Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Halálos motorbaleset az M5-ös autópályán

Szatymaz - Tragikus baleset történt szombat délelőtt, nem sokkal kilenc óra után az M5-ös sztrádán, a szatymazi pihenőhely közelében. Egy motoros az áldozat.
A rendőrség elsődleges információi szerint egy középkorú kiskunhalasi férfi motorjával Szeged felől Budapest irányába közlekedett, amikor a szatymazi pihenőhely közelében egy kamiont előzött.

A férfi előzés közben - eddig tisztázatlan okok miatt - elveszítette az uralmát a Honda Goldwing típusú motorja felett, és a szalagkorlátnak csapódott. Az esés után a motoros mintegy 30-40 métert csúszott - a helyszínen az életét vesztette.

Tragikus motorbaleset az M5-ösön. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A helyszínelés folyik, a Budapest irányába vezető belső sávot lezárták, a külső sávon lassan halad a forgalom - tudta meg a delmagyar.hu Szenti Szabolcs főhadnagytól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

Olvasóink írták

67 hozzászólás
 • 67. Bandi78 2011. április 07. 00:35
  „Részvétem a hozzátartozóknak, és a motoros barátainak.
  Az okoskodóknak meg csak annyit, hogy ha nem értenek a motorokhoz, akkor ne is írjanak róla.
  A Gold Wing-et nem száguldozásra tervezték, és nem is azért veszik (6 millió ft az alapára) az emberek , hanem, hogy a legnagyobb kényelemben elérjenek a célpontba.
  A száguldásra alkalmas motorokat már 2-3 millió között meg lehet kapni, tehát az őrültek nem a Gold Wing-et veszik.
  Én még nem láttam senkit őrült módjára száguldozni Gold Wing-gel.
  A Bentley-t és a Rolls Royce-t sem száguldozásra használják.
  Kár, hogy a normális motorosok létszáma már megint csökkent.
  Ha a szalagkorlát motorosbarátabb lett volna (a szalagnak lejjebb kéne lennie, hogy az ember ne tudjon nekivágódni a függőleges tartóknak) akkor még lehet hogy köztünk lenne ez az ember is.”
 • 66. Morpheus_RexXx 2011. április 04. 12:01
  „Látásból ismerem a motort és a motorost is. Nem egyszer megfordult a rókusi tecsónál is, és tartott pihenőt... ahányszor én láttam közlekedni, sosem ment félőrült módjára. A gyalogátkelőknél ha megállt, mindig rádudáltak, pedig csak a gyalogosokkal volt előzékeny. régebben engem is volt, hogy szó szerint rátoltak a gyalogátkelőhelyre, mert nem "padlógázzal" indítottam miután a gyalogos átért a gyalogátkelőn... lehetett sóder is vagy a kamionok által felkavart homok/por, ami a szemüveg mögé került és belement a szemébe. a rajzó bogarakról nem is beszélve...”
 • 65. Tyt 2011. április 03. 18:07
  „Szeva Lacusch69!
  Rég hallottam felőled :)”
 • 64. DMagóg 2011. április 03. 11:22
  „Nagyon kevés kivétellel, senki sem azzal kel útra, hogy balesetezik. Ám, mégis megtörténhet, hogy vétlenül, avagy vétkesen baleset részese lesz. A következmények vegyesek, így annak megítélése is. Én, sosem zárom ki, hogy saját hülyeségem miatt szenvedhetek balesetet. Aki ezt kizárja, az nagy tévedésben van! Jó vezető az, aki mások hülyeségét is képes kivédeni. Engem már sok ilyen óvott meg a súlyos következményektől! Köszönöm nekik, én is próbálok hasonlóan vigyázni rájuk. Ennél fogva, én méltányolom és még irigylem is a motorosok életérzéseit, ahol tehetem, segítem is őket. A többi már tényleg rajtuk múlik!”
 • 63. ráérő 2011. április 03. 09:40
  „37. Wacky 2011.04.02. 17:32
  Na most akkor melyik is a kisebbik rossz??
  Azt hiszem ahogy történt az a legrosszabb....
  33. Jozsoci 2011.04.02. 16:00

