Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Hallgatók segítik a megye munkáját

A közgazdászok mellett szociológus egyetemi hallgató is segíti a megyei önkormányzat és a helyhatóságok munkáját: erről állapodott meg tegnap a megyei közgyűlés alelnöke, Marosvári Attila és Feleky Gábor egyetemi docens, a szociológiai tanszék vezetője.
Egy ilyen szerződést már kötött tavaly a megye
a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési Intézetével. Két éven át összesen harminchat közgazdászhallgató dolgozik gyakornokként az önkormányzatoknál, kistérségeknél. A fiatalok terjesztik a modern gazdaságfejlesztési ismereteket, ugyanakkor pontos képet kapnak a rögvalóságról. Minderre az egyetem és a megye közösen nyert közel 17 millió forintot. A programnak az is célja, hogy a „szívesen elvándorló" közgazdászok egy részét lehetőleg itt, a megyében tartsa.

Feleky Gábor arra hívta fel a figyelmet, hogy a mai önkormányzatok egyre gyakrabban hasznosíthatják a szociológia módszereit, hiszen jó, ha egy-egy döntés előtt tájékozódnak arról, hogyan érintheti a helybelieket az a változás. Megjegyezte: a tanszék minden évben fölmérést készít Szeged lakosságáról, több szempontból is, és e munka eredménye a helyi önkormányzatnak is segíthetne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nyugdíj forrásai

Soha nem lehet elég korán kezdeni a felkészülést a nyugdíjas éveinkre. Némi előrelátással és… Tovább olvasom