Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Ha baj lenne a családban

Családi közvetítői megállapodást írt alá a Csongrád Megyei Bíróság és a Magyar Kapcsolatügyeleti Mediátorok Országos Szakmai Szövetsége (Makamosz) vezetője tegnap Szegeden.
Családi közvetítői megállapodást írt alá a Csongrád Megyei Bíróság és a Magyar Kapcsolatügyeleti Mediátorok Országos Szakmai Szövetsége (Makamosz) vezetője tegnap Szegeden. Czene Klára, a bíróság elnöke elmondta, az a cél, hogy a bírósági szervezet szorosabban együttműködjön a kapcsolatügyeleti és családi közvetítői ellátást végző szervezettel, és a polgári peres eljárás alatt kijelölhessék azokat a szolgálatokat, egyesületeket, amelyek a kapcsolattartás színhelyei lehetnek. Fontos a szülők, valamint a szülő-gyermek kapcsolat fenntartása és javítása például egy válóper alatti és utáni időszakban, amelyhez a Makamosz égisze alatt működő szolgálatok, egyesületek semleges helyet és szakembereket, a gyermekvédelemben dolgozó pszichológusokat, szociális munkásokat és jogászokat tudnak biztosítani.
Kardos Ferenc, a Makamosz elnöke ismertette: Csongrád megyében Szegeden két, Makón pedig egy helyszínen várják a családokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrendülve emlékeznek a szegediek Gregor Józsefre

Zarándokhellyé változott szombaton és vasárnap a Széchenyi tér, ahol a városháza előtt két napra… Tovább olvasom