  11. ráérő.
  Akinek más a véleménye, mint a tietek, az ne írjon, ne olvasson. Többször tapasztalok ilyen felfogást.
  Gondolja meg mit ir( gázpedál motoron)”
 • 62. THK 2011. április 02. 22:55
  „60,
  de, sajnos azt teszed: mindenféle körülmény (vagy akár csak a motorok!) ismerete nélkül írod, h "az elhunyt gyorshajtása volt az ok, de legalább nincsen vétlen áldozat"

  ezzel pedig pont magad követed el az annyira emlegetett kegyeletsértést...”
 • 61. honecker601 2011. április 02. 22:51
  „Szívesen :-P”
 • 60. kispacni 2011. április 02. 22:48
  „Na látod honecker tudsz káromkodás nélkül is kezdeni mondatot. ÉN nem tudom, hogy menyyivel száguldanak az ilyen motorokon. Azt láttam, hogy 1800-as 120 lovas motorral feslezerelt 400 kilos tank Csak 19 alatt belabá irta, hogy azért ezekkel a gépekkel ettől függetlenül nem száguldanak, hanem tatásan furikáznak, és, hogy ezeken nem is lehet száguldozni, mert a nyilt sisak, és az egyenes ülésmód nem is engedi. Ezért ha már olvastad, hogy mit írtam láthatnád, hogy csak krdeztem, hogy akkor ha nem száguldozik, akkor hogyan, és miért előz meg egy 100-al haladó kamiont. Ennyi. Nem osztottam az észt, hanem kérdeztem. Te meg mindjárt anyáztál, köszi.

  Nem mellesleg 2 keréken 120 felett haladni, azért nem tekinthető tatás furikázásnak. Persze szigóruan magánvélemény.”
 • 59. KW 2011. április 02. 22:43
  „Oldwing:
  Maximálisan osztom a véleményedet. A vizsgálat eredményéig oktalanság belemenni minden tutinak mondott magyarázatba. Nyugodjon barátod békében... Részvétem a hozzátartozóknak...

  Kispacni:
  Azér´ mutatják a feketezsákot, hogy elrettenj egy pici időre és emlékezz a kulcsszavakra:
  sebesség, követési távolság, figyelem, tolerancia. Ha nem letakarva mutatnák, no az lenne a kegyeletsértő.”
 • 58. THK 2011. április 02. 22:39
  „54,
  semmi kegyeletsértő nincsen abban, ha egy baleset képein ott a fekete zsák (pláne, hogy még az áldozatok neve sem szokott szerepelni),
  így viszont a legtöbb cikkolvasó komolyabban veszi az esetet, és talán egy darabig óvatosabban is hajt.”
 • 57. Jockey1 2011. április 02. 22:37
  „Jézusom, már megint egy csomó anonym okoskodó, hihetetlen dilettáns, rosszindulatú vélemény. (Tisztelet a kivételnek!!..) Talán azzal kell kezdeni, hogy egy EMBERTÁRSUNK eddig tisztázatlan körülmények között motorbalesetben ELHUNYT!! Az illető - bár személyesen nem ismertem - a hírek szerint sok éve gurult a Gold -dal, nyilván előzött már életében autópályán kamiont. A Honda Goldwing nem gyorsasági motor tisztelt hozzá nem értő okoskodók! Nem hiszem, hogy gondot jelentett volna ez a manőver egy rutinos motorosnak. Ha pl. kiderül, hogy műszaki hiba, esetleg egy hirtelen rosszullét az ok, a sok rosszindulatú hozzászóló nyilvánosan elnézést fog kérni??? Alig hiszem! De tőlük nem is várom el...
  Motoros barátunk, nyugodj békében!!”
 • 56. oldwing 2011. április 02. 22:35
  „Tisztelt hozzászólók!
  2002 óta Goldwingezek, előtte 1968 óta motorozok, elég öreg vagyok már , hogy sok mindent megérjek az utakon.
  Az elhunyt 2004 óta barátom, sokat motoroztunk együtt, nyugodt, megfontolt ember volt. Nem tudom elképzelni, hogy bármilyen rizikós helyzetbe belement volna, inkább visszafogottabban motorozott, biztonságra törekedve.
  Fölösleges egymásnak esni, autós vs. motoros, várjuk meg a vizsgálat eredményét, hátha fény derül az igazi okokra, de lehet, hogy kideríthetetlen lesz a dolog.
  Egy ember meghalt, béke neki, ne ítélkezzünk tudatlanul felette.

