Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Gyurcsány támogatja Szeged terveit

Gyurcsány Ferenc kedvezően fogadta a Szeged 2015 program részleteit – tudtuk meg Botka László polgármestertől, aki tegnap délután találkozott a miniszterelnökkel. A kormányfő ígéretet tett arra, hogy a csongrádi megyeszékhely terveiről a következő hónapokban tárgyalnak az illetékes minisztériumok és a Nemzeti Fejlesztési Hivatal képviselőivel.
Az M43-as út, a déli Tisza-híd és a kétezer ágyas klinikai tömb építése a három legfontosabb eleme a Szeged 2015 programnak – ahogy hétfői lapunkban megírtuk, Botka László városvezető éppen ezekről tárgyalt tegnap délután Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel. A cél ugyanis az, hogy a kiemelt projektek bekerüljenek a 2007 és 2013 közötti, második Nemzeti fejlesztési tervbe (NFT).

A polgármestertől megtudtuk: arra kérte a kormányfőt, hogy mindhárom ügyben kezdődjenek tárgyalások az illetékes minisztériumok és a Nemzeti Fejlesztési Hivatal képviselőivel, valamint az európai uniós munkatársakkal annak érdekében, hogy a beruházások megvalósulhassanak. Botka ígéretet kapott arra, hogy a következő hetekben-hónapokban sor kerül az egyeztetésekre.

Szeged polgármestere hangsúlyozta ugyanakkor: a fejlesztési terv hamarosan összeáll, s nagyon sok program versenyez azért, hogy bekerülhessen. A dél-alföldi elképzelések mögött azonban már hosszú hónapok munkája áll, ráadásul megvalósulásuk nemcsak a városnak, hanem az egész régiónak fontos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka ma Gyurcsánnyal tárgyal

Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel tárgyal ma Botka László polgármester három, Szeged és a… Tovább olvasom