Délmagyar logó

2019. 02. 15. péntek - Kolos, Georgina -1°C | 9°C Még több cikk.

Gyuris: nem vitatkozom a művész úrral

Nem kíván vitába szállni Dusha Bélával a Virág Cukrászda előtt épülő árnyékolóról Gyuris László, a vendéglátóhelyet üzemeltető cukrász mester. Szerinte 7 oszlop jobb, mint az ernyőrengeteg.
Megírtuk: lakodalmas sátorhoz hasonlítja a Virág Cukrászda előtti területen épülő oszlopos árnyékolót Dusha Béla, Szeged ismert fotósa: "méretes lakodalmas sátor készült Szeged (volt) legszebb terén". Véleményét hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg, hamar követőkre talált.

Gyuris: nem vitatkozom a művész úrral - GALÉRIA

Más a véleménye Gyuris Lászlónak, a Kis Virágot újranyitó cukrásznak, szerinte az árnyékoló nem hasonlít lakodalmas sátorhoz, és többször tartják majd csukva, mint nyitva - nem kívánom véleményezni egy művész álláspontját, de ha egyszer nyitna egy vendéglátóhelyet, akkor érdemben tudnánk erről beszélgetni Dusha Bélával - mondta.

A cukrász szerint a 7 oszlop még mindig jobb, mintha két-három tucat összecsukott vagy nyitott ernyő lenne a téren. Az ernyők ráadásul nem védenek olyan hatékonyan a nyári záporoktól, mint az épülő szerkezet. Az árnyékoló hat részre osztható, a részeket egyenként egy motorral lehet mozgatni.

Gyuris: nem vitatkozom a művész úrral - GALÉRIA

A fémoszlopok mellett egy fából készült - első ránézésre egy nosztalgiavillamoshoz hasonlító - kiszolgáló egység is épült. Gyuris László elmondta: a fabódéba vágott virágminták a cukrászda logójának felső részéből származnak. Hangsúlyozta: szubjektív megítélni, hogy mi szép, és mi nem az.

Megkérdeztük az Klauzál téren sétáló szegedieket és turistákat. Pétert nem zavarja az épülő árnyékoló és a kiszolgálóegység sem. - Jó nagy - mondta Alexandra, de különösebb gondja nincs vele.

- Most látom először, de nem szép a sok fémoszlop miatt. Ugyan úgy kellett volna megoldani, mint az A Capellánál. A fabódé sem tetszik. A nyitásnak viszont örülünk, nagyon várjuk - mondta Ágota.

- Nem csúnya, de egyáltalán nem ide való, nem illik a Virághoz. Született szegediként mindenesetre nagyon régóta várom a nyitást - mondta a keresztnevét eláruló Anna.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írástudatlanok őrizték meg az ősi imádságokat

Istenes énekek gyűjtésével Erdélyi Zsuzsanna tette teljessé Kálmány Lajos és Bálint Sándor kutatásait. Tovább olvasom