  üdv Oldwing”
 • 55. honecker601 2011. április 02. 22:29
  „A 32-es hozzászólásod volt az oka a beszólásomnak! Honnan veszed, hogy 80-nál nem szoktak gyorsabban menni chopperrel? Gondolom, hogy fogalmad sincs a motorokról és a motorozásról! Én sem szólok bele az agysebészetbe, mert nem értek hozzá! Ennyi!”
 • 54. kispacni 2011. április 02. 22:22
  „KW.
  Nme hisze, hogy valamelyikünk is álszentségből kritizálta, hogy minek kell bemutatni a médiában az áldozatot fekete zsákban, méghozzá nem ritkán ugy, hogy látszik egy kilátszik z egyik végtagja (most nem olyan, de volt olyan is itt a DM-ben). De az áldozatnak is van kegyeleti joga, és főleg hozzátartózoit is megilleti a jog, hogy ne mutassák be az áldozatot az újságban így.”
 • 53. KW 2011. április 02. 22:11
  „Sok önjelölt megmondóember...
  Ráadásul a cikkíró is utánanézhetett volna, hogy mikor is történt ez a borzalmas baleset... Én ugyanis 8:46-kor telefonáltam a rendőröknek, akik visszaigazolták, hogy már mások is bejelentették..., és úton vannak a helyszínre.
  Megjegyzem, tök szélcsend volt. ráadásul a kanyar olyan enyhe, mintha nem is lenne. Tehát ezeknek semmi köze a történtekhez. Állt ott viszont a külső sávban egy kamion és előtte egy személyautó. Ők integettek, hogy lassítsunk. És amikor balra néztem, .......Borzalmas volt a látvány... Senkinek sem kívánom... Gyakorlatilag kettévágta a motorost a korlát tartóoszlopa...
  Azoknak pedig, akik kegyeleti dolgokat feszegetnek egy fekete fólia láttán, üzenem, hogy álszentek és fogalmuk sincs arról, amit beszélnek.
  A baleset oka feltehetően egy hirtelen bal-manőver, amit okozhatott akár az is, hogy hozzáért a motor az előtte hirtelen fékező, vagy irányt változtató járműnek.”
 • 52. kispacni 2011. április 02. 22:08
  „Honecker.

  Nem emlékszem, hogy valamely hozzászolásomban is minősítettem volna valakit, így .... te se tedd, ha kérhetem. Sőt 42 alatt kifejezettem kértem, hogy valaki aki ismeri ezen motorokat magyarázza el. Így vagy meséld el nekem, hogy miképpen előzte meg a feltehetően legalább 90-100 km/h haladó kamiont ha nem ment legalább 110-120-al is a motor. És ha annyival ment akkor nem egészen easy rider ez a motor vagy nem ? De szivesen hallgatom hogyan történt, és ha Te is minősítesz, én sem fogom visszatartani magam. <moderálva...>”
 • 51. cruiser 2011. április 02. 21:39
  „Olvasván a hozzászólásokat az az érzésem, hogy a legtöbb csak a járdáról látott motort. A GW nem szágudrásra készült. Megy rendesen,de: egy szaros robogóval keményebben lehet menni, mint egy ilyennel.
  47. oreg47
  Olvastam néhány hozzászólását. Kérem adja meg a címét! Küldök gyertyát vagy zseblámpát. Ne legyen sötétben.
  Nem csodálkozom, ha a pizzafuti megalázza.
  Tahóknak!
  Ma meghalt egy ember. Egy pici együttérzés nem kerül pénzbe.”
 • 50. ValakiaSOKKözül 2011. április 02. 20:56
  „49. oreg47 2011.04.02. 20:49

  Nem az elméleti, kresz-ben leírt sebességeket írtam, hanem a valós, tapasztalható sebességeket.....és mivel a valóságban élünk, így nincs miről beszélgetni ezügyben...
  tetszik érteni???”
 • 49. oreg47 2011. április 02. 20:49
  „valaki (43),
  Te most pályáról, vagy országútról beszélsz. Elégé kevered a 90-et a 130-cal! Ja a pályán sem mindenkinek 130, és az országúzon sem mindenkinek 90 ...!,
  Nem kéne némi KRESZ-vizsga frissítés; de tényleg...?”
 • 48. zlutan 2011. április 02. 20:47
  „HALOTTRÓL JÓT VAGY SEMMIT <moderálva>!”
67 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi szafari a vadasparkban

Szeged - Együtt „pózolt" tegnap a kamerának a szegedi zsiráfcsapat – Nuru, Thabo és Luke… Tovább olvasom