Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Habsburg György a károsultakért

Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke tegnap Szegeden megtekintette a tiszai árvízi védekezés munkálatait. A szervezet sokat tesz az árvízkárosultakért is. Habsburg György 2004 áprilisa óta elnöke az idén 125 éves szervezetnek.
Habsburg György: A Vöröskereszt igazi munkája az árvíz után kezdődik Fotó: Schmidt Andrea
– A Vöröskereszt igazi munkája főleg az árvíz után jelentkezik, miután felmértük, hány ember szorul segítségre – mondta tegnap Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke az árvízi emlékműnél. – De a vöröskeresztesek máris jelen vannak az árvízi védvonalakon, segítenek a védekezésben részt vevők ellátásában. A Vöröskereszt mindig tudja, hol, mivel segíthet, hiszen a helyi szervezetek folyamatos kapcsolatban állnak az önkormányzatokkal.

Habsburg György 2004 áprilisa óta elnöke az idén 125 éves szervezetnek. – Már Erzsébet királynő, az én dédnagybácsim, Ferenc József felesége is elkötelezettje volt a segítés ügyének. Nemzetközi kapcsolataim révén nagyon sokat tudok segíteni a szervezetnek – mondta. Hogy anyagiakban mennyit tud szánni a Magyar Vöröskereszt a Tisza mentén élők számára? Ez attól is függ, mennyi adomány érkezik. Romániában, Bulgáriában most nagyobb a gond, és a szervezet az ottani árvízkárosultakat is segíti. De azokat az adományokat, amelyek a magyar árvízkárosultak javára kap a Vöröskereszt, kizárólag Magyarországon használják föl.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Francia filmnapok Szegeden

A legújabb francia filmeket nézhetik meg az érdeklődők jövő hétfőig a szegedi Belvárosi moziban. A… Tovább olvasom