Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Hamis fenyegetés! Nem találtak bombát a szegedi bíróságon

Szeged - Bombariadó miatt ki kellett üríteni a bíróság Széchenyi téri épületét Szegeden. A rendőrség átkutatta a helyiségeket, de bombát nem talált.

Egy ismeretlen férfi kedden 12 óra 55 perckor hívta fel a bíróságot telefonon, és bejelentette: bombát helyezett el a szegedi bíróság épületében. A kiérkező mintegy 25-30 rendőr 3 óra alatt kutatta át az épületet, de semmit sem talált. Hogy nyilvános fülkéből vagy máshonnan telefonált be a robbantással fenyegetőző ismeretlen, azt Pál János rendőrségi szóvivő kedd délután még nem tudta megmondani.

A rendőrök elemezik, hogy kedd délután milyen ügyeket tárgyaltak volna a bíróságon, amelyek esetleg összefüggésbe hozhatók a fenyegetéssel. A bombariadó miatt a környező utcákat nem, csak a bíróság előtti járdaszakaszt zárták le, a forgalmat nem terelték el.

A rendőrök csak a bíróság közvetlen közelét zárták le. Fotó: Segesvári Csaba
A rendőrök csak a bíróság közvetlen közelét zárták le.
Fotó: Segesvári Csaba

Cseh Attila délután nem tudta megmondani, hogy a bombariadó összesen hány tárgyalást akasztott meg. "A bíróktól függ, mikor pótolják be az elmaradt tárgyalásokat" – közölte a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese. A rendőrség közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. bruhahaha 2010. március 11. 16:31
  „Bocsánat, nem no comment, hanem nemvitatkozom!”
 • 23. bruhahaha 2010. március 11. 16:28
  „NEMVITATKOZOM!

  ENNYI ÉS IGAZ!!! Csak sok az arcos-harcos, aki azt hiszi mindent tud és mindenhez ért! DE!!!!!!!!!!!

  Ha csak a mindennapok jogi szabályozásához kellene értenie, kezdve azzal, hogy hol mehet át az utcán, az úton, leégne az agya! És még okosnak is hiszi magát! Én nem tudom, de nem merek beleszólni egy orvos vagy egy oljamunkás dolgába, munkavégzésébe, mert nem értek hozzá. De ugatom apolitikát is! De a munkámhoz értek és azzal foglalkozok!

  Becsülök minden munkavégző embert, aki görnyed a fizetéséért, de amikor a hülye okoskodik vagy az okos hülyéskedik vicc áll fent....hááát! Sokan inkább a családdal a gyerekkel vagy éppen a hobbijukkal törődnének és nem a fene nagy tudásukról tennének tanúbizonyságot! És NEM! Hansúlyozom, NEM fog változni semmi, sem azért mert sünöznek, sem azért mert nem akarnak rendőrt bombariadókor látni, mert fognak mindíg! Azzal, hogy cukkolják az egyenruhásokat semmit sem érnek el, mert nap, mint nap ki fognak állni és tenni fogják a dolgukat, akármennyire is nem tetszik! És igen! Én is hívni fogom őket és SÜNDÖRÖGNI fogok! Jól mondta nocomment, lehet hívni a nagy fene ismerettséget, ha vernek vagy kirabolnak vagy ellopták! Mert működik a gépeet csak nem a kedves honpolgárna fog a rendőrség beszámolni az eredményeiről, mert semmi köze hozzá, hogy kit és mikor fogtak el és a média dolga sem ezt állandóan lobogtatni, FŐLEG ELFERDÍTETT CIKKEKKEL! IGEN KEDVES FŐSZERKESZTŐ!!! TALÁN AZ IGAZSÁGOT KELLENE NÉHA LEÍRNI!!!

