Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Hajléktalant vert a biztonsági őr

Szemtanúk szerint tegnap délután Szegeden, a Mars téren, egy szolgálatban lévő biztonsági őr brutálisan megvert egy idős hajléktalan férfit. Az őrt a történtek után leváltották, és megkezdték a meghallgatását.
Egy nagy, országos kiterjedésű vagyonvédelmi cég biztonsági őre tegnap délután a szegedi Mars téren látszólag minden ok nélkül brutálisan megrugdosott és többször megütött egy hatvan év körüli, vékony testalkatú, hajléktalan férfit. Az őr az 1-es kocsiállás közelében, a félig fekvő helyzetben lévő hajléktalanra előbb ráüvöltött, hogy „Húzzál innen!", majd a ruhájánál fogva lerántotta a padról, és a földön vonszolta a mintegy 15-20 méterre lévő kukákig. Az esetnek rengeteg szemtanúja volt.

– Többen rákiáltottunk a biztonsági őrre, hogy mit csinál, azonnal hagyja abba, de ő nem törődött senkivel, tovább ütötte, rúgta, verte. Nekünk odavetette: „Nem kéne beleszólni! Nem a ti dolgotok!" – mesélte felindultan az egyik szemtanú, Petrovics Illés.

Molnár Gyula és Kolompár Sándor – Petrovicsot kiegészítve – elmondta, ilyen brutalitást még soha nem láttak.
– A rúgások a szerencsétlen hátát, veséjét érték, az ütlegelést a biztonsági őr csak akkor elégelte meg, amikor egyre többen kiabáltuk, hogy hagyja abba – tette hozzá Molnár Gyula.

A szemtanúk közvetlenül nem mertek beavatkozni. Közben megérkezett egy takarító, aki letisztította a padot a hajléktalan után. Kolompár Sándor tárcsázta a rendőrség telefonszámát, de hívás közben lemerült a telefonja.

M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta, hozzájuk a hajléktalanverésről nem érkezett bejelentés.

Mire fél ötkor a helyszínre értünk, a biztonsági őr és a hajléktalan eltűnt.
A vagyonvédelmi cég nyilatkozatra jogosult, ám neve elhallgatását kérő képviselője lapzártánkkor még nem tudott érdemben nyilatkozni. Annyit elmondott, a biztonsági őrt leváltották, és a cég vezetői megkezdték a meghallgatását.

Csaba István, a szegedi autóbusz-állomás üzletág-igazgatója is csak megismételni tudta az őrző-védő cég képviselőjének nyilatkozatát, mely szerint a szolgálatban lévő őrt már leváltották. Arra a kérdésre, hogy mit tesz a Volán, ha bebizonyosodik a hajléktalanverés, Csaba István annyit válaszolt: a társaság az ügy kivizsgálása után dönt a továbbiakról.


Admirálist agyonverték

Szegeden, a Mars téren, már történt hasonló eset: több mint tíz éve egy városszerte ismert hajléktalant, Admirálist, biztonsági őrök vertek meg tompfával. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt. Támadóit elítélték. Az eset után Tisza Volán Rt. szerződést bontott az akkori őrző-védő céggel. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriási sikert aratott babakiadványunk

Húszasával vitték tegnap az újságárusoktól a Délmagyarországot és a Délvilágot, amelyben elhelyeztük… Tovább olvasom