Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Hamlet: izgalmas, furcsa vízió

Februárban három premier lesz a szegedi színházban: a Hamletet, A kaktusz virágát, Az alhangyát láthatjuk.
Februárban a közönség három új darabot láthat a Szegedi Nemzeti Színházban: Martin McDonagh Az alhangya című komédiáját Toronykőy Attila rendezi. – Az előadás technikai különlegessége, hogy a nézőtér a színpadon van, és nem a színpad forog, hanem a nézők – árulta el.
– Minden színháznak nagy álma, hogy Shakespeare-hez nyúljon, és ha Shakespeare, akkor Hamlet – mondta Székhelyi József direktor. – Mint 35 évvel ezelőtti Hamlet, mondhatom, hogy a színházon átsuhant egyfajta szakmai és céhes izgalom, amikor kiderült, hogy ez a darab is repertoárra kerül.

Az igazgató szerint nagy erőpróbája a társulatnak a Hamlet, amelyet Horváth Péter rendező „megtupírozott": a prózai társulat mellett részt vesznek benne táncosok és magánénekesek is. Sajátos feldolgozásban egy óangol nyelven előadott, Hamlet és Ophelia által tolmácsolt kisopera is látható-hallható benne.

– Mindenki boldogságos, szerelmetes állapotban van – mondta a Gertrúdot alakító Fekete Gizi. A címszerepet játszó Borovics Tamás tanulságos próbafolyamatról és munkametódusról beszélt. Szerinte Hamletet játszani nagy felelősség, a társulat nélkül nem is működik. A bemutató február 8-án lesz a nagyszínházban.

Február 9-én adják először a kisszínházban a Bal József rendezte Kaktusz virága című vígjátékot, Kovács István és Szilágyi Annamária főszereplésével.

Bertold Brecht Állítsátok meg Arturo Uit! című színművét a Békés Megyei Jókai Színház vendégjátékaként Bodolay Géza rendezésében február 19-én láthatja a közönség a Nagyszínházban.

A tájékoztatón szó esett még a kisszínház honlapjáról, a www.szegedikisszinhaz.hu fiatalosra tervezett internetes portálon egyebek mellett a társulatról, a bemutatókról, a repertoárról olvashat a közönség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hangok és furcsaságok

Béketelepre és Szőregre bizonyosan nem jutott volna ki az a turista, aki az általunk is tesztelt… Tovább olvasom