Személyesen köszönte meg a szegedieknek a támogatást, amit az európai parlamenti választáson nyújtottak Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. A korábbi miniszterelnök egy órán át beszélt a megyeháza éttermében, majd kérdésekre válaszolt. Gyurcsány szerint Szegednek baloldali, szabadelvű városnak kell maradnia, Orbán pedig mindenhatónak képzeli magát és holnapután át fogja íratni a Hiszekegyet is.
Frissen, fiatalosan érkezett Szegedre csütörtök késő délután Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke a “Köszönő országjárás" keretében rendezett szegedi fórumára a megyeházára. Gyurcsány a ma divatos, színes kockás inget, farmernadrágot és világos tornacipőt viselt.

Személyesen mondott köszönetet választóinak Szegeden Gyurcsány Ferenc. Fotó: Arany T. János (galéria)

– Van okunk ünnepelni, de nem engem, hanem a sikerünket – mondta miután belépett a megyeháza éttermébe és elült a taps. – Pihenjünk most, hiszen ősszel újra komoly dolgok jönnek – utalt az önkormányzati választásokra. – Ezt az eredményt nem én, nem a DK, nem a DK politikusai, hanem maguk érték el – utalt a DK európai parlamenti választáson elért sikerére, amit hangos taps fogadott. A volt miniszterelnök szerint pártja ma a baloldal legkiszámíthatóbb pártja. Mint fogalmazott két és fél évvel ezelőtt nem sokan bíztak bennük. Gyurcsány úgy véli, egy politikusnak nem az a feladata, hogy megmondja, a másikban mi a hiba, hanem hogy saját magában megtalálja azt.

A helyi politikát érintve Gyurcsány azt mondta, Botka László jó polgármestere Szegednek. – De nem hibátlan, hiszen hibátlan politikusa Magyarországnak csak egy van – jelentette ki, amit a közönség soraiból lelkes taps és nevetés fogadott.

Személyesen mondott köszönetet választóinak Szegeden Gyurcsány Ferenc. Fotó: Arany T. János (galéria)

– Szeged megmaradt baloldali, szabadelvű városnak, amit meg kell őrizni. Fontos, hogy Szeged ne jusson az orbáni jobboldal kezére – mondta, majd az ország állapotáról kezdett beszélni és egyre jobban belelovalta magát. Hangját felemelve gesztikulált és ostorozta a kormányt és annak vezetőit. Beszélt az egészségügy és az oktatás helyzetéről, miközben az egyre aktívabb hallgatóság soraiból mind többen kiabálták be véleményüket, tapasztalataikat, rossz élményeiket. A közönség tagjai sorolták, melyik vizsgálatra mennyit kell várni, majd egy törött kezű asszonyhoz ment oda Gyurcsány, megnézte a sérülést, és annyit mondott: “utókezelést nem vállalok".

– Orbán mindenhatónak képzeli magát. Holnapután a Hiszekegyet is át fogja íratni. Azért dolgozunk, hogy ne 2018-ban, hanem előtte legyen kormányváltás – fogalmazott a DK elnöke, aki közel egy órán át beszélt, majd a hallgatóság kérdéseire válaszolt. Egy darabig úgy tűnt, a telefonját nézegeti, de aztán elmondta, hogy azon írja fel a kérdéseket, hogy majd egyszerre tudjon rájuk válaszolni.

A Fidesz Szegedi Szervezete elnökségének sajtóközleménye:

Gyurcsány és Botka kéz a kézben

A mai napon a szegediek számára is teljesen nyilvánvalóvá vált a Gyurcsány-Botka paktum léte, amelynek keretében Botka László saját országos és helyi politikai céljainak elérése érdekében választási szövetséget kötött a bukott baloldal igazi vezérével, Gyurcsány Ferenccel. A Gyurcsány-párt és az MSZP helyi együttműködése borzasztóan kártékony Szegednek, egyet jelent a város érdekérvényesítő képességének feladásával. Botka László feláldozza 170 ezer szegedi érdekét azért, hogy bebetonozhassa saját pozícióját, és a város vezetője maradhasson. A szegediek jogos igénye, hogy olyan polgármestere legyen a városnak, aki kormányzati segítséggel fejlődést hoz, sikeres vállalkozásokat csábít városunkba, új munkahelyeket teremt. Erre ellenzéki pártvezetőként Botka László alkalmatlan. Szegednek a kormányzat erejére támaszkodni képes polgármesterre van szüksége, akivel Szeged is jobban teljesít ősztől.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ménesi fideszes hiénákról beszélt a vadasparkban

Az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordul, és büntetőfeljelentést tesz a Titan Project’s House Kft. uniós támogatással megvalósított vadasparki beruházása miatt Ménesi Imre. Tovább olvasom