Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Harmadik napja víz nélkül a Sárga

Szeged - A hétfői viharban egy hatalmas fa törzse eltörte a vízvezetéket a Sárga üdülőtelepen. Mintegy 300 épület maradt víz nélkül.
– Az óriási szél miatt megremegett ez a nagy fa, a gyökere eltörte a csövet, az egész üdülőtelepen nincs víz – mutatta tegnap Katona Antal a Sárgán. Az üdülőtársaság elnöke külső céggel dolgoztat, ugyanis a vízvezetékek üzemeltetése az ő feladata, a Szegedi Vízmű Zrt. itt már nem felel a csövekért.

Szerdán kezdték a munkát, csütörtökön megint folyhat a víz. Fotó: Frank Yvette
Szerdán kezdték a munkát, csütörtökön megint folyhat a víz.
Fotó: Frank Yvette

50 évvel ezelőtt, az akkori tulajdonosok pénzéből valósították meg a rendszert, azóta sokat romlott a csövek minősége, így a gyökér könnyen eltörhette ezt a részét. Ezért harmadik napja víz nélkül maradtak a tulajdonosok, de mára legtöbbjüknél helyreállhat a szolgáltatás, a többieknek néhány napot várniuk kell. Hozzátette: aki régóta tulajdonos, nagyon megértő a problémával kapcsolatban.

– A cég munkatársai azon dolgoznak, hogy fa mellett vezessék el az új szakaszt, kikerülve a gyökerét, így nem ismétlődhet meg a probléma – mondta Katona Antal. Megjegyezte: mivel a vezetékek nagyon régiek, nehéz hozzájuk alkatrészt találni. Éppen ezért nyújtott be az elnök nemrég egy pályázatot az egész telep új vízvezetékrendszerére. Ennek kialakítása körülbelül 35 millió forintba kerülne Katona Antal számításai szerint. A mostani kár 1 millió körüli.

Vihar volt hétfőn a Sárgán. Fotó: Olvasó-tudósító, Kada Marianna

Viharkárok
A vízhiányra egy üdülőtulajdonos hívta fel a figyelmünket, aki elmondta, nem csak vízhiány okozott gondokat a Sárgán. A háztetőkre, vezetékekre fák dőltek, elment az áram. A Démász munkatársai azonban nagyon hamar visszaállították az áramot, ezúttal is szeretné megköszönni az egyik munkatársnak, Kiss Sándornak a segítséget. 

Olvasóink írták

  • 1. IVY 2013. június 27. 11:11
    „Meg nem ártana a sétány közepi úttal is valamit tenni, (Honvéd üdülő/Sárga szobor közötti rész) mert egy pici eső után is bokáig saras az ember.
    10 éve még kényelmesen járható volt, most már még az az egy oldali járda is folyton saras. Nagyon szerettünk arra sétálni nyaranta, de most sajnos marad a töltés teteje. A 45 fokos hőségben is...... Kedves Katona Antal! Valami pályázatot nem lehetne ide is intézni....?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az LMP a stadionról: káros következmények

Káros következményei lehetnek a pénteki, szegedi közgyűlésre beterjesztett építési szabályzat-módosításnak – állítják az LMP szegedi képviselői. Tovább olvasom