Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Harmadszor szakítottak gázvezetéket Kisteleken

Ismét gázvezetéket szakított át egy munkagép Kistelek főutcáján. Ez volt a harmadik eset. Az alvállalkozó már befejezte a munkát, és levonult a területről, most csak hibát javítani ment vissza. Az ügyben a rendőrség nyomoz.
Egy három bar nyomású gázvezetéket szakított át egy munkagép Kisteleken kedd délelőtt. A város főutcáján történt a baleset, ahová a kisteleki katasztrófavédelmi őrs egységét, a szegedi tűzoltókat, valamint a katasztrófavédelem szakembereit riasztotta a műveletirányítás.

– A tűzoltók kézi szerszámok segítségével szorították el a sérült gázcsövet, majd elvégezték a szükséges méréseket. A környező ingatlanok közül három ház lakói a műszaki mentés idején nem hagyhatták el az épületet. Senki sem sérült meg – tájékoztatott Molnár Krisztina tűzoltó hadnagy, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Korábban megírtuk, május végén csatornázás közben egy munkagép átvágott egy 60 milliméteres gázvezetéket. Akkor 570 diáknak kellett elhagynia az iskolát, a baleset helyszínéhez közeli tíz lakóházat pedig áramtalanították. Egy héttel később, június elején a fő bekötővezetéket vágták át, akkor a teljes város több órára gáz nélkül maradt.

– Az Égáz-Dégáz Földgázelosztó szakemberei elhárították a kárt. A kivitelező volt a hibás, de mindent megtett annak érdekében, hogy helyreálljon a rend, ami fél órán belül megtörtént. Ez egy sokkal kisebb átmérőjű vezeték volt, mint a múltkori. Egy lakóingatlanból kellett csak kikötni a gázt rövid időre – mondta a legutóbbi esetről Kácsor Péter projektkoordinátor.

Megtudtuk, az alvállalkozó, aki átszakította a vezetéket, már korábban befejezte a munkát, levonult a területről. Azért jött most vissza, hogy egy, a műszaki ellenőrök által feltárt hibát kijavítson.

Június elején, a második baleset után a generálkivitelező ellen a Kisteleki
Rendőrkapitányság közérdekű üzem működésének megzavarása vétségének gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, az ügyben a nyomozás folyamatban van.

Nyitóképünkön egy korábbi átvágás

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Abigél a szabadtéri színpadán

A Szabó Magda regényéből készült Abigélt "szabadtéri világpremierként" mutatja be pénteken 21 órától a Budapesti Operettszínház társulata a Dóm téren. Tovább olvasom