Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Halálos baleset Deszknél - egy 38 éves nő halt meg

Opel Corsa ütközött a 43-as számú főúton egy nyerges vontatóval szombaton hajnalban.
Egy 38 éves deszki nő haladt Opel Corsa típusú kocsijával Makó felől Deszk irányába, amikor egy egyenes útszakaszon eddig tisztázatlan körülmények között áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és frontálisan ütközött a Makó felé haladó román rendszámú nyerges vontatóval. Az ütközés erejét mutatja, hogy a teherautó bal első futóműve kiszakadt.

A helyszínre érkező mentők már nem tudtak segíteni a személygépkocsi sofőrjén, aki azonnal meghalt. A baleset körülményeit szakértő bevonásával a Szegedi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A helyszíni szemle ideje alatt teljes útlezárás volt. Makó felől Vásárhely felé, Szeged felől Kübekháza felé terelték a forgalmat. A kamion műszaki mentése miatt félpályás útlezárás volt a 43-ason, a forgalmat rendőrök irányították - közölte a delmagyar.hu-val Szenti Szabolcs, a CSMRFK sajtóreferense.

Halálos baleset Deszknél - galéria

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Szakértő 2009. december 30. 19:43
  „Igen, ez valóban egy tragédia, nem is én hoztam fel a dolgot, de meg kellett védenem a tisztességesen és keményen dolgozó autómentősöket, mert alaptalan vád érte őket. Olvass vissza, és megértesz mindent.”
 • 23. bazsa32 2009. december 29. 16:32
  „Őszinte Részvétem a családnak, Ismertem a Mónit a férjét és a szüleit is, sajnálom hogy ez történt ez teljesen érthetetlen.
  Nehéz elhinni, hogy ez megtörtént.

  Szakértő mit értesz az alatt, hogy megvan az új kolléga? És egyáltalán hogy jön ez ide.
  Ez egy tragédia az ilyen megjegyzéseknek nem itt van a helye!”
 • 22. Szakértő 2009. december 25. 07:09
  „tobikamama: Murphy szerint ami tönkre tud menni, az előbb-utóbb tönkre is megy. Ez történt az emelővillával is, ami ki volt adva egy alvállalkozónak felújításra, és már két hete ott volt, amikor történt ez a baleset. Reggel, mikor vonult ki a mentő a helyszínre, az alvállalkozó felhívásra került, hogy hogy áll a villa. Akkor még nem volt kész, kb. 90%-os készültségi állapotban volt a festést leszámítva, így a kollégák kivonultak a helyszínre, ráadásul előtte még egy buszt és egy kamiont is kiszedtek Klárafalva és Kübekháza között az árokból. Ezután a helyszínen sem tétlenkedtek, ráálltak a kamion elejére, csörlővel megemelték a traktort, és kicserélték a kereket, mert azzal a bal kerékkel nem lehetett volna kiszedni az árokból! Miután ez megtörtént, és a rakodók pakolták a krumplit, addig elkészült a villa, így elszaladtak érte. A kamionmentőre nem kellett egy percet sem várni a helyszínen, a szervezés kiváló volt!
  ráérő: Az osztrák sem fogja kivenni az árokból fél óra alatt a rakományát leborított, rommá tört, szétszakadt kormányművű kamiont! Még egyszer mondom, nem a kamionmentő miatt tartott 4 órán át! Amint a mentő hozzáfért a kamionhoz, 1 óra alatt kikapták a pótot is, meg a traktort is. De egyébként szívesen vették volna a helyszínen, ha beállsz krumplit rakodni, de nem nagyon tolongott ott senki más, hogy segítsen! Akkor biztosan nem tartott volna ennyi ideig!”
 • 21. ráérő 2009. december 21. 23:24
  „Ezeket a nagy értékűgépeket mikor megérkeznek bemutatják a sajton keresztöl a nyilvánosságnak is ,részletesen leirják és megindokolják miert volt rá szükség: mi közlekedők csak azt szeretnénk elérni hogy az ott leirtakat valositsák meg.Kit érdekel hogy hány kis és nagy parancsnok megrendelője és engedélye kell.Egy a43 -as uton defektes auto 4 orán keresztül lebénithatja a fél város forgalmát??? 9349... szakértő menny ki osztrákba vagy németbe állj le leállo sávba és nézd meg hol leszel fél ora mulva az autoddal együtt.”
 • 20. tobikamama 2009. december 21. 14:10
  „Ezeket a dolgokat csak magyarázgatjuk pedig a munkaidöt és a szervezést kelettvolna megoldani nagy szájjú mi közlekedünk ti meg szaladgáltok ez olyan minha a Túzoltó autó viz nélkül menne oltani ki kellene rugni mindenkit aztán lenne több hely.erre varjál gombot.”
 • 19. őrgróf 2009. december 21. 11:43
  „bocs, csak jelzem: Meggyesi Péter tett ígéretet arra,hogy 2008-ra elkészül az elkerülő út Szegedtől a Nagylaki Határátkelőig. És ez így igaz, ott voltam Nagylakon, mikor elhangzott az ígéret. ( Sajna a miniszterelnök ment, az út meg nem jött...) Ez valóban egy halálút - minden nap használom - tehát VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!!! nincs csodaautó, és senki nem halhatatlan!!!”
 • 18. dobi 2009. december 20. 12:06
  „ráérő! a hozzád hasonló fikagépeket örökre ki kellene tiltani innen...”
 • 17. Szakértő 2009. december 19. 22:08
  „Az emelővilláért nem azért kellett elmenni, mert felkészületlen volt a Volán, hanem azért, mert éppen felújítás alatt van, és éppen elkészült délutánra annyira, hogy fel lehetett helyezni a mentőre, még le sem volt festve. Nem szidni kellene, hanem elismerni a munkát, nem egyszerű ám még nyáron sem egy ilyen feladat, nem hogy mínuszokban. Múlt hét pénteken is reggel 8-tól éjfélig tartott a mentés, és nem passzióból, hanem egyszerűen ennyi időt vett igénybe. Nehogy azt gondolja valaki, hogy szórakozásból van kint ennyit az ember ilyen időben! Egyébként semmiféle fennakadást nem okozott, hogy elszaladt a mentő a villáért, mert addig még rakták át a krumplit! Mielőtt bárki kritizál, kicsit bele kell gondolni a dolgokban! Ja, és már nincs felvétel, meg van az új kolléga.”
 • 16. kakoszeged 2009. december 19. 21:18
  „...Mónika családjának és nagymacinak is részvétem...”
 • 15. nagymaci 2009. december 19. 20:45
  „Őszinte részvétem a családnak! Nyugodj békében Móni! Sajnos tudom ,hogy mi vár a családra mert én is érintett vagyok. Hét éve Autóbalesetben elvesztettem a férjemet Deszk és Szőreg között. Bár a legtöbb balesetet az emberi gondatlanság okozza,kár tagadni a 43-on katasztrofálisak a körülmények. Teljesen mindegy ,hogy ki okozta a balesetet,hibás volt vagy csak vétlen áldozat( a mi esetünkben ez volt) a lényegen nem változtat. Marad a hozzátartozónak a szörnyű valóság!!!”
 • 14. rudi 2009. december 19. 19:48
  „Sajnálom, ismertem az áldozatot nem közelről, de nagyon megdöbbentett a halála. Részvétem a családnak!”
 • 13. spirit 2009. december 19. 18:58
  „Őszinte részvétem a Családnak! :´(”
 • 12. Amanda* 2009. december 19. 18:42
  „Részvétem. :(”
 • 11. benq 2009. december 19. 17:54
  „Kedves! 2. hozzászólás ráérő 2009.12.19. 09:02
  én már talztam veled szemben... az a tábládra vagyon írva Ráérő??
  Szép havas estét és jó utat... :-)”
 • 10. ráérő 2009. december 19. 16:59
  „A baleset utánn még 12 -orával sem állt helyre a közlekedés,jelenleg is tart a müszaki mentés.A Volán a mult heti baleset kapcsán bizonyitotta be alkalmatlanságát most is ott kisérleteznek.Egyszer már elment emelővillákért ,mert nem tudta hogy futomü hibás a camion.Nem olvasnak ujságot.Egy ilyen nagy forgalmu uton ez már több mint bosszanto ,és még ho is esik.”
 • 9. tobikamama 2009. december 19. 16:49
  „Kár a politikát belekeverni mivel ahoz sem értenek akkor mért kell velük foglalkozni sajnos a balesetekért mi vagyunk a felelösök akik ott járunk mert aki szabályossan közlekedik kisebb az esélye,hogy baj érje na meg nem csak a nök a kopaszok is hasonloan vezetnek föleg ha egy terepjáróba ülnek ott elfeledik kik is ök hát öket is any szülte csak most már az uton vannak és megmutatják kik ök nekik honan de van egy terep járojuk de meddig tehát inkább magunkba kell keresni a megoldást más ugyse fogja sem az egyik párt sem a másik az egyik épit a másik bont hát egyik kutya másik eb csak ki van felül az a lényeg majd 5 év mulva nézzünk szét mi lett a Magyarokból és kik vittek oda.”
 • 8. Balthazar 2009. december 19. 16:14
  „mar levettek a reklamokat a kepekrol.”
 • 7. nagyi8 2009. december 19. 15:15
  „Sajnálatos haláleset ismét a ,,halálúton".

  Ha ez a keményebb hideg tovább tart, akkor még sokan kerülnek veszélybe.

  Okok:
  1. Bizonyosan az időjárás is ,,hibás".
  2. De még jobban az autósok, akik túlértékelik a biztonsági helyzetüket.
  Inkább utaznának busszal, vagy vonattal, addig, amíg nem lesz biztosabb az út.
  3. Az országos politika is hibás. Nekünk az - MSZP-SZDSZ - 2007-re megígérte, hogy kész lesz a kerülőút. Nem tartották a szavukat!

  A fenti okok miatt eddig kb. 28 ember vesztette az életét a ,,halálúton". Sajnos ez még nőhet, amíg elkészül a kerülőút. Az egyes esetek: http://www.marosnet.hu/viewtopic.php?f=11&t=119
  .”
 • 6. waterbear 2009. december 19. 14:36
  „A morbidság netovábbja, A´ La Délmagyar... a galériában a megrázó képek felett gusztososan jelenik meg a Karácsonyi ajándék felirat...

  Azt kívánom annak az állatnak, aki ezt szerkeszti, érezze magát jól, hasonló esetben...!

  Én kérek elnézést a családtól, az elhunyttól a kegyeletsértő megjelentetés miatt!”
 • 5. TrombiFrédi 2009. december 19. 10:34
  „Az szormorú lesz, mert Makó és Nagylak között szerintem csak rosszabb lesz!?
  Szomorú a baleset, és tényleg rossz az út, de az emberi-és műszaki tényezők is sokat számítanak!”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örülnének a városi pályázatnak

Szeged - Évek óta nem rendeznek válogatott kézilabdameccset Szegeden, pedig kevés helyen rajonganak… Tovább olvasom