Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Halálos játék a szegedi Sárgán

Szegeden, a Sárga üdülőtelep strandján töltötte ismerőseivel a pénteki napot egy 29 éves szegedi fiatalember. Úgy tudjuk, azon versenyeztek, hogy melyikük bír tovább a víz alatt maradni. A férfi holttestét másnap a vízi rendészet járőrei húzták ki a Tiszából.
A Tisza sekély szakaszán, a Sárga strandján fürdött pénteken többedmagával az a 29 éves fiatalember, aki egy lemerülés után többet nem bukkant fel a folyóból. Információink szerint azon versenyeztek, hogy egy levegővétellel ki tud tovább a víz alatt maradni. A vízi mentők és a vízi rendészet járőrei egész este keresték a férfit, akinek eltűnését egyik ismerőse csak két órával később jelezte a rendőrségnek. Nem akadtak a nyomára. – Másnap kora délután a vízi rendőrök szóltak nekünk, hogy megtalálták az eltűnt holttestet – ezt már Tuczakov Szilvána, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője mondta. A férfit alig száz méterre a strandtól, a Sárgarigó utca mögötti mólók közelében húzták ki a vízből a motorcsónakos járőrök, majd az orvosi szemle után egy nejlonzsákkal takarták le.

A Sárgán szombaton nem okozott különösebb feltűnést sem a rendőrég, sem az orvosi ügyelet autója. A helyszínt biztosító egyik bűnügyi technikustól mindössze azt kérdezte egy közelben lakó, mikor viszik el a holttestet, mert unokái hamarosan kilátogatnak hozzá, nem szeretné, ha ez a látvány fogadná őket. A családtagok nem mentek ki a helyszínre, mi az egyik üdülőtulajdonossal beszélgettünk. A férfi elmondta, péntek délután, hasonlóan a szerencsétlenül járt férfihoz, ők is a strandon voltak. Beszámolója szerint a fiatalember egy nyolc év körüli kisgyerekkel fürdött a vízben.

– Csak késő délután figyeltünk fel arra, hogy valakit keresnek. Ahogy kivettük a beszélgetésekből, a fiú nem szólt azonnal a férfi eltűnéséről, azt hitte, máshol mászott ki a vízből – mondta az üdülőtulajdonos. A rendőrséget ezért csak fél hét körül értesítették. – Már este volt, amikor a fiatalember bátyja is megjelent a strandon. Csak azt kérdeztem tőle, testvére ivott-e, valamint hogy tud-e úszni. A válasz nem, illetve igen volt – idézte fel a történteket a szemtanú. A vízbe fulladt férfi holttestét végül szombaton, nem sokkal fél négy után szállította el az egyik szegedi temetkezési vállalkozás halottaskocsija.

A strandon a holttest megtalálásának és elszállításának időpontjában közel százan voltak. Az úszást jól láthatóan tiltó tábla ellenére a vízben az iskolás korú gyereken át a nyugdíjasig harminc embert számoltunk össze. A Szegedi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy igazi boszorkány a szegedi platánok alatt

Amit a szervezők csak remélni mertek, az tökéletesen beigazolódott, Szeged egyetlen valódi… Tovább olvasom