Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Ha nyár, akkor APEH-folyószámla

Az adóhatóságot törvény kötelezi a folyószámlák kiküldésére: Csongrád megyében elkezdődött az adófolyószámla-kivonatok kézbesítése.
Évente egy alkalommal kell eljuttatni az adófolyószámla-kivonatot azoknak, akiknek az adóhatóság késedelmi pótlékot számított fel, vagy folyószámlája tartozást, túlfizetést mutat. Az egyéni vállalkozóknál és a magánszemélyeknél augusztus, a társaságok, a gazdálkodó és egyéb szervezetek esetében pedig október utolsó napja a kiküldés határideje.

Az egyenlegközlő felülvizsgálata előtt célszerű áttanulmányozni a borítékban található részletes tájékoztatót. Ha a kivonaton eltérést tapasztalnak az ügyfelek, akkor telefonon (62/567-673, 62/567-636), vagy írásban tehetnek észrevételt. A levélben fel kell tüntetni az adószámot, illetve az adóazonosítót, mellékelni kell az abban foglalt tényeket alátámasztó dokumentumok másolatát. A késedelmi pótlékértesítés a 2005. január 1. és december 31. közötti időszak pótlékát tartalmazza, melyet a magánszemélyek és egyéni vállalkozók esetében 2006. szeptember 15-éig kell befizetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piramisok homokból, vízből, kagylóőrleményből

Speciális fúrótechnikát fejlesztett ki a szegedi múzeum antropológusa, Varga András. Segítségével… Tovább olvasom