Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Gyurcsány válaszol Nógrádinak

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök eleget tesz a meghívásnak, ha az Országgyűlés valamelyik szakmai bizottsága tájékoztatást kér tőle a kormány munkájáról. Így Nógrádi Zoltán képviselő kérdéseire is válaszol az Európai Ügyek Bizottsága ülésén – erősítette meg a Gyurcsány Ferenc által a parlamentben elmondottakat tegnapi tájékoztatóján Batiz András kormányszóvivő.
Lapunk tegnapi számában megírtuk: a mórahalmi polgármester, Nógrádi Zoltán képviselő a parlamentben is jelezte, nem világos számára a kormány fejlesztéspolitikai döntéseit előkészítő intézményrendszer felépítése és működése. Szerinte Gyurcsány egy kontrollálhatatlan árnyékkormány kiépítését kezdte meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és több más új kormányzati szerv létrehozásával, az olyan új vezetők kinevezésével, mint Bajnai Gordon. A mórahalmi politikus szerint fennáll a veszélye annak, hogy az uniós forrásokat egy szűk érdekcsoport szerzi meg.

Batiz András szerint Nógrádi félreérti a jogszabályok szövegét, és az intézményrendszer valójában átláthatóbbá vált; az ellenőrzés demokratikus intézményrendszere pedig továbbra is működik – ugyanazok között a keretek között, mint amelyek között eddig is. Az ellenzék jogai tehát nem csorbultak, Magyarország és polgárai pedig nyertesei az átalakításnak: hatékonyabbá válik az európai uniós fejlesztési forrásokkal kapcsolatos kormányzati munka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újul a bolt, csúful a tér

Felújítják a Csillag téri ABC-t. Az boltépítők közben tönkretették a vadonatúj kispiacot, a nemrég… Tovább olvasom