Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Harcsafogó verseny

Nemzetközi harcsafogó versenyt szervez a Tiszára a Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület, a városi sportigazgatóság és a Roosevelt téri halászcsárda. A résztvevők kizárólag kuttyogatással – speciális, kizárólag harcsafogásra alkalmas módszer – igyekezhetnek zsákmányt ejteni.
Van mire próbálkozni: horgászszemtanúk szerint embernél nagyobb harcsák is rejtőznek a Tisza szegedi szakaszán, például a belvárosi híd alatti, nagyon mély vízben. S hogy mi a kuttyogatás? Egykor halászati módszer volt, amit még a honfoglaló magyarok hoztak magukkal a Volga vidékéről, és Magyarországról terjedt el – immár mint sporthorgászmódszer – Európában. A versenyt szeptember 2-án, a tiszai halfesztivál keretében tartják, reggel 6-tól déli 12-ig; nevezni augusztus 30-áig lehet, egyéni és csoportos kategóriákban. Csónak mindenképpen kell hozzá – a kuttyogatás nem parti horgászmódszer. A leendő verseny területe a szegedi Tisza, fölfelé az algyői vasúti hídig, lefelé a határ közeli szakaszig.

Vízi járművet, fölszerelést, kuttyogatót, csalit a versenyzőknek maguknak kell hozniuk; csalizásra védett állatok – például békák, kérész, védett halfajok egyedei – nem használhatók. A résztvevőket a Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület ellátja a verseny időtartamára érvényes, tiszai napijeggyel.

Nevezni és további részletek felől érdeklődni a Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület irodájában lehet (6725 Szeged, Szentháromság sgt. 63.). A nevezési díjakat a verseny megszervezésére fordítják. A zsákmány lemérése után a halakat visszahelyezik a Tiszába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még van igény nyilvános telefonokra

Graffitik, kitört üvegablakok csúfítják az utcai telefonfülkék nagy részét, holott még mindig sokan… Tovább olvasom