Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Harcos évre számíthatunk a jövő esztendőben

Szilveszteri jóslatot kértünk egy szegedi jósnőtől. Számítógépével és kártyáiból úgy látja, az ország és a város nagy akarattal, de ingatagon törekszik előre. Az ország új éve harcos lesz, Szegedé óvatos. A valósággal összevetve bárminemű hasonlóság – hallottunk Sybillától – nem a véletlen műve.
A macska tudja, mit mutatnak a lapok Fotó: Karnok Csaba
Magyarországot és benne Szegedet Sybilla keménynek tartja, hiszen csillagjegye a Bak. A többórányi számítógépes pontosítás után Apolló szegedi papnője először alaptípust elemez.

Bak és Mérleg az alaptípusunk

– A bak állandóan kapaszkodik, előtte nincsen akadály, csak a célt látja. Ez egyben a hibája is, hiszen elsiklik fontos ügyek mellett, nem vesz észre apróságokat, amelyek pedig segítenének elérni a nagy célokat – mondja közös magyar és szegedi tulajdonságainkról. Aszcendensünk a mérleg, amely mindig billeg. A kettő együtt azt eredményezi, hogy az igazság bajnokát nagyon kis változások is kibillentik egyensúlyából. Akarata viszont addig-addig hajtja előre, amíg el nem éri a célját. Ezért jellemzi az országot és a várost két erő ellentéte: az egyik felfelé és előre visz, a másik igyekszik kibillenteni. A jósnő vesékbe látó zöld macskaszeme csillan, huszonnégy lapos nagy árkánum kártyából nagy titkokat kezd jósolni Magyarország jövő évére. A hónapoknak egy-egy lapot húzunk.

Az ország sorsa harcos

– Harcos évre számíthatunk. Januárban sorsfordító események várhatók, túlon túl sok felelősséget veszünk magunkra, nem bírjuk sokáig. Februárban döntéseket hozunk, rajtunk áll, hogyan alakítjuk utunkat – követi egyik lap a másikat. – A március figyelmeztet, nehéz terhet vállalunk, de nem biztos, hogy megéri az ára. Április változást sejtet, májusban elfogadjuk a döntésünket. Ha rájövünk, hogy hibáztunk, mondjuk ki hangosan! Június se az erőfitogtatásé legyen, hanem az észé! Ha vicsorgunk, még nem jelenti azt, hogy győzünk is. Júliusban okos előrelátással érhetünk el eredményt, érdemes kivárni vagy átértékelni a
Tavalyi jóslat

Tavaly ilyenkor ezt látta 2005 Szegedjén Sybilla: az első negyedévben változások várhatók, van, aminek vége lesz, és van, ami kezdődik. A második negyedévben az országnak nagy kitartásra lesz szüksége, hogy „központban tudjon maradni". A harmadik negyedév sok jót hoz, ám ez áldozatokat igényel. Végül, az utolsó negyedévben olyan útra térünk, amely ingatag, mint a holdösvény.  
dolgainkat. Nyár vége az igazi nagy titkoké. Szeptemberben kockázatos döntés elé nézünk. Októberre pedig betelik a közös poharunk, a változás szelei fújnak, iránya nem bizonyos.

Novemberben sok megpróbáltatás után végre előrelépünk, javíthatunk a sorsunkon, és elérhetjük álmaink vágyát. Decemberben elkerülhetetlen változást élünk át, sok mindent elvesztünk, de számos dolgot kapunk helyette.

Szeged jó, ha óvatos

– Arattunk is, gabonánk is van, de ott a kasza mellette – fejti meg Sybilla a város jelenéből az új évét. – Kockázatos döntések születtek, további nagy ívű terveket szövünk. Tavasszal gondtalanok leszünk és napfényes, szerencsés nyárba lépünk. Problémánk akad, de nem veszünk róla tudomást. Látok viszont embereket, akik, mint a pockok, a gyönyörűen aranyló gabonatáblából szívesen tömik meg a maguk bendőjét.

A következő igazmondó lapon medve lép a jégre, ez figyelmeztet: aki jól megtömte a hasát a termés színe-javából, ne merészkedjen a befagyott tóra, mert beszakadhat alatta! A következő kártya azt mutatja, egy értelmes „főnökféle" túléli az év megrázkódtatásait és ésszel-értelemmel halad tovább.

Év végére felderül a napfény, ám ez csalóka, mert elvakíthat. Legyünk inkább óvatosak, mert a hibákra is rávilágít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bagolyraj a Kemes utcában

Több mint száz erdei fülesbagoly költözött a szegedi Kemes utcába. Szokatlanul nagy számukat a… Tovább olvasom