  És én sem ragálok többet, ez a vélemyénem, lehet támadni, de nem jövök fel elolvasni a hozzászólásokat, mert van jobbdolgom! El kell tartsam a családomat és a gyerekeimet és be kell fizessem a számlákat! Ez a dolgom!!!! Mindenkinek szép napot!!!”
 • 22. FIexsnake 2010. március 10. 05:58
  „13. hozzászólás maug 2010.03.09. 19:22

  Nagy hű-hó semmiért! Ezzel a hírveréssel csak azt érik el, hogy minden elmebeteg telefonálgatni fog. a rendőrök meg úgysem találják meg soha! Minek átkutatni? Mindenki tudja, hogy kamu bejelentés az egész!
  Moderálásra küldöm Moderálásra küldöm 12. hozzászólás persona 2010.03.09. 19:17

  előfordult már, hogy találtak?”
 • 21. boris013 2010. március 10. 05:45
  „19. nemvitatkozom 2010.03.09. 21:47--- Ne sündörögj!”
 • 20. efje 2010. március 10. 02:31
  „Megnéztem a Bombak földjén című 6 Oscar díjas filmet. Talán a telefonáló is látta és meg a hatása alatt állt.”
 • 19. nemvitatkozom 2010. március 09. 21:47
  „Örömmel olvasom ezeket a hozzászólásokat... szóval tegyük tisztába... volt már olyan bombariadó, amikor találtak is (csak olvasni kellene más híreket is, nem pedig gúnyos megjegyzéseken gondolkodni). Egy robbanóanyagot valóban nem nehéz összeállítani... erre ott a google barát, bármely ember, aki tanult némi kémiát, komoly cuccot dob össze... persze ehhez tanulni kellett volna.
  És örüljetek, hogy nem találnak semmit azok a sünök, akit - ha baj van - felhívsz. Ha nem tetszenek, hívd a barátod, biztos segíteni fog sok olyan dologban, amiben a sünök, pld. ha a kocsidnak nekimennek és a biztosítónál intézni kellene, hogy a Ladát kifizessék, vagy a másik sünöző elvitte éjszaka a rádiód a kocsidból, mert neki kellett, de nem akart érte fizetni. Hidd el! Vagy ha szeretnéd, hogy olyan környezetben élj, hogy találjanak, vagy látványosan robbanjon, költözz a közel keletre, Izraelbe, vagy hasonló országba, ahol nyugodtan leengedheted a gyereked, csak búcsúzz el mindig alaposan tőle, vagy ülj be egy kávéra egy kávézóba és esetleg két kockacukor között felkavaró és kirobbanó élményben lesz részed.

  Szóval lehet szidni, ócsárolni, de én ha bajban leszek, őket hívom fel, mert bízom bennük, politikamentesen. Az utca rendőre nem politizál, hanem dolgozik.

  És ha némi tudásod lenne, mit lehet és mit nem lehet egy biztonsági őrnek tenni, nem beszélnél ökör dolgokat. Ők azok pld., akik helyetted hívják fel a sünöket, mert te nem fogod, hanem elmész mellette...

  És mielőtt vitába szálnál, olvasd el a nevem. Nem kommentálok tovább, csak véleményt alkotok most.

  Régen nem voltak biztonsági őrök, hanem volt helyette Pista bácsi, aki szólt a sünnek (direkt írom ezt, mert nem tudom érted e a rendőr szó fogalmát, ezt a szót pedig tudod a szótáradba hová rakni) és a sün intézkedett, mert volt joga, nem kellett attól tartania, hogy a sünözők feljelentik és azt a sok fizetését elveszíti, amiből mondjuk fizeti a lakáshitelt, gyereket nevel stb... mert a sün is ember.

  De előtted a lehetőség, pici pénzért menj sünnek, állj ki emberek elé, akik március 15. alkalmából üveget, követ dobnak rád (mert így tesz a kultúrált ember, mert ezzel elér valamit...) vagy menj be egy épületbe, amiből lehet nem egyben távozol... csak a tudat.

  Üdv!”
 • 18. vimvirepellere 2010. március 09. 20:25
  „15. hozzászólás flexsnake 2010.03.09. 19:44

  Olyan jó neked, hogy mindenhez így értesz ;D

  Nyilatkozz még meg MESTER :)”
 • 17. Sly7 2010. március 09. 20:03
  „Na, már hiányzott a bombariadó...:S”
 • 16. TrombiFrédi 2010. március 09. 19:55
  „még mindig sok a hülye!!!”
 • 15. flexsnake 2010. március 09. 19:44
  „13. azért kell átkutatni hogy ha a kedves gyereked bent van az épületben vagy a közelben jár akkor ne hívjanak fel azzal téged hogy menj és a leszakadt végtagja alapján azonosítsd. Komolyan kell venni. Ez nem az a világ ahol éltél régen. Az elkövetőt , telefonálót kell nagyon keményen büntetni ha a bejelentés hamis.”
 • 14. flexsnake 2010. március 09. 19:41
  „9. hozzászólás cyt 2010.03.09. 17:26
  ,,Ebben az országban semmi olyan dolgot nem lehet megvenni, amiből egy rendes bombát lehetne összeállítani. "
  Biztos vagy benne? Ha beengedsz a konyhádba és a fürdőszobádba egy működő pokolgéphez össze lehet gyűjteni a hozzávalókat. Hülyeségeket nem kell beszélni. A bomba primitív jószág semmi más nem kell hozzá csak robbanó vagy gyúlékony anyag, valamint egy gyújtószerkezet.

