Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Hamis parkolójegyek ügyében nyomoz a szegedi rendőrség

Szeged - Hamis parkolójegyek ügyében nyomoz a Szegedi Rendőrkapitányság. Október végén érkezett feljelentés a rendőrhatósághoz, miszerint az egyik belvárosi üzlet részére hamis parkolójegyeket értékesítettek.

Az adatgyűjtés során a gyanú egy 27 éves szegedi lakosra terelődött. Elfogásakor a járművében összesen 65 darab hamisnak tűnő parkolójegyet foglaltak le a rendőrök.

A férfi gyanúsítotti kihallgatása során elmondta, hogy a parkolójegyeket egy 49 esztendős férfitől vásárolta, akinek szintén belvárosi üzletéből további 73 hamisgyanús parkolójegy került elő. Ez utóbbi személy az őt kihallgató rendőröknek elmondta, hogy a parkolójegyeket – amelyekről nem gondolta, hogy hamisak – egy általa ismeretlen férfitől vásárolta, aki az üzletében kereste fel.

A nyomozás során gyanúsítottként lett kihallgatva további két személy is, akiknek üzletében 45, a fentiekhez hasonló parkolójegyet találtak a rendőrök. Ők – a rendőrség adatai szerint – szintén a 49 éves férfitől vásárolták azokat továbbértékesítés végett.

A beszerzett adatok alapján a hamis parkolójegyek ismertetőjegyei, hogy a szelvényen lévő ismertetőszöveg szövegbeosztása, valamint a használt betűtípus az eredetitől eltér, továbbá a kitépendő korongok perforációi sem azonosak az eredetivel.

A Szegedi Rendőrkapitányság csalás, valamint magánokirat-hamisítás vétségek megalapozott gyanúja alapján indított büntetőeljárást. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

Az ügy körülményeinek részletes, és az eljárás szempontjából megnyugtató feltárása, valamint a hamisításban résztvevő további személyek beazonosítása végett a rendőrség a lakosság segítségét kéri. Aki az üggyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen a Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán munkaidőben a 62/562-400-as szám 13-95-ös mellékén, munkaidőn túl pedig hívhatja a rendőrség 107, 112-es segélyhívószámát, vagy a Telefontanú 06-80/555-111-es számát.

Olvasóink írták

  • 1. S.Grandpierre Cecília 2007. november 08. 09:46
    „Azok után is nyomozni kellene, akik hamis indokokkal kapnak parkolási igazolványokat.
    A Széchenyi téren a Polgármesteri Hivatal előtt /is/ szinte luxusautokon látható rokkantigazolvány.
    Gratulálok - nem irigység- azoknak, akik a háromszázezer forintos támogatással, amelyet megkérdőjeleznék az esetükben, ilyen autokat tudnak vásárolni, még hozzátéve a "csekély" támogatáshoz 2 millió forintot. Vajon megérdemlik, hogy azoktól vegyék el ezt a juttatási keretet, akik egy olcsó autóra vágynak, esetleg egy rokkantkocsira?
    Ezt ki és mikor kezdi feszegetni???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hidegre teszik a SZIN-t Szegeden

Szeged - Két helyszínen rendezik év végén Szeged új téli fesztiválját, a SZIN ICE-t. Fellép többek között a Kiscsillag, a 30Y, Zagar és az Underground Dívák. Tovább olvasom