Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Halálos baleset után: gyász és értetlenség a családban

Szeged - Három hónapja nem találkoztak unokájukkal a deszki Jómihályék. A fiú anyja tavaly szenvedett halálos autóbalesetet, miközben Makóról tartott haza. A gyerek azóta az apjával él.
A deszki Jómihály Lajos és felesége azt mondja, hogy 3 hónapja nem láthatja 12 és fél éves unokáját. Ő az a kisfiú, akinek édesanyja, a 38 éves Jómihály Mónika tavaly december közepén frontálisan ütközött össze egy nyerges vontatóval a település közelében. A halálos baleset másnapján megírtuk, hogy az autóban erőteljes alkoholszagot lehetett érezni.

A tragédia még mindig téma a településen, sokan a mai napig nem tudják, hogy mi lehetett az előzménye.

– A húgom nem volt részeg – jelentette ki határozottan Jómihály Zsuzsa, az áldozat nővére. A nemrégiben elkészült szakértői vizsgálat 1,5 gramm/liter (ezrelék) – enyhe-közepes fokú befolyásoltság – alkoholmennyiséget és nagyobb mennyiségű, a gyógyszertárakban kapható antidepresszáns és barbiturát típusú nyugtatók jelenlétét mutatta ki az elhunyt nő szervezetében.

Jómihályéknál fotók sokasága tanúsítja elveszett lányuk és apjával élő unokájuk iránti szeretetüket. Fotó: Frank Yvette
Jómihályéknál fotók sokasága tanúsítja elveszett lányuk és apjával élő unokájuk iránti szeretetüket. Fotó: Frank Yvette

– A baleset előtt már külön éltek a férjével, de a viszony még korábban megromlott közöttük. A húgom a baleset utáni héten akarta beadni a válóperes papírokat. Ezért nyugtatózta magát – mesélte az elhunyt asszony nővére. „Makóról tartott haza, ahova barátait fuvarozta vissza egy közösen eltöltött éjszaka után. Az asszony férje a halálhírre összeomlott, kórházban ápolják" – számoltunk be a balesetről a falubeliek információira hivatkozva. – Nem volt mulatozás azon az estén, a férjét akarta ellenőrizni Makón. A mentők pedig engem vittek a klinikára – magyarázta.

Az elhunyt nő anyja, Jómihály Lajosné elmondta: tudták, hogy lányuk nyugtatót szed, de a mennyiséggel nem voltak tisztában. – Nem volt alkoholista, és nem élt kicsapongó életet – magyarázta a nő édesanyja, akinek fáj, hogy a baleset óta sokan a mai napig ezt gondolják a lányáról.

– Mónika után nem akarom az unokámat is elveszteni! Nagyon hiányzik, hiszen minden napot együtt töltöttünk. Azóta csak egyszer láttam az iskola étkezdéjében, de alig akart megismerni. Nem akarom elszakítani az apjától, csak szeretném, ha minket is látogatna – mondta szomorúan.

Időt kér az apa

Telefonon beszéltünk az apával is, aki gyerekére való tekintettel azt kérte, hogy nevük ne jelenjen meg lapunkban. Annyit azért megjegyzett: a válás közte és felesége között nem jött szóba, a halálhír után hozzá is mentők mentek ki, és nem tiltotta meg fiának az anyai nagyszülőkkel való találkozást. – De nem is kényszeríthetem a látogatásra. Idő kell ahhoz, hogy megnyugodjon, és önszántából keresse fel másik nagyszüleit – mondta az apa.

Olvasóink írták

 • 17. Neszemetelj! 2010. március 13. 04:03
  „Gusztustalan cikk, még gusztustalanabb hozzászólásokkal...

  Kit érdekel hogy ki kivel létesített nemi kapcsolatot, nem mindegy nektek.
  Te meg inkább rokon létedre meggátolhattad volna ennek a cikknek a megjelenését, ha már olyan okos vagy!
  Szánalmas...”
 • 16. chief 2010. március 12. 17:59
  „Felteszem te is ha már ennyire tudod hogy nem így volt :) De ha már a feltevéseknél tartunk..felteszem te vagy egy nagyszájú okoskodó kívülálló vagy..vagy valamelyik drága rokon aki próbál tagadni. Nos? gondolom ezek után bőszen hallgatni fogsz, de ha mégse és a sejtésem igaz.. és rokon/hozzátartozó vagy akkor személyesen válaszolsz. Mert én szemtől pofába is megmondom a véleményem, remélem te is :) De ha tudni akarod...mikor kint aludt az a bizonyos alkalmazott(tudod, mikor az ágy alatt voltam :) ) akkor az akkori élet társa fülest kapott és megvárta őket reggelig a ház előtt mikor 1üt jöttek ki(mellesleg rendőr) ezt nem én találtam ki ő maga mesélte nekünk hogy így buktatta le őket... Na? még valami hozzáfűzni való? :) Avagy kérdés kedves frsbegbie? :)”
 • 15. frsbegbie 2010. március 12. 00:45
  „és felteszem akkor is jelen voltál mikor épp nemi kapcsolatot létesitett az alkalmazottal? Az ágy alatt vagy a szekrényben?”
 • 14. chief 2010. március 11. 22:35
  „ez a cikk azért került bele a DM be mert 10 emberből 9 a férjet sajnálta aki mellesleg több hónapja elhagyta a feleségét 1 alkalmazottukkal..nem másért..és nem ez volt az 1...felháborodást ami miatt ezt a cikket lehozták (a testvér és a szülők) az első sorban az hogy az unokát nem engedik oda..persze az is közre játszott hogy a drága férj január középen már abban az ágyban létesített nemi kapcsolatot ezzel a bizonyos alkalmazottal amelyikben Móni is aludt..(Móni december 19.én halt meg) és mielőtt megkérdeznétek hogy ezt melyik ujjamból szoptam ki..Mónika a nagynéném volt. A férj pedig a keresztapám, és a gyerek az unoka öcsém :) ezzel a cikkel kapcsolatban még annyit, a cikk írója az eredeti példányt napokkal ez a cikk lehozása előtt elküldte nekünk e-mailben..és abban NEM ez a cikk szerepelt amit később az újságban olvashattak.na mind1 csak ennyi..lehet csámcsogni és gondolkozni”
 • 13. maug 2010. március 11. 18:39
  „12
  Részvétem a Testvéred miatt!
  Remélem a bűnös elnyeri méltó büntetését!
  Én csak azt mondom, hogy aki ittas azt nem sajnálom egyáltalán, mert ennyi erővel én is jöhetek vele szemben .”
 • 12. katicaa 2010. március 11. 10:44
  „maug: én sem szeretem a képmutatást,csak látom a másik oldalt.Az öcsém ma egy éve halt meg,egy kamionnal találkozott,józan volt és vétlen.Tárgyalások most kezdődtek,meg próbálták a tesóm besározni és amit én éreztem nem kívánom senkinek.Aki ezeket a hozzászólásokat írja az gondoljon arra,hogy ezt a kisfia is olvashatja és még jobban fáj neki.A lelki fájdalomnál nincs fájdalmasabb!!!!!!!!!!!!”
 • 11. zsazsanéne 2010. március 11. 10:42
  „Mi kivülállók nem tudhatjuk,hogy mi volt a két fél között,de a DM sem vájkáljon a multban.A gyereknek mindkét nagyszülőre szüksége van.Biztos,hogy elég trauma elveszteni egy anyát,de a nagyszülőnek is a gyerekét.De általában egy válás után,akinél marad az a szerencsétlen gyerek,nem kellene a nagyszülő ellen hangolni.Ez szokott 60 %-nál lenni.Mit kell az újságnak azon csámcsogni,hogy volt benne alkohol,vagy nem,lassan a bulvár szintjére lemennek.Szép dolgokat szeretnénk már olvasni,mert a szinvonal lannt a béka.........!”
 • 10. gróf 2010. március 11. 10:42
  „O,8 ezreléktől bűncselekmény az ittas vezetés...az 1,5 ezrelék és a gyógyszerek...ez nem egy konyak meggy volt!

  De a cikk érthetetlen számomra...miért most és mi a célja???”
 • 9. tuskóhopkins 2010. március 11. 10:32
  „Halottgyallázás folytatólagosan, előre megfontolt szándékkal, DM-módra. Melegítsük fel az ivással gyanúsított anyáról szóló aljas sugalmazásokat. Gratulálok, további szép, humanista szemléletű száz évet, K. DM!”
 • 8. 140 2010. március 11. 09:59
  „Hát azért 1,5 ezrelék, az nem kevés, maradjunk ennyiben.”
 • 7. maug 2010. március 11. 05:19
  „katicaa

  A véleményed emberségre utaló részével maximálisan egyetértek!
  És Te mit szólsz a én véleményem képmutatást firtató részéhez?
  Szerintem a két dolgot nem szabad különválasztani!”
 • 6. katicaa 2010. március 10. 22:36
  „Talán a gyereknek van mit megemészteni,talán a fájdalmas sebeket a lelkében nem kellene tépkedni,talán egy kis emberség hiányzik neki.....................”
 • 5. frsbegbie 2010. március 10. 21:46
  „Hogy a Quimby nevű, szenzációs együttes egyik dalából idézzek: ´Nem vagyok én részeg, csakhát igen -igen kába....´”
 • 4. maug 2010. március 10. 20:50
  „- A húgom nem volt részeg - jelentette ki határozottan Jómihály Zsuzsa, az áldozat nővére.

  Akkor az 1,5 gramm/liter alkohol az mit jelent? Megspékelve egy kis nyugtatóval.

  Szerencse, hogy nem én jöttem vele szemben hanem egy kamion, mert akkor lehet, hogy most én vagyok az áldozat!”
 • 3. Öszintenő 2010. március 10. 18:43
  „Mi már ez, hogy a férjét ment ellenőrizni????"Nem volt mulatozás azon az estén, a férjét akarta ellenőrizni Makón"
  Zavaros egy ügy”
 • 2. CID 2010. március 10. 18:33
  „´. Ja, meghalt, még tavaly. Jól ismerhetted :)”
 • 1. IVY 2010. március 10. 11:49
  „Hoppá!
  A Móni meghalt?
  A nővérét, Zsuzsit mondjuk jobban ismerem. Ettől független kiakadtam!
  Részvétem a családnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúszik a Tisza-parti iskola befejezése

Nyárra tervezték, de csak év végére fejeződik be Szegeden a Tisza-parti Általános Iskola felújítása, bővítése. A gyerekeket ott tanítják, ahol tudják, például az ebédlőben. Tovább olvasom