Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Harmadszor volt Szegeden bombariadó

Szeged - „Csak a szokásos bombariadó?" – érdeklődött mosolyogva csütörtök délután a szegedi Kossuth Lajos sugárút–Tisza Lajos körút kereszteződésénél a forgalom előtt éppen rendőrségi szalagot felhúzó járőrtől egy fiatalember.

Nem tévedett: fél kettőkor egy ismeretlen férfihang az APEH központi számán azt közölte, hogy a székházban két C4-es robbanószerkezetet helyezett el. Legutóbb hétfőn, korábban október 28-án a Széchenyi téren volt bombariadó a városban.

A Bocskai utcát és környékét, valamint a Tisza Lajos körúti APEH-székházat a rendőrök csütörtökön néhány perccel a telefonon érkezett fenyegetés után kiürítették. Most is, a korábbiakhoz hasonlóan 50 rendőrt vezényeltek a helyszínre.

Újra bombariadó Szeged belvárosában. Fotó: Karnok Csaba
Újra bombariadó volt Szeged belvárosában.
Fotó: Karnok Csaba

Pál János sajtószóvivőtől megtudtuk: egy-egy bombariadó költsége meghaladja az egymillió forintot.  A Szegedi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. vadlab 2008. november 21. 18:11
  „szerpp a szolgáltató rögzít minden hívást és évekre visszamenőleg tárol is! De nem biztos hogy a szolgáltató tud kiadni telefonszámot! Ha a SIM kártyát kiveszed a telódból, telefonszám nélkül is fel tudod hivni a 112-t! Ha a telefont az elkövető a piacon veszi bagóért, sose lehet megtudni a tulajdonosának a kilétét!
  Egy korábbi hozzászólónak irnám hogy a cellainformációt felesleges közzé tenni. Legjobb esetben is egy kb 50 méteres kör. Egy zsúfolt piacon, bevásárlóközpontban, buszállomáson, pályaudvaron minden 5. ember telefonál, senkinek nem feltűnő. Arról nem is beszélve ha autóból, tömegközlekedési eszközről megy a hívás.
  Mivel közveszéllyel fenyegetés a büntetőtétel a szolgáltatót kötelezik a számok kiadására is, amit ha jól tudom, nem tagadhat meg! Nem gondolom hogy egy bűnöző személyiség jogait sértené az adatainak nyomozati felhasználása! :-D
  Hozzászólásommal nem tippet akarok adni, nem is vagyok szakember csak van egy kis rálátásom a témára.”
 • 37. legal 2008. november 21. 17:43
  „A történet teljessége röviden: A szőregi busz (amelyen utas voltam) a Thököly utcából kanyarodott a Derkovics fasorra. Előre nézve láttam az erős testalkatú férfit, aki egy szines folyóirat lapjaival éppen törlő mozdulatot tett az ottani telefonfülke fogantyújánál. Mintha az érkező busz megzavarta volna, a fülke felé fordult állapotában szoborrá dermedt. Kezében továbbra is tartva a papírt könyökbe hajlítva. A sofőr sem tudta szándékát, mert a fickó meg nem mozdult, fejét sem fordította a busz felé, nem intett a sofőrnek, hogy mehet tovább. A sofőr be is állt a megállóba, s nézte a pasast, jön, vagy sem. Totál természet ellenes viselkedés volt, nemde? A férfi úgy ötvenes éveiben járhatott, szürke autós kabátja feszült a hátán, ami olyan kétszekrény méretű volt. Feltűnően erős testalkat. Az eset éppen kettő óra körül történt.”
 • 36. legal 2008. november 21. 17:03
  „Igen is van jelentősége annak, hogy a rendőrség közzé tegye legalább a nyílvános fülke helyét és időpontját, mert akadhat a járókelők között, mellette elhaladó közlekedési eszközökön utazók közül olyan tanú, akinek valamiért gyanús lehet viselkedése okán az a személy, aki éppen telefonált. Az előző riadónál magam is szemtanúja voltam egy nyílvános fülke ajtaját papírral éppen végigtörlő személynek. A délmagyar cikkét olvasva tudtam meg, hogy a fenyegetés ideje éppen akörül volt, amikor a gyanúsan (a normális emberi viselkedéstől kirívóan eltérően viselkedő) személyt megfigyeltem. Bejelentettem a rendőrségnek, de nem szóltak még vissza.”
 • 35. Conquer 2008. november 21. 16:35
  „LukSzusz

  Ez most hogy jött ehhez a cikkhez? A korrupció és a bombariadó... Remek asszociációs készségre utal...”
 • 34. LukSzusz 2008. november 21. 16:05
  „Bombát nem kívánok egyik APEH dolgozónak sem,de némelyiknek kijárna egy jó nagy lakat egy belső kilincs nélküli ajtóra!Vagy ők nem korruptak???????????”
 • 33. karlvonbanhoff 2008. november 21. 15:38
  „Lehet,hogy itt van a madárkánk?!
  http://index.hu/politika/bulvar/bomba081121/”
 • 32. szerpp 2008. november 21. 12:06
  „Az a titkos abban hogy a szolgáltatók kiadják ezeket az adatokat hogy akkor csorbulna az adatvédelemről szóló törvény. Ezt a szolgáltatók csak bírósági végzésre adhatják ki akkor se mindent. Meg a hívás helyét már tudják úgyhogy a szolgáltató már kiadta amit ki kellet. Az ember aki telefonált az meg nem olyan hülye hogy saját telefonról hívta hanem egy nyilvános fülkéből és akkor itt meg is áll a dolog mert úgyse tudják ki volt az.”
 • 31. Shinyanena 2008. november 21. 11:53
  „Elutasítom az uszítást és a gyülöletkeltést, ettől függetlenül nemcsak az összes kár megtérítésére kötelezném az elkövetőket, de 3 évre beállítanám őket azoknaka járműveknek a közepére, amelyeken miattuk tömegnyomor keletkezett. Ha nem tetszik nekik valami, magukon változtassanak, ne a normális emberek életét háborgassák!!!”
 • 30. impish 2008. november 21. 11:41
  „4x volt bombariadó nem 3x, de kit izgatnak a pontos tények....
  (Az első 3 alkalommal kísértetiesen ugyan az a környék, pl: a CIB bankot mind a 3 alkalommal kiürítették)
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/40_rendor_kereste_a_robbanoszerkezetet_szegeden/2064471/
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/bombariado_a_szechenyi_teren/2075456/
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/ismet_bombariado_volt_a_szegedi_belvarosban/2077729/
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/harmadszor_volt_szegeden_bombariado/2078164/”
 • 29. legal 2008. november 21. 11:03
  „azt akarom mondani, hogy törvényes az, hogy a szolgáltatók jegyzőkönyvezik mely számról mely más számot hívnak. A rendőrségtől csak azt várnánk el, hogy ezek közül melyik volt a galád, honnan, mely számról és mely időpontban történt meg a fenyegetés. Mi titkos van ebben?”
 • 28. legal 2008. november 21. 08:39
  „Egyetértek a 24. sorszám alatt olvasható véleménnyel az üggyel kapcsolatban. Én sem értem, miként várja el a rendőrség az állampolgárokkal való együttműködést közügyben, ha "titkolózik" olyan ügyben is, mint pl.: a szolgáltató törvényesen rögzíti és tárolja a telefonokról indított híváslistákat, tehát nem kell félnie az adatok kikerülésétől. Ez a dolga és társadalmi felhatalmazása a mi védelmünkben. Bezzeg, ha tüntetőket kell kergetni, ott nincsenek gátlásaik.... Nem érzik, hogy más rendszerben élünk, vagy kellene élnünk?”
 • 27. szerpp 2008. november 20. 23:04
  „Az nem tudom kinek szórakoztató hogy minden héten csinál egy bobbariadót, de az a szerencsétlen belegondolhatna hogy a bombakeresést a rendőrség nem ingyen csinálja hanem az adófizetők pénzén úgyhogy a saját zsebéből húzza ki a pénzt.”
 • 26. benq 2008. november 20. 22:47
  „http://mrahalom.myminicity.com/ind
  egy kis info”
 • 25. KukoricaJancsi 2008. november 20. 21:41
  „Azért az megnyugtató, hogy nálunk csak ijesztgetnek a robbantásokkal nem úgy mint más országokban, ahol öngyilkos merénylők végzik ezt a "feladatot". És persze nem jelentik be előre.”
 • 24. achilleus 2008. november 20. 19:32
  „A rádióban hallottam, hogy a rendőrség azonosította a hívás helyét és rögzítette a nyomokat. Könyörgöm! Tegyék már meg azt a szívességet, hogy közlik a telefonhívás helyét, és kérik a lakosság segítségét. A titkolódzás eddig nem hozott eredményt, hátha valaki emlékszik a fülkére, esetleg a telefonálóra. Miből gondolják, hogy már szerepel az ujjlenyomata a nyilvántartásban? De ha képbe kerül a gyanúsított akkor is jól jöhet egy tanú. Három-tíz nap múlva már senki sem emlékszik, talán most még igen!!

  Más: A bombariadós biztosan nem csak az újságban olvasgat magáról, hanem a helyszínen perverzkedik. Nem ártana fényképezni a nézelődőket. Ha valaki minden bombariadó után ott csápol a kordonoknál, az azért egy kicsit gyanús!”
 • 23. Mil 2008. november 20. 19:07
  „speciel az APEH-re tényleg ráférne egy bomba :)”
 • 22. Reuci 2008. november 18. 14:55
  „BSC!

  Köszi az infot!!”
 • 21. ifj. Nagy Gábor 2008. november 18. 14:52
  „OFF

  Tomjank1,
  ezek szerint mégiscsak szabad önbíráskodni, csak a kerékpárosoknak nem?

  ON”
 • 20. BSC 2008. november 18. 12:31
  „Reuci: 26-án.”
 • 19. Reuci 2008. november 18. 11:21
  „Sziasztok.
  Nem tudjátok véletlenül hogy az elmaradt babafotozást mikor tartják meg???”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először állítottak Szegeden normandiai fát karácsonyra

Szeged - Egy újszegedi családi ház udvaráról vágták ki és vitték a Klauzál térre csütörtök délelőtt… Tovább olvasom