Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Halkó Ádám példaképei

Fociznak, és kézilabdameccsre járnak szabadidejükben a szegedi Halkó lányok, akik emellett teniszeznek, kerámiáznak, és nem mellékesen színötös tanulók. Öccsük pedig – bár még csak óvodás – már most tudja: ha felnő, állatorvos lesz.
A nagymama büszke lehet unokáira, Petrára, Ádámra és Dórára. Fotó: Gyenes Kálmán
Tavaly és az idén is részt vettek lapunk Szín 5-ös játékán a szegedi Halkó testvérek, a szerencse azonban egyszer sem kedvezett nekik. Nincsenek elkeseredve, hiszen tudják: jövőre is biztosan pályáznak majd a disneylandi útra. Dóra és Petra is szeret tanulni, egyiküknek sem esik nehezére jó jegyeket szerezni.

A nagyobbik lány, Petra most végezte el a negyedik osztályt, húga másodikos volt. Mindkettőjüknek hasonló az érdeklődési köre: a környezetismeretet és a matekot szeretik, a nyelvtan megy legkevésbé. – Sokat gyakorolják a helyesírást. Még amikor nálam vannak, akkor is kérnek, hogy diktáljak nekik – dicsekedett szorgos unokáival Halkó Pálné, a lányok nagymamája. – Dóra azt is rendszeresen felajánlja, hogy felolvas nekem.

A lányok az ötösök mellé néhány tantárgyból még dicséretet is kaptak. Dóra rajzból és technikából, Petra pedig rajzból és környezetből. Emellett a Hammidó Alapfokú Művészeti Iskolában is színötös a bizonyítványuk kerámiából, Dóra ott is kapott dicséretet. – Olyankor soha nem haragszanak a szüleink, ha olyan tárgyból viszünk haza négyest, amit nem értünk. Azt viszont nem szeretik, ha figyelmetlenség miatt kapunk rosszabb jegyet – mesélték.

Nem túl szokványos módon a két lány nagy sportrajongó: mindketten fociznak, és a Pick Szeged kézilabdacsapat rangosabb meccseire is eljárnak. Petrának kedvenc kézilabda-játékosa is van: Buday Dániel. Persze azért a finomabb sportok is érdeklik a lányokat. Évekig táncoltak például a szegedi Gumimaciknál, iskolájukkal, a Ságvári-gyakorlóval pedig teniszezni járnak. A család legkisebb tagja, Ádám még csak középső csoportos óvodás, de már most határozott elképzelése van jövőjéről. – Állatorvos leszek – jelentette ki, majd elmesélte, hogy nagyon szereti a békákat és a kaméleont. Ő is kitűnő lesz, mint nővérei.


Villámkérdés-villámválasz

Kedvenc tantárgy:
Petra: környezet, Dóra: rajz
kedvenc étel:
Petra: citromos hús, Dóra: spagetti
kedvenc ital:
Petra: ice tea, Dóra: ice tea
kedvenc sorozat:
Petra: Bűbájos boszorkák, Dóra: Csacska angyal
kedvenc sport:
Petra: tenisz, Dóra: tánc
kedvenc színész:
Petra: Sandra Bullock, Dóra: Florencia Bertotti
kedvenc tanár:
Petra: Özvegy Judit osztályfőnök, Dóra: Némethné Andódi Katalin osztályfőnök 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feketén bontott roncsok

Harmincezer roncsautó tűnt el nyomtalanul az idén hazánkban – állítja Dobó József. A szegedi… Tovább olvasom