Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Haller János, a sérülőművész

Szeged - Veszélyes üzem a balettszínpad, tudja minden táncos, de Haller János mintha időzíteni is képes lenne a sérüléseit. Persze nincs olyan baleset, ami jókor jönne, de a premierek körül különösen kellemetlen a sérülés. A kiváló táncosnak ez már másodszor sikerült.
Fájdalmas gyulladás lett egy pici horzsolásból Haller János – alias Johhny – táncművész térdén. A fiatalember, aki a főszereplő herceget táncolja a Szegedi Kortárs Balett legújabb produkciójában, A hattyúk tavában, most ott tart, hogy nem tud leguggolni. Így például legutóbbi vendégszereplésük alkalmával a budapesti Várszínházban úgy táncolta a Homo ludenst, hogy közben a bal térdét nem hajlította be. Ez is művészet...

– Olyan ciki erről beszélni – húzódozik a fiatalember, miközben hatalmasra dagadt és bekötözött lábát mutatja.

– Mondjam el, hogy egy héten át mindennap egy tízcentis gusztustalan sárgászöld gennycsíkot húzott ki a lábamból a sebész? De akkorát, hogy utána egykét centis lyuk tátongott a térdemen. Meg is dicsért a doktornő, hogy üvöltés nélkül kibírtam. Ne kérdezd, mi történt pontosan, mert nem emlékszem. Az a helyzet, hogy iszonyúan felfokozott idegállapotban hajtottuk végig az utolsó két hetet a premier előtt: fotózás, sajtó, egy bemutató itt, a Szegedi Nemzeti Színházban, kettő a budapesti Művészetek Palotájában. Ott a gyerekverziót is színpadra állítottuk, na emiatt is rettentően izgultam, mert ilyen feladatot sosem osztott még ránk Juronics Tamás, ráadásul főszerepet sem táncoltam még életemben. Szerencsére mindenhol óriási sikert arattunk, és utána, ahogy kicsit leeresztettem, akkor vettem észre, hogy a pici seb a térdemen, amit menet közben szereztem, elég rendesen bepirosodott és igencsak fáj. Ezután mentem el dr. Papp Klárához, aki Pataki Feri színészbarátom vállát is visszatette már a helyére. Ő rögtön mondta, hogy ez komoly gyulladás, kaptam rá antibiotikumot és valóban napokig lázasan, felpócolt lábbal feküdtem. Talán, ha időben szólok, könnyebben megúszom, de nem akartam és nem is volt időm ezzel foglalkozni a premier körül. Ráadásul tavaly is pont a XX. Század bemutatója előtt törtem el két ujjamat… Mintha csak direkt csinálnám – nevet nagyot a magas, kék szemű, modell alkatú fiatalember – ránézésre is herceg.

– Most az a gáz, hogy nem hajlik a térdem. Illetve ha hajlítom, nagyon fáj. Kalmár Attila táncos kollégám megnyugtatott, hogy ilyen elő szokott fordulni, valószínűleg kicsit ráment az ízületeimre a gyulladás. Őszintén szólva erről még nem számoltam be az orvosnak, de oda készülök.

Egy biztos, Johhny azt ígéri, hogy szigorúan kúrálja magát tovább és november elején esténként ismét a hattyúk világába kalauzolja a nézőket.

És még egy apró kulisszatitok: a herceg szíve két év után ismét szabad; bár hattyúbarát fiatal lányok már ostromolják, egyelőre még az igazi királylányra vár.

Olvasóink írták

  • 1. Mese 2007. november 26. 22:07
    „Aranyos cikk,én is minden nap beverem magam valahova,vagy az ágyba rugok bele,vagy lefejelek valamit. Ismerős :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy kerékpár, 11 ország, 8401 kilométer, mínusz 23 kilogramm

Szeged - Dovalovszki András vasárnap érkezett vissza arról a közel száznapos biciklitúráról, amelyen… Tovább olvasom