Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Halasztott bevallás

Az eredeti elképzelések szerint az adózás rendjéről szóló törvény 2006-tól az egyéni adó- és járulék-nyilvántartási rendszer megvalósítása érdekében havi adóbevallási kötelezettséget írt volna elő a kifizetők és munkáltatók részére magánszemélyenként adó- és járulék-nemenkénti bontásban, illetve összesítve is. Amint az várható volt, az országgyűlés tavaly év végén módosította a törvényt, és elhalasztotta ezt a bevallási kötelezettséget.
Az eredeti elképzelések szerint az adózás rendjéről szóló törvény 2006-tól az egyéni adó- és járulék-nyilvántartási rendszer megvalósítása érdekében havi adóbevallási kötelezettséget írt volna elő a kifizetők és munkáltatók részére magánszemélyenként adó- és járulék-nemenkénti bontásban, illetve összesítve is. Amint az várható volt, az országgyűlés tavaly év végén módosította a törvényt, és elhalasztotta ezt a bevallási kötelezettséget. A munkáltatók, kifizetők, illetve a munkaügyi központ, a nem nyugdíjas egyéni vállalkozók, valamint az egyházak 2006 áprilisától vagy 2007-től lesznek kötelezettek a bevallás benyújtására.

A 2005. december 31-én a 10 ezer legnagyobb adózói körbe tartozók, a Pest megyei és fővárosi kiemelt adózók igazgatósága illetékességi területe alá tartozó adózok, valamint azok, akik 2006-ban havi vagy negyedéves bevallók, 2006 áprilisától, május 12-i határidővel, a többi adózó 2007-től adja be először ezt a bevallást, amit csak elektronikus úton (azaz interneten keresztül) lehet benyújtani. Így az említett időpontoktól az érintett adózók valamennyi bevallási és adatszolgáltatási kötelezettségeiket csak elektronikusan teljesíthetik. Ennek érdekében az okmányirodánál regisztrálni kell magukat, és ennek megtörténtét az állami adóhatósághoz be is kell jelenteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügyvédi irodákba törtek be

Betörtek az egyik legnagyobb szegedi ügyvédi irodába. A tolvajok átkutatták az összes helyiséget,… Tovább olvasom