Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Halálugrás: nem állt kezelés alatt a Feldmárban Szabolcs

Szeged - Valószínűleg öngyilkos lett az a szegedi fiatalember, akinek meztelen holttestét Budapesten, a Blaha Lujza tér közelében találták meg a hétvégén. A járókelők és az autósok többsége ahelyett, hogy segíteni próbált volna, telefonjával videózott.
Friss: Válaszolt kérdéseinkre a budapesti Feldmár Intézet kommunikációs munkatársa. Németh Bori hangsúlyozta, hogy a szegedi fiatalember az intézetben baráti beszélgetéseken, önismereti csoportokban, életvezetési tanácsadáson vett részt. - Ápolással, kezeléssel nem foglalkozunk. Ha valakinek segítségre van szüksége, minden esetben pszichológus, pszichiáter szakembert ajánlunk neki – tájékoztatott a kommunikációs munkatárs.

További részleteket a szerdai Délmagyarországban és holnap a delmagyar.hu-n is olvashat!

Korábban:

Meztelen holttestet találtak Budapesten a Blaha Lujza térnél, a Rákóczi úton szombaton késő délelőtt. Szemtanúk szerint nagyjából fél tizenkettő óta feküdt a holttest a 7-es busz megállójának közelében, az Osvát utca sarkán álló szálloda előtt, végül negyed három körül szállították el.

Információink szerint az áldozat szegedi. A 29 éves fiatalember barátai közül senki sem vállalta a nyilvánosságot, nem értik, hogyan történhetett meg a tragédia.

Meztelenül ugrott a halálba Szabolcs.
Meztelenül ugrott a halálba Szabolcs. Fotó: hvg.hu Üveges Zsolt

– Néhány éve költözött Budapestre. Előfordult, hogy szerelmi bánatában öngyilkossággal fenyegetőzött, de a fővárosban teljesen kifordult magából. Olyan volt, mintha átmosták volna az agyát. Szegedi ismerőseivel szinte minden kapcsolatot megszakított – mesélte az egyik barátja.

Barátai azért keresték a múlt hétvégén, mert a fiatalember szombaton ünnepelte születésnapját. – Szabi mindenkinek azt mondta, hogy vidéken lesz, mert kérdeztük, mikor ünnepeljük a szülinapját. Ennek ellenére kivett két szobát a Blaha Lujza térnél. A barátnőjével aludt, aki reggel dolgozni ment.

Az Origo internetes hírportál interjút készített azzal a fiatalemberrel, aki segíteni próbált Szabolcsnak. Azt írják, Ferenczi Gábor azért akart nyilatkozni, mert szeretné elérni, hogy az emberek változtassanak magukon. Gábor a hetes buszon utazott egy barátjával a Keleti felől szombat délelőtt. Amikor a busz megállt, leugrott, az úton heverő ruhátlan testhez szaladt. „Arccal a betonnak volt, nem tudott lélegezni. Láttam, hogy oldalra kell fordítanom a fejét, lehajoltam hozzá. Azokat a hangokat nem felejtem el" – mondta a hírportálnak.

Az autósok nem álltak félre, nem kérdezték, hogy hozzanak-e pokrócot, csak lelassítottak, kikerülték a helyszínt, több sofőr a telefonjával videózott az ablakon keresztül.

Úgy tudjuk, Szabolcsot korábban a budapesti Feldmár Intézetben kezelték. Az intézet e-mail címére elküldtük kérdéseinket, lapzártánkig nem érkezett válasz. Telefonon is próbáltunk érdeklődni, de senki nem vette fel a telefont. Az üzenetrögzítőn üzenetet hagytunk, de nem hívtak vissza.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy kicsit már tényleg havas Szeged

Bemelegítésnek tényleg jó volt ez a mini hó, havas eső. Frank Yvette képriportja a Stefániáról. Tovább olvasom