Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Hallottad-e hírét Attila királynak?

Az Ötágú Síp Kulturális Egyesület, a Rákóczi Szövetség, a Somogyi-könyvtár gyermekkönyvtára és a Csongrád Megyei Pedagógiai Szak- és Szakmai Szolgáltató Intézet nemzetközi történelmi vetélkedőt hirdetett V–VII. osztályosok számára a magyar nyelvterületen.
Az Ötágú Síp Kulturális Egyesület, a Rákóczi Szövetség, a Somogyi-könyvtár gyermekkönyvtára és a Csongrád Megyei Pedagógiai Szak- és Szakmai Szolgáltató Intézet nemzetközi történelmi vetélkedőt hirdetett V–VII. osztályosok számára a magyar nyelvterületen. Gárdonyi Géza A láthatatlan ember című történelmi regénye alapján Hallottad-e hírét Attila királynak? – egy 1500 éves legenda nyomán címmel hirdették meg a versenyt.

A vetélkedőre háromfős csapatok nevezhettek. Az ünnepélyes megnyitót november 11-én tartották. Végül 39 gyermek (13 csapat) versenyez majd az alábbi földrajzi elosztásban: 10 csapat Szegedről, 1 csapat Sepsiszentgyörgyről (Erdély), míg Bácsföldvárról és Szabadkáról (Vajdaság) szintén 1-1 csapat vesz részt.

A vetélkedőre – amelyre minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak – november 25-én 14 órakor kerül sor a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában (Szeged, Dóm tér 1–4., telefon: 62/425-525).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Grundagend a grundon

Új parkolóhelyeket alakítanak ki Szegeden a belvárosi parkolók zsúfoltságának csökkentésére. A… Tovább olvasom