Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Halálos ütközés az M5-ös autópályán

Szeged - Egy 33 éves férfi rohant bele kocsijával egy kamion hátuljába tegnap délelőtt az M5-ös autópálya kisteleki lehajtójánál. A szegedi B. D.-t a kiérkező mentők sikertelenül próbálták újraéleszteni. Az áldozatot hároméves kisfia is gyászolja.
Nyolcvanméteres féknyom, száznegyvennél kiakadt kilométeróra: egy ezüst Toyota rohant bele tegnap délelőtt, nem sokkal tíz óra után egy román rendszámú kamion hátuljába, az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán.

A kisteleki lehajtóhoz négy kocsival vonultak ki a tűzoltók: a 33 éves szegedi B. D.-t még élve emelték ki a felismerhetetlenségig összegyűrődött autóból. A férfi szíve nem sokkal ezután állt le: a mentők sikertelenül próbálták újraéleszteni.

Az első magyar áldozat

Az M5-ös autópálya Kiskunfélegyháza–Szeged közötti szakaszának 2005. december 10-i átadása óta a szegedi férfi volt a harmadik, aki meghalt ezen az útszakaszon. Az első halálos baleset 2006. február 7-én történt: egy Budapest irányából Szeged felé tartó Peugeot az autópálya végén túl gyorsan próbált lekanyarodni a sztrádáról, nem tudott ráfordulni a lehajtóra, átszakította a szalagkorlátot, és az árokba zuhant. Az autóban hátul ülő két szerb állampolgárnak az életét már nem tudták megmenteni: mindketten a helyszínen meghaltak.
– Egy román rendszámú kamion előzött az autópályán egy másik kamiont. Mikor előbbi a külső sávból a belső sávba húzódott át, akkor történt a baleset. A helyszínelés ideje alatt a forgalom a leállósávban haladt – mondta Gálik Viktória, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat szóvivője.

A balesetben elhunyt férfi Újszegeden lakott. Családi házuk udvarán tegnap is mindenhol gyermekjáték hevert, a bejárati ajtó előtt egy kiskutya kuporgott. A rendőrök háromnegyed egy körül értek ki a családi házhoz, ahol a férfi feleségét keresték. Mivel nem találtak senkit otthon, a szomszédoknál kopogtattak.

– Az asszony telefonszámát kérték tőlem. Mivel ezt nem tudtam, a nő szüleinek elérhetőségét tudakolták. Odaadtam nekik – mesélte az egyik szomszéd, akinek a rendőrök nem mondták meg, miért is érdeklődnek B. D. felesége iránt. Tőlünk tudta meg, hogy szomszédja ma délelőtt autóbaleset áldozata lett.

– Egy hároméves fiút hagyott maga után, akinek az apja volt a mindene – mondta ki lassan a hátborzongató mondatot a szomszéd. A kisgyerek idén szeptembertől kezdett el óvodába járni. A rendőrség megérkezésekor a férfi felesége éppen a kisfiúért mehetett. Egy másik utcalakó tudni vélte: B. D.-nek nem ez volt az első balesete. Elmondása szerint korábban már három autót is összetört. Az elhunyt foglalkozásáról a szomszédok nem tudtak mit mondani. Ahogy látták: a 33 éves férfi szinte mindig úton volt.

„Most halt meg a férjem autóbalesetben" – közölte velünk a fiatal özvegyasszony kora délután. Édesapja hozzátette: minden kérdésünk megválaszolása elől elzárkóznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lőtér helyén épül az újszegedi lakópark

Szeged - Lakópark épül Dél-Újszegeden az egykori lőtéren, amelynek tulajdonosa az osztrák Agronómia… Tovább olvasom