Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Hármas ikrek: a hír miatt módosították készülő házuk tervét

Két picire számítottak, majd úgy tűnt: két fiuk és egy lányuk lesz. Végül megszületett Olivér, Rajmund és Milán. A mórahalmi Molnár család örömében az önkormányzat is osztozott: betétkönyvet és két dadust kapott a família.
A Molnár család – három lányért már nem mennek vissza. Fotó: Gyenes Kálmán
Az ijedség volt az első reakció, később azonban már örült a hírnek a Molnár házaspár: hármas ikreik lesznek. A mórahalmi család október közepén vált öttagúvá, a pár addig – öt éven keresztül – hiába próbálkozott. Végül a Kaáli Intézethez fordultak segítségért.

– Az ötödik héten tudtuk meg, hogy hárman vannak – mesélte Molnárné Bódai Adrienn, aki legfeljebb két kis jövevényre számított. Elmondta, az ismerősök sajnálták őket, amit kikértek maguknak: olyan sokat vártak a gyerekekre, hogy eggyel több már nem számít.

A hármas ikrek általában korán és kis súllyal születnek, Olivér, Rajmund és Milán azonban időben és megfelelő súllyal jött a világra a szegedi gyermekklinikán. Arra a kérdésre, hogy nem szeretett volna-e lányt is, az édesanya elmondta: úgy döntöttek, három lányért már nem mennek vissza az intézetbe. Hozzátette: az egyik baba sokáig lánynak mutatta magát. Már el is döntötték hogy Petra lesz, amikor kiderült: mégis Olivérnek kell keresztelni.

A három fiú közül kettő – az egypetéjű ikrek – Rajmund és Milán izgága, aktív, Olivér – a legidősebb – sokkal csendesebb. A kicsik Adriennre, a báty Péterre, az édesapára hasonlít.

A Molnár gyerekeket nemcsak a család, hanem a mórahalmi önkormányzat is örömmel fogadta. Nógrádi Zoltán polgármester három, egyenként 50 ezer forint értékű betétkönyvet adott át a szülőknek, akik úgy döntöttek: nem nyúlnak a pénzhez, inkább tovább gyarapítják.

Segítségről is gondoskodott a város vezetése, két gondozónő felváltva jár a családhoz. Adrienn szerint szükség van rájuk, hiszen a gyerekek egyszerre ébrednek, egyszerre éhesek. A fürdetésben – mert az három embert igényel – Péter édesanyja segít.

Molnárék tavasszal kezdenek építkezni, a jelenlegi másfél szoba kevés lenne ötüknek. Addig is, amíg költözni tudnak, a város felére csökkentette önkormányzati lakásuk bérleti díját. Adrienn elmondta: leendő házuk tervei már készen voltak, amikor megtudták, hogy három gyermekük születik. Az utolsó pillanatban szóltak a tervezőnek: rajzoljon még egy szobát a házhoz a harmadik testvér számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Versenyképes lesz a termál

Jelentősen csökkennek a termálvizet használó kertészetek terhei januártól. Negyven százalékkal… Tovább olvasom