  Nincs olyan beléptetőkapú vagy biztonsági rendszer ami minden veszélyes dolgot szűrni tud. Még a robbanóanyagkeresőkutyák is csak a hagyományos robbanóanyagokat jelzik. A hadászati anyagokat.
  Ha bejelentés jön azt ellenőrizni kell. Az más kérdés hogy a bejelentőt életfogytiglanra kellene ítélni....”
 • 13. maug 2010. március 09. 19:22
  „Nagy hű-hó semmiért! Ezzel a hírveréssel csak azt érik el, hogy minden elmebeteg telefonálgatni fog. a rendőrök meg úgysem találják meg soha! Minek átkutatni? Mindenki tudja, hogy kamu bejelentés az egész!”
 • 12. persona 2010. március 09. 19:17
  „előfordult már, hogy találtak?”
 • 11. csakmost5 2010. március 09. 18:24
  „SÜN!!”
 • 10. longwayhome 2010. március 09. 17:38
  „meglepő a végeredmény.................”
 • 9. cyt 2010. március 09. 17:26
  „Már elnézést, de egyszerűen NEM ÉRTEM az egész "bombariadós" játékrendszert. Ebben az országban semmi olyan dolgot nem lehet megvenni, amiből egy rendes bombát lehetne összeállítani. Az elmúlt években egyetlen egyszer sem találtak bombát - vagy csak bombaszerű valamit is - a bejelentett bombariadók alkalmával. Mindezek ellenére az egész bombariadós játszadozás nap-mint-nap lezajlik "ismeretlenek" és a "rendőrség" között. Számomra felfoghatatlan, hogy a mai technikák mellett a rendőrségnek még nincs olyan "eszköz" a kezében, amivel le lehetne fülelni a játszótársakat. Remélem a közeljövőben ebben is változás lesz - és talán jut pénz a rendőrség jobb technikai felszerelésére is a szocialista-liberalista holdudvar sogor-koma-jóbarát típusú pénzelése helyett.”
 • 8. boris013 2010. március 09. 16:47
  „Megyek a színház oldalánál.... Látom a rendőrök felvonulnak. Az annyi, hogy a négy sarokra raknak egy-egy rendőrt. Attól amelyik színház és a művelődési ház oldalán áll attól a kedves rendőrbácsitól kérdezem, hogy bombariadó van? Nem szól semmit csak bazsalyog.... Ez mi? Gondoltam magamba. Szóra sem érdemes az ember? Nahát...”
 • 7. baaecb 2010. március 09. 16:19
  „tényleg, akkor mindek oda az a sok "kedves" vagyonőr, akik csak arra jók, hogy a honpolgárt a belépés során inzultálják, mert modoruk az van, kb. mint a lópokrócnak. Ezekszerint teljesen felesleges megbízni a céget az őrzésre. Annyit érnek mint cunami ellen az esőkabát!!!
  Ezt civilizált helyeken minimális IQ szinthez kötik és alapfokú képzésben részesítik őket.

  Ugye a múltkor is a vagyonőr/biztonsági őr nézte ahogy a vádlott a fsz.-i tárgyaló ablakán át távozik a tárgyalásáról...... semmi izé, hogy nemááá vagy vmi. szépen a tekintetével végig kísérte ezt a nem mindennapi akciót. aztán mint aki jól végezte a dolgát....”
 • 6. Carlo 2010. március 09. 16:09
  „ez jó vicc nem?
  a mai világban miért van az ismeretlen szám?”
 • 5. soligor 2010. március 09. 15:53
  „´´1
  ez az :D”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresik a legöregebb háztartási gépet

Szeged - A régió legöregebb, még működő elektromos háztartási gépét keresik a „Legyen Zöldebb… Tovább olvasom