Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Halálos áramütés érte a hároméves Zolikát

Megdöbbentő családi tragédia történt csütörtökön este Zákányszéktől néhány kilométerre egy tanyán: játék közben halálos áramütés érte a hároméves Simán Zolikát. A kisfiát gyászoló édesanya lépésről lépésre elmesélte, hogyan küzdöttek a gyermeke életéért.
– Kicsit nehéz lesz megtalálni Simán Zoliék tanyáját, de sikerülhet. Csak menjenek tovább egyenesen a ruzsai úton, a malomnál forduljanak jobbra, vigyázzanak, homokos az út. Három-négy kilométerre lesz – igazít útba a zákányszéki elágazásnál, a benzinkúton Németh László. A fiatal férfi, miközben rámutat a mellette álló kisfiára, megjegyzi, Simánék nagyobbik, örökbefogadott fia, Pataki Misi sokat szokott játszani az ő gyerekével, Dáviddal. Németh László megerősíti, amit néhány perccel korábban a benzinkutas is mondott: a zákányszékieket és a környéken lakókat nagyon megrendítette a csütörtök esti tragédia.

Még kétszer állunk meg, egy kis busz és egy traktor vezetője is megerősíti, hogy jó irányba haladunk. A traktoros elvezet a tanya bejáratáig. Az épület előtt egy kisfiú „fogad" bennünket, de mielőtt bármit kérdezhetnénk tőle, elszalad, eltűnik az épület mögött. Az udvaron ismét megpillantjuk.

Három fiatal nő és egy kislány áll mellette. A fekete ruhás fiatal asszony Simán Zoltánné, a csütörtök este halálos áramütést szenvedett kisfiú édesanyja, mellette a húga, a másikról nem derül ki, hogy kicsoda, de az látszik, a kislány vele van. A most hétéves kisfiú, Pataki Misi két hónapos volt, amikor örökbe fogadták, eredeti édesanyja Simán Zoltánné húga.

Gondatlan emberölés?

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlan emberölés gyanúja alapján indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. Az elsődleges szakértői vélemény szerint a hidrofor kapcsolója nem volt megfelelően rögzítve, és a hosszabbítókábel sem a szabványnak megfelelő konnektorba csatlakozott.  
A gyászoló anyának folynak a könnyei. Azt mondja, menjünk be. Ő nem ül le, előveszi halott kisfia fényképét, a fotót a szívére szorítja és a konyhaszekrénynek támaszkodva el kezd beszélni a csütörtök estéről: – A tanya mellett, a paprikaföldön dolgoztam. A férjem még nem ért haza a munkából. Fél hét lehetett, amikor megszomjaztam és bementem inni. Egyszer csak kiabálva berohan Misike: „Anya! Gyere gyorsan! Zolika meg van halva!" Ezt többször is elmondta. Kirohantam, Misi utánam. Zolika mozdulatlanul feküdt a földön, a hidrofortól négy-öt méterre, ahova a testvére húzta. Élt! Felkaptam, berohantam vele a szobába, lefektettem, és elkezdtem levegőt fújni a szájába.

Kétszer is olyan volt, mintha levegő után kapkodott volna. A kártyám nem volt feltöltve, ezért a húgomnak telefonáltam, aki meglátta, hogy keresem, felhívott. Kértem, azonnal beszéljen a férjemmel, mondja meg neki, hogy baj van. Zoli telefonált, értesítette a mentőket és elindult hazafelé. Amikor megjött, Zolikát betettük az autóba és mind a négyen elindultunk Szeged felé. A malomnál a mentők utasításának megfelelően kivettük és lefektettük, ismét megpróbáltuk újraéleszteni. Pár perc múlva megérkeztek a mentők és ezután már ők tettek meg mindent, hogy visszahozzák. Nem tudták, meghalt.

Beszéd közben az asszony testét meg-megrázza a zokogás. Kilépünk az udvarra és bemegyünk a nyitott melléképületbe, a fal mellett álló hidroforhoz. Misi is velünk tart. A tartály tetején lévő kapcsolóháznak hiányzik a teteje. A hároméves Zolika odanyúlt a kapcsolóhoz és akkor érte a végzetes áramütés. Együtt mutatják meg, hogy Misi hova húzta ki mozdulatlan testvérét, mielőtt beszaladt az épületbe.

– Szóltam neki, hogy nem szabad – mondja nagyon halkan a kisfiú. Szemén, arcvonásain látszik, nagyon-nagyon szomorú.
– Nem hibáztatjuk, nem őt okoljuk Zolika haláláért! – mondja Simán Zoltánné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fütyülnek a korlátozásra

Harminc kilométeres sebességkorlátozást vezettek be a Bertalan hídon, mert a hőtágulásáért felelős… Tovább olvasom