Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Hamarosan átadják az Anna-kutat

Jövő hétfőn lesz az Anna-kút műszaki átadása, addig biztosan marad a forgalmi káosz. A kút és a szobor már karácsony óta kész van, a térburkolaton még mindig dolgoznak. A pótkút előtt gyakori a tumultus, mert az egyik kifolyó csak csordogál.
A víz változatlanul kapós. Fotó: Schmidt Andrea
Bár a hírek szerint már karácsonyra el kellett volna készülnie az Anna-kúti felújításnak, a mai napig dolgozik rajta a térburkolat kivitelezésével megbízott cég – a környék közlekedési káoszát fenntartva. Az SzMMI Rt. műszaki igazgatója, Faludi László szerint nem beszélhetünk csúszásról, ugyanis a műszaki átadást csak január 16-ára ígérték, a munka pedig – amit több mint két hónapja végeznek – időre elkészül.

A kút felújításával és a pergola megépítésével megbízott HPQ kft. már december 22-én befejezte a munkákat, az akkori próbaüzem sikeres volt. A kutat a burkolatépítési munka miatt letakarták, a táncosnő szobra azonban információink szerint csak január 21-én kerül a helyére, akkor avatják föl ünnepélyesen.

Amíg tart a fölújítás, a szegediek az Anna fürdő előtti ideiglenes kifolyókból juthatnak a gyógyvízhez. A kifolyók egyikéből azonban egy hete csak csordogál a víz, emiatt gyakran nagy tömeg torlódik föl a pótkút előtt. Bánáti Antal, a Szegedi Fürdők kft. ügyvezetője szerint a probléma sajnos nem orvosolható, a víznyomást alakító rendszer ugyanis javíthatatlan – de a kút amúgy is csak szükségmegoldásként működik. A vezető szerint várhatóan két hétig még az ideiglenes kút működik majd – így addig biztosan marad a tömegelés is a pótkút előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügyvédi irodákba törtek be

Betörtek az egyik legnagyobb szegedi ügyvédi irodába. A tolvajok átkutatták az összes helyiséget,… Tovább olvasom