Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Gyurcsány Szegeden: Orbán sunyi és haszonleső

Szeged – Utcafórumot tartott, most meg borfesztiválozik Gyurcsány Ferenc. Mint bárki más. Szekszárdi rozéra szavazott a Széchenyi téren.
Gyurcsány Ferenc a XX. Szegedi Borfesztiválon. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Először föl sem tűnt senkinek, hogy ott van Gyurcsány Ferenc a borfesztiválon. De miután észrevették, akkor is többeknek a bor volt a fontosabb – érthető módon. Gyurcsány a DK szimpatizánsaival ült le egy asztalhoz. Majd elkészültek az első fotók, szelfik. A volt miniszterelnök szekszárdi rozét ivott, a jazzre kicsit mozog, de a Batiz András-videótól azért még messze van... Nem bántják a fesztiválozók, sehogy sem. Azt is meg kell jegyezzük, nagyon sok a fiatal a téren, akiknek a jelentős része nem is ismeri őt. Aki odamegy hozzá, azzal szívesen szót vált, beszélgetnek vele.

Gyurcsány Ferenc a XX. Szegedi Borfesztiválon. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Korábban írtuk:

– Nem baj, hogy meleg van, mert az a feladat, hogy vasárnap be kell fűtenünk – kezdte beszédét Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke Szegeden a megyeháza előtt megtartott utcafórumán. – Szegeden nem állunk rosszul és később még jobban állunk majd – jegyezte meg. Szerinte április 6-án a választók aktív többsége elküldte az Orbán-kormányt.

– Muszáj megmutatni, hogy létezik egy másik Magyarország. Mi nem ilyen kormányt érdemlünk. Nem leszünk néma Leventék a saját hazánkban – hangsúlyozta a DK elnöke. Gyurcsány elmondta azt is, az európai Unióban befizettünk egy forint tagsági díjat és hármat kapunk vissza. – Ha van maguk között valaki, aki velem köt ilyen üzletet – én vagyok az egy forintos oldalon – azzal nagyon gyorsan fogok megállapodni – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy Orbán Viktor ilyen szempontból sunyi és haszonleső, mert „az ember nem köp abba a kézbe, amely enni ad."

Gyurcsány szerint szorosan együtt kell működni az Európai Unióban, szövetségeseket kell találni, nem pedig harcolni. – Orbán Viktor szabadságharcot folytat, de aki gyarmatosít, az nem Brüsszelben, hanem a magyar kormányban van – mondta Gyurcsány Ferenc a Rákóczi téri utcafórumán, amelyen mintegy háromszázan vettek részt.

Gyurcsány bejelentette azt is, átsétál a Borfesztiválra. Követjük, és az érdekesebb pillanatokról beszámolunk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjfélig tartó áramszünet a Tisza Lajos utcában

Eldurrant egy trafóház, 120-an maradtak áram nélkül Szegeden. Tovább olvasom