Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Harc a pluszkilók ellen

Körbenéztünk karácsony másnapján a város fitnesztermeiben. Üres taposógépet és futópadot alig láttunk – a hasizmukat is sokan erősítették. Az újszegedi ligetben futókkal találkoztunk.
Az ünnepi asztal örömeit sokan próbálták mozgással ledolgozni Fotó: Frank Yvette
Sportos nemzet a magyar – állapítottuk meg karácsony másnapján, mikor nyakunkba vettük a várost: a karácsonyi bejgli és töltött káposzta utolsó falatjai helyett kik azok, akik már a felszedett extrakilók ellen üzentek hadat. A fitnesztermekben igazi nagyüzem volt.

Marton Olivér sem hagyta ki ezen a napon a sportolást. Karácsonykor többet evett a kelleténél, így nem is volt kérdés, hogy megmozgatja izmait – már az ünnep másnapján. – Fekvenyomást, bicepsz és hasizom erősítést terveztem a mai napra. Már a szilveszterre készülök, nem árt ismét formába lendülni – árulja el. Az egyetemista fiú egyébként is rendszeres látogatója a konditermeknek – hetente négyszer jár. – A hasizmomat minden edzésen megmozgatom, a mai napon kicsit intenzívebben – utal a karácsonykor elfogyasztott bejgli mennyiségére.

Kiss Béla behunyt szemmel, verejtékező homlokkal emelgette lábait, a hasizmát erősítette. – Sajnos rajtam hamar meglátszanak a kilók, ezért muszáj tennem ellene – mondja két szusszanás között. A fiú azért nem fogta vissza magát karácsonykor: halból, töltött káposztából és bejgliből is szép adagot fogyasztott el.

A többség a futópadokon, a taposó-, és síelőgépeken tesztelte magát. Előbbi nem csak a fitnesztermekben – a szabad levegőn is népszerűnek bizonyult. Az újszegedi ligetben több futóval is találkoztunk. Közéjük tartozott a gyógyszerészhallgató Katona Lea, aki éppen első körét teljesítette a tervezett ötből. – Nem múlik el nap futás nélkül, imádom ezt a sportot – mondja. Nála tehát nem „lelkiismereti" tényezők játszottak szerepet az ünnepi sportolásban.

A lány a süteményeknek ugyan nagy rajongója, de a rendszeres sportolás miatt a kilókkal nem kell küzdenie. – Ha valamelyik nap vizsgázom, akkor is lejövök futni, mert feldob. Egyszer kipróbáltam: a vizsga előtti futás helyett inkább tovább aludtam. Fáradtabb voltam és rosszabb jegyet kaptam – árulja el.

Nagy Valentinnal és öccsével, Dominikkal is a liget környékén futottunk össze, karácsonyra kapott görkorcsolyájukat próbálták ki. Elmondták: apukájukra várnak, vele indulnak a ligetbe korcsolyázni. Hogy a várakozás könnyebben teljen: egy-egy szelet csokoládét tartottak kezükben, amiből a két kissrác a sportolás szépségének ecsetelése közben nagy falatokat harapott.

K. G. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terülj asztal, otthon

Külföldön megszokott, hogy szentestén étteremben eszik az egész család – a háziasszonyok… Tovább olvasom