Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Halálos húsvét Bakson - Megölték a 99 éves Piroska nénit

Egy idős baksi asszony házába surrant be egy fiatal fiú, a néni azonban megzavarta. A dulakodásban az idős nő halálos sérüléseket szenvedett. A néni 99 éves volt. A gyilkossággal gyanúsított 19 éves R. Zoltán tegnap tett beismerő vallomást.
– Az anyósom mindig korán kelő volt, ezért kedden késő délelőtt már furcsállottam, hogy miért nem látom az udvaron vagy az utcán. A kapu zárva volt, a ház ajtaja viszont nyitva, gondoltam, ébren van és visszamentem a lakásomba. Később mégis kibontottam a kertem hátsó kerítését, így jutottam át. A mama az ágyon ült, előtte egy konyhaszék, erre volt ráborulva. Megfogtam a kezét, teljesen merev volt – idézte fel a kedden délelőtt történteket a baksi Lajos Sándorné.

Szombatig dönt a bíróság

A Csongrád Megyei Rendőr-főkaptányság tájékoztatása szerint a 19 éves fiúhoz széles körben elvégzett adatgyűjtés után jutott el a rendőrség. R. Zoltánt – őrizetbe vétele mellett – szerdán gyanúsították meg halált okozó testi sértéssel. A 19 éves fiú tegnap tett beismerő vallomást. Az ügy iratai tegnap kora délután érkeztek meg a szegedi bíróságra. – A bíróságnak legkésőbb 72 órával az őrizetbe vétel után kell döntenie a fiú letartóztatásáról, ha azt az ügyészség indítványozza – tájékoztatta lapunkat Bariné Tóth Éva ügyész, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Az asszony anyósa, egyben szomszédja, gyilkosság áldozata lett. A 99 éves, hajlott hátú, a menye elmondása szerint alig 30 kilós L. Sándorné Piroska nénit még hétfő délután, puszta kézzel ölték meg.

– Értesítettem az orvost, ő pedig a rendőrséget, mert a lakásban több vértócsa is volt – mondta az áldozat menye. Elmesélte, Piroska néni napjai azzal teltek, hogy házának kapujában állt, és nézte az embereket. – Ez is lett a veszte. Ha nem állt volna hétfő délután is az utcán... Aznap délelőtt is figyelmeztettem: locsolkodás van, sokan járnak erre, maradjon benn, zárja be a kaput! Sosem hallgatott rám – mondta szipogva Lajos Sándorné.

A gyilkossággal egy 19 éves helybeli fiút, R. Zoltánt gyanúsítják, akit még kedden, bilincsbe verve vittek el a rendőrök. – Egy nyomozótól tudom, hogy hétfő délután a kinn álldogáló anyósom mellett három fiú sétált el. Kettő elkezdte ölelgetni, a harmadik bement a házába. Miután előbbiek elmentek, a mama bezárta a kaput és bement a lakásba. Itt zavarhatta meg a harmadik férfit. Kiáltozást nem hallottam, szerintem egyből leüthette az anyósomat. A fiú a pénzre ment, a nyomozó azt mondta, be is ismerte a tettét – mesélte Lajos Sándorné, aki úgy tudja, a házból végül semmit nem vitt magával a gyilkos.

Döbbenet és felháborodás

– Érthetetlen, hogy egy ilyen kis faluban, ahol mindenki ismer mindenkit, ilyen dolog történhetett. Mélységesen megdöbbentett a hír, és az emberek is fel vannak háborodva. Nagyon készültünk arra, hogy a falu legidősebb polgárát, ha betölti majd a századik életévét, illő módon megköszöntsük. Sajnos ezt már nem tehetjük meg – mondta Búza Zsolt baksi polgármester.

– Úgy köszönt el, hogy meglocsolja a rokonságot. Hétfő délután 2 óra körül ért haza, lefeküdt aludni. Később azt mondta, jól telt a húsvéthétfője – mondta Ilona, a gyilkossággal gyanúsított fiú anyja. A rendőrök másnap kora délután jöttek a fiáért. – Én éppen a testvéremnél voltam. Mire visszaértem, a fiam már bilincsbe verve állt a házunk előtt – mesélte. Csak annyit mondtak neki, hogy fiát kihallgatásra viszik. – Késő este jöttek vissza, és közölték, hogy Zoltánt benntartották. A falubeliektől tudtuk meg, mi is történt pár utcával lejjebb – mondta.

– Nem hiszem el, hogy a fiam ilyet tett volna! Locsolkodáskor sokan járhatnak egy-egy háznál. Lehet, hogy a fiam bement locsolkodni az asszonyhoz, majd szépen kijött. Utána bárki járhatott még ott. A fiamat látták arra utoljára, hát ráfogták az egészet. Ugye hallott a móri gyilkosságról? – kérdezett vissza indulatosan a fiú édesapja. A szülők állították: Zoltán mindig megkereste azt a pénzt, amennyire szüksége volt, de ha anyagi gondjai támadtak, anyja mindig kisegítette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged latin negyede a Vitéz utca

Júliusra kiürül a Vitéz utca, tíz hónapon keresztül azonban a diákseregre építi üzleti tervét az… Tovább olvasom