Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 13°C Még több cikk.

Hamarosan megszűnik a bűz Tápén

Az eddig nyitott csatornát már befedték, jelenleg a tereprendezési, füvesítési munkálatok zajlanak.
Több mint egy éve megírtuk, befedik a tápéi főcsatornát a Muskátli utcától egészen a Rév utcáig. Akkor a csatornánál tartott sajtótájékoztatón Botka László polgármester azt mondta, májusban kezdik el a fejlesztést.

Végül júliusban a nád kivágása után a bűzös iszap kotrásával indultak el a munkálatok. Azt ígérték a környékbelieknek, hogy a kellemetlen szagokat és a szúnyoginváziót már csak pár hónapig kell elviselniük, idén januárra elkészül a beruházás.

Nagy Sándor alpolgármestertől megtudtuk, az addig nyitott csatornát már befedték, jelenleg a tereprendezési, füvesítési munkálatok zajlanak. Ugyanakkor a beruházás során a kivitelező feladata volt a Muskátli utcától induló, a Budai Nagy Antal utca utáni Kapu közig tartó meglévő zárt csatorna kitakarítása és kamerás állapotfelmérése.

A tervezés alatt ugyanis a zárt csatorna állapotfelmérése és a szükséges javítási munkák meghatározása nem volt lehetséges. A kivitelező elvégezte az állapotfelmérést, mely során olyan hibák tárultak fel, melyek mértéke és javítási költségei miatt a közbeszerzés módosítására volt szükség.

Az állapotfelmérések kapcsán továbbá az is kiderült, hogy a megépült zárt csatorna üzemszerű működéséhez, a Muskátli utcai és Rév utcai meglévő út alatti átvezetéseket is át kell építeni és a Rév utcánál egy elzáró műtárgyat is ki kell alakítani, így pótmunkákra még szükség van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy tökéletes állam hibái

Egy tökéletes állam hibái
Odáig fajul a világ, hogy már az utolsó, tisztességes, 10 éve megtörhetetlen politikai fogoly is a kormány oldalára áll. Tovább